Connect with us

LOGISTICS

Ποιά 7 νέα ακίνητα εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο της Premia Properties

Newsroom

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva Pro
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro

Σε νέα τροχιά δυναμικής ανάπτυξης εισέρχεται η Premia Properties, του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, με τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως 75 εκ. ευρώ, μέσω εισφοράς σε αυτήν νέων ακινήτων και μετρητών.

Όσον αφορά τα ακίνητα, η εταιρεία για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει τη στρατηγική της στόχευση σε δύο κλάδους: τα logistics, με την εισφορά στην εταιρεία 5 συνολικά εγκαταστάσεων αποθήκευσης, σε Δυτική Αττική και Θεσσαλονίκη, και τα big boxes, με την εισφορά των ακινήτων δυο μεγάλων παικτών της αγοράς του λιανεμπορίου (Σκλαβενίτης και Praktiker).

Συνολικά, μέσω της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα εισφερθούν ακίνητα αξίας 27,5 εκ. ευρώ και μετρητά έως 47,5 εκ. ευρώ.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων και τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων όσο και για τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης της εταιρείας.

Ποιά ειναι τα 7 νέα ακίνητα

Από τα 7 ακίνητα, τα 6 θα εισφερθούν από την Sterner Stenhus Greece AB, του Ηλία Γεωργιάδη, και ένα ακίνητο από την εταιρεία Elias Tsiklos Holdings Ltd.

  1. Κτίρια αποθηκών logistics, συνολικής επιφανείας 11.982,05 τ.μ., στη θέση «Δύο Πεύκα», στον Δήμο Ασπροπύργου Αττικής εκμισθωμένο στη Friesland Campina Hellas A.E. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε.) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης €15.212.072.
  2. Αποθήκης logistics, συνολικής επιφανείας 7.298 τ.μ., στον Δήμο Ασπροπύργου Αττικής, εκμισθωμένο στη MEDITERRANEAN LOGISTICS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΝ ΔΙΑΝΟΜΩΝ. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 4.276.010.
  3. Κτίρια αποθηκών logistics, συνολικής επιφανείας 15.664,30 τ.μ., στην Μάνδρα Αττικής, εκμισθωμένο στη Henkel Hellas ABEE. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 6.384.157.
  4. Αποθήκες logistics, συνολικής επιφάνειας 25.724,78 τ.μ., στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Σίνδου-Χαλάστρας, εκμισθωμένο στην εταιρεία «ΣΗΓΚΑΛ ΔΙΑΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 14.821.000.
  5. Αποθήκες logistics, επιφανείας 10.148,82 τ.μ. στον Δήμο Ελευσίνας Αττικής, εκμισθωμένο στην SYNERGY IN SUPPLY CHAIN A.E.. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή ( εταιρεία GEOAXIS) με ημερομηνία εκτίμησης την 15.04.2021 και αξία αποτίμησης € 6.670.000.
  6. Κατάστημα επιφανείας 1.374,35 τ.μ., στον Δήμο Κατερίνης, μισθωμένο στηνΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 2.204.000.
  7. Εμπορικό κατάστημα, ισόγειου κτιρίου επιφανείας 2.286,39 τ.μ. με προσθήκη ισογείων κτισμάτων επιφανείας 1.907,23 τ.μ. και υπογείου επιφανείας 268,81 τ.μ., στο 7ο χλμ. Ε.Ο. Καλαμάτας-Τρίπολης, μισθωμένο στην PRAKTIKER HELLAS. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 4.908.000.

Ανανέωση και στα διευθυντικά στελέχη

Την πρόσληψη 2 διευθυντικών στελεχών στους τομείς των επενδύσεων και της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της ανακοίνωσε η Premia Properties.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Πεχλιβανίδη που αναλαμβάνει από 1.8.2021 τη θέση του Chief Property Investment Officer και Γεώργιο Μπάκο ο οποίος αναλαμβάνει από 1.7.2021 τη θέση του Αsset Management Director.

  • Ο κ. Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης διαθέτει πλέον των 30 ετών εμπειρίας στην αξιολόγηση και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Πριν από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε σειρά Ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει επικεφαλής των τμημάτων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την Ελλάδα, στον κλάδο ακίνητης περιουσίας, στις εταιρείες Arthur Andersen, PricewaterhouseCoopers, και Ernst & Young.
  • O κος Γεώργιος Μπάκος διαθέτει σημαντική εμπειρία στην αξιοποίηση και στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας, στην εμπορική και τη λιανική αγορά, στον κατασκευαστικό τομέα και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία. Πριν από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο κος Μπάκος κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε σειρά πολυεθνικών και εισηγµένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. ∆ιετέλεσε Γενικός Διευθυντής στις εταιρείες του Ομίλου Σφακιανάκη και του Ομίλου Ζερίτη, καθώς και στις εταιρείες της Inchcape Holding Hellas/Toyota Hellas. Παράλληλα διετέλεσε Διευθυντής του συμβουλευτικού κλάδου της KPMG και COO της Plural Hellas. Έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ είναι πιστοποιημένος executive coach και εκπαιδευτής.

Ο Κώστας Μαρκάζος, ∆ιευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Η PREMIA Properties συνεχίζει να εμπλουτίζει το ανθρώπινο δυναμικό της µε έμπειρα στελέχη µε στόχο την δημιουργία περαιτέρω προστιθέμενης αξίας για την εταιρεία και τους μετόχους της. Ο Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης και ο Γιώργος Μπάκος είναι καταξιωμένα στελέχη της αγοράς που ταιριάζουν απόλυτα µε την κουλτούρα της PREMIA και θα ενισχύσουν την δυναμική της ανάπτυξη. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους νέους ρόλους τους”.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Μύκονος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Πρώτο “πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Άνω Μερά

Πηγή: Canva
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 ημέρα ago

Σε ποιά εμπορικά ακίνητα θα επενδύσει η Jumbo τα επόμενα χρόνια – Πότε ολοκληρώνεται η μεγάλη επένδυση logistics στη Θεσσαλονίκη

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Στα σκαριά” νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Νάξο

FIX Thessaloniki - Πηγή: Dimand Real Estate Foster + Partners
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Ποιά νέα ξενοδοχεία σχεδιάζονται στη Θεσσαλονίκη – Οι 4 ξενοδοχειακές αφίξεις στην πόλη τα επόμενα χρόνια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Ποιά ακίνητα κρατά στην Κρήτη προς αξιοποίηση η AS Company μετά το deal των 3 εκατ. ευρώ

Σκιάθος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Σε διαβούλευση η επένδυση για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Σκιάθο – Τι περιλαμβάνει η επένδυση των 18 εκατ. ευρώ

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/STR
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Που κινούνται τα ενοίκια και οι τιμές πώλησης κατοικιών στον Πειραιά και τα προάστιά του – Ποιές οι νέες τάσεις

Cambas Gardens - Πηγή: Dimand Real Estate
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Dimand: 16 έργα με εκτιμώμενη αξία 2,19 δισ. ευρώ – Οι νέες επενδυτικές κινήσεις σε Καμπά και Μεσογείων

Σαντορίνη - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Ημεροβίγλι

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων “στα σκαριά” στα Αφάντου της Ρόδου – Τι περιλαμβάνει το έργο

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Στα “σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Αρκαδία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Τέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις προχωρούν στην Πελοπόννησο – Που θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν

Σκύρος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων στη Σκύρο – Πού θα γίνει

Sartimare Resort - Πηγή: Happy Holidays
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα

NEXIS Metamorphosis - Πηγή: A&M Architects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Από Μαρούσι έως Ελαιώνα και Καλλιθέα, πέντε νέες επενδύσεις σε “πράσινα γραφεία” αλλάζουν το χάρτη ακινήτων της Αθήνας

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Με νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι

The Modernist στο Κολωνάκι - Πηγή: BriQ Properties
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Προχωρά το έργο για το The Modernist Piraeus – Πότε ανοίγει το νέο 4άστερο ξενοδοχείο του Πειραιά

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέο έργο επέκτασης γνωστού ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο “στα σκαριά”

Η κάτοψη της μεγάλης επένδυσης του Ομίλου Μεντεκίδη στην Πυλαία - Πηγή: Enterprise Greece
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 εβδομάδες ago

Πώς το παλιό εργοστάσιο της Siemens της Θεσσαλονίκης θα μεταμορφωθεί σε πύργο γραφείων και εμπορικό πάρκο

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS4 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL4 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL5 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890