ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ποιός όμιλος ξενοδοχείων αναλαμβάνει τη μεγάλη τουριστική επένδυση στη Βόρεια Αφάντου

Published

on

Η έκταση στη Βόρεια Αφάντου στη Ρόδο - Πηγή φωτό: ΤΑΙΠΕΔ

Μόλις μερικούς μήνες μετά την μεταβίβαση του ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ στον επενδυτή που είχε πλειοδοτήσει για την έκταση – φιλέτο στη Βόρεια Αφάντου στη Ρόδο, υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα στον τελευταίο και μεγάλο ελληνικό όμιλο ξενοδοχείων προκειμένου να υλοποιήσει τη μεγάλη επένδυση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ροδιακού τύπου, την περασμένη εβδομάδα έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα στον όμιλο του επιχειρηματία Μερκούριου Αγγελιάδη (μέσω της M.A. Aggeliades Hellas που είχε πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ) και τον όμιλο Μήτση.

Ο τελευταίος αναλαμβάνει πλέον την επένδυση στο ακίνητο – φιλέτο της Ρόδου με την πρόθεση να δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους προορισμούς γκολφ στη Μεσόγειο, μετατρέποντας τη Ρόδο σε must για τους λάτρεις του σπορ (ερασιτέχνες και επαγγελματίες).

Το μεγάλο deal έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετά την επίσημη μεταβίβαση του ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ στον όμιλο Αγγελιάδη και επιταχύνεις τις εξελίξεις για την έναρξη της επένδυσης, η οποία ωστόσο έχει ακόμη μακρύ δρόμο αδειοδότησης μέχρι την έναρξη των πρώτων εργασιών.

Η έκταση στη Βόρεια Αφάντου στη Ρόδο – Πηγή φωτό: ΤΑΙΠΕΔ

Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Σύμφωνα με το αρχικό business plan, η επένδυση θα ξεπερνούσε τα 400 εκατ. ευρώ, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το πλάνο αξιοποίησης περιλάμβανε νέα γήπεδα γκολφ (που αποτελούν και το κύριο στοιχείο της επένδυσης) και γύρω από αυτά θα κατασκευάζονταν υποστηρικτικές και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, μια νέα μαρίνα για την εξυπηρέτηση σκαφών καθώς και εμπορικοί χώροι.

Στον τομέα της διαμονής, η επένδυση περιλαμβάνει 3 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τα 2 θα είναι 5 αστέρων και το τρίτο θα είναι 4 αστέρων.

Το ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με συνολική δυναμικότητα 480 δωματίων θα βρίσκεται στην περιοχή που θα είναι τα γήπεδα γκολφ ενώ το άλλο 5άστερο boutique ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε άλλη περιοχή της έκτασης, και το 4άστερο θα είναι παραθαλάσσιο.

Επίσης, προβλέπεται να κατασκευαστούν τόσο βίλες που θα πλαισιώσουν το 5άστερο ξενοδοχείο του γκολφ όσο και τουριστικές κατοικίες.

Ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της έκτασης στη Βόρεια Αφάντου ξεκίνησε ήδη από το 2014 ενώ η σύμβαση υπεγράφη 5 χρόνια αργότερα (το 2019) και το κλείσιμο της οικονομικής συναλλαγής και η μεταβίβαση της έκτασης έλαβε χώρα μόλις στο τέλος του 2021.

Στη γραμμή εκκίνησης η τουριστική επένδυση με 3 νέα ξενοδοχεία στο Νότιο Αφάντου της Ρόδου

Advertisement

TRENDING