REAL ESTATE

Που κατέληξαν τα ακίνητα της Ναυτεμπορικής μετά το σημερινό πλειστηριασμό

Published

on

Τα γραφεία της Ναυτεμπορικής στην οδό Λένορμαν

Κανονικά ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες για τους πλειστηριασμούς των περιουσιακών στοιχείων της ιστορικής Ναυτεμπορικής και σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτά κατέληξαν σε μεγάλα ονόματα του εγχώριου επιχειρείν.

Η εκποίηση του συνόλου της περιουσίας της Ναυτεμπορικής, η οποία από τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκεται υπό ειδική διαχείριση, ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και περιελάμβανε τρεις ξεχωριστούς δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, για την εκποίηση του συνόλου του ενεργητικού της εταιρείας “Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ”.

Ο ένας από τους διαγωνισμούς αφορούσε αποκλειστικά τα ακίνητα της εταιρείας (γραφεία και οικόπεδα) ενώ στον δεύτερο περιλαμβάνεται και το πιεστήριο στην Παιανία.

Οι πλειοδότες των διαγωνισμών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα ακίνητα του πρώτου διαγωνισμού κατέληξαν με πλειοδότη την Cairo Estate της Eurobank, έναντι 4,15 εκ. ευρώ.

Στην πρώτη αυτή ομάδα περιουσιακών στοιχείων προς εκποίηση περιλαμβάνονται τα παρακάτω ακίνητα:

  • το ακίνητο (οικόπεδο και οριζόντιες ιδιοκτησίες) στην οδό Λένορμαν 205, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (συνολικά τέσσερα εφαπτόμενα κτίρια)
  • οριζόντιες ιδιοκτησίες (γραφεία) στο ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη 8 και Αγίου Μηνά 10, στη Θεσσαλονίκη
  • 4 οικόπεδα στην οδό Ηρούς 52 έως και 58, στα Σεπόλια
  • γεωτεμάχιο 13.298 τ.μ. στη θέση Καρελάς Παιανίας, εντός της ΒΙΠΕ-ΒΙΟΠΑ Παιανίας

Όσον αφορά το δεύτερο διαγωνισμό με τα σήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Ναυτεμπορικής, πλειοδότης με 7 εκ. ευρώ είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ζοfrank Holding Co Ltd, κυπριακή εταιρεία συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη. Προσφορές αλλά χαμηλότερες κατέθεσαν και οι παρακάτω: Τεχνική Ολυμπιακή, Cairo Estate, Alter Ego (συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη).

Στη δεύτερη αυτή ομάδα, περιλαμβάνεται και το παρακάτω ακίνητο:

  • γεωτεμάχιο 4.632,34 τ.μ. στη θέση Καρελάς Παιανίας μαζί με το ακίνητο που βρίσκεται σε αυτό και αφορά το κτίριο εκτύπωσης εφημερίδων (πιεστήριο) μαζί με τους αντίστοιχους γραφειακούς χώρους.

Άγνωστο είναι ακόμη το αποτέλεσμα για τον τρίτο επιμέρους διαγωνισμό, ο οποίος αφορούσε τη θυγατρική Pestaola Media.

Advertisement

TRENDING