ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Πράσινο φως από το ΚΑΣ για τη μεγάλη επένδυση της Grivalia στα Αστέρια Γλυφάδας

Published

on

Ακόμη μια μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, η 2η μεγαλύτερη μετά την επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, μετά την πρόσφατη έγκριση που έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Συμβούλιο ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη της επένδυσης, αφού ικανοποιήθηκαν οι όροι που είχε θέσει ένα χρόνο και πλέον νωρίτερα, όπως είχε γράψει τότε το bizness.gr.

Ουσιαστικά μέρος της επένδυσης έχει ξεκινήσει καθώς αυτή έχει δύο φάσεις.

Η 1η φάση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη αφορά την ανακαίνιση και επαναλειτουργία των εστιατορίων, την ολοκλήρωση των έργων υποδομής καθώς και εργασίες ενίσχυσης των σκελετών των κτιρίων που βρίσκονται μέσα στην έκταση.

Η 2η φάση, το πράσινο φως για την οποία δόθηκε από το ΚΑΣ, αφορά το κύριο μέρος της επένδυσης, δηλαδή την επανάχρηση και εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας που βρίσκεται εντός της έκτασης και τη δημιουργία ενός πολυτελούς 5άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 400 κλινών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο αυτό θα ενταχθεί κάτω από το brand μεγάλης διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας, η οποία θα έχει και τη διαχείρισή του.

Υπογραμμίζεται ότι κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιηθούν τα ήδη υφιστάμενα κτίρια που βρίσκονται στην έκταση. Η συνολική κάλυψη κτιρίων θα είναι μικρότερη από το 1% της έκτασης, λιγότερο από 28.000 τ.μ. εκ των οποίων τα 20.000 τ.μ. αφορούν ήδη υφιστάμενα κτίρια.

Η επένδυση υπολογίζεται σε 60 εκ. ευρώ και θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2022.

Το ιστορικό της επένδυσης

Το κτίριο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Όμως έχει μισθωθεί από την εταιρεία Ναυσικά Α.Ε. έως το 2081.

Το 80% της Ναυσικά ανήκει πλέον στην Grivalia, μετά την απόκτηση αυτού του ποσοστού έναντι 17 εκ. ευρώ to 2018. To υπόλοιπο 20% της εταιρείας ανήκει στην οικογένεια Παπαθεοχάρη.

Advertisement

TRENDING