ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Πράσινο φως… για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Louis Hotels στη Ζάκυνθο – Πώς θα ονομαστεί

Published

on

Πράσινο φως… για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Louis Hotels στη Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου οι Περιβαλλοντικοί Όροι για την ανέγερση της νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων στη Ζάκυνθο.

Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου θα είναι 87 δωμάτια και 197 κλίνες, και θα ονομάζεται King Jason Zante.

Μάλιστα θα ενταχθεί στη νέα συλλογή ξενοδοχείων Exclusive της Louis Hotels, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο.

Αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2024, σηματοδοτώντας την είσοδο της Louis στην ξενοδοχειακή αγορά της Ζακύνθου.

Το προφίλ της επένδυσης

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων θα κατασκευαστεί σε έκταση 24, 237 στρεμμάτων στη θέση Παλιοβίγλα, στην περιοχή Πλάνος, στις ανατολικές ακτές της Ζακύνθου.

Απέχει από το κέντρο του οικισμού Τσιλιβή 0,76 km, από το χωριό Πλάνος 0,24 km, από την πόλη της Ζακύνθου περίπου 4 km και από το αεροδρόμιο 7 km.

Η ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελείται από τους εξής χώρους:

  • Κεντρικό κτίριο (κτίριο 1). Αναπτύσσονται οι χώροι υποδοχής-reception μαζί με τους βοηθητικούς του χώρους, χώρος με κλειστή θερμαινόμενη πισίνα και χώρος για τα γραφεία της διοίκησης του ξενοδοχείου αλλά και βοηθητικοί χώροι για την εστίαση και παρασκευή των εστιατορίων.
  • Κτίριο 2. Αναπτύσσεται σε δύο (2) επίπεδα και εδώ θα τοποθετηθούν συνολικά 16 δωμάτια. Στο υπόγειο του κτιρίου διαμορφώνεται χώρος αποθήκευσης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.
  • Κτίριο 3 και 4. Πρόκειται για δύο όμοια κτίρια τα οποία αναπτύσσονται σε δύο (2) επίπεδα και στα οποία θα κατασκευαστούν στο κάθε ένα από αυτά 14 δωμάτια. Στο υπόγειο του κτιρίου διαμορφώνεται χώρος αποθήκευσης για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.
  • 13 αυτόνομες μονές βίλλες-μπανγκαλόου. Περιλαμβάνουν 13 δωμάτια και αναπτύσσονται στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του οικοπέδου.
  • 5 διπλές βίλλες-μπανγκαλόου. Περιλαμβάνουν 10 δωμάτια και αναπτύσσονται στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του οικοπέδου.
  • 5 διώροφα κτίρια τύπου βίλλας. Περιλαμβάνουν 4 δωμάτια το κάθε ένα και αναπτύσσονται στο ανατολικό τμήμα του οικοπέδου.

Η επένδυση έχει ήδη υπαχθεί με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Το ύψος της ανέρχεται σε 10,1 εκατ. ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης.

Φορέας της επένδυσης φέρεται η εταιρεία ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΑΣΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε..

Advertisement

TRENDING