ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Πράσινο φως για το νέο ξενοδοχείο των Γάλλων στην Πατησίων

Published

on

Ο επιμένων νικά. Αυτό μπορεί να συνοψίσει την υπόθεση του νέου μεγάλου ξενοδοχείου στην Πατησίων, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς οι Γάλλοι της Boissée Finances σύμφωνα με πληροφορίες πήραν το πράσινο φως.

Η προηγούμενη πρόταση της εταιρείας είχε απορριφθεί το 2020 από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, με την αιτιολογία ότι το προτεινόμενο κτίσμα θα διατάραζε τη συνέχεια και το αρχιτεκτονικό ύφος της περιοχής. Υπήρξαν μάλιστα και πολλές αντιδράσεις για το μέγεθος του ξενοδοχείου (10 όροφοι).

Εν τέλει, η εταιρεία επανήλθε στο τέλοσ του 2020 με νέα τροποποιημένη πρόταση που υπεβλήθη στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και η οποία ανταποκρινόταν στους όρους που είχαν τεθεί από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε το πράσινο φως από το ΚΣΝΜ και πλέον το νέο ξενοδοχείο μπορεί να προχωρήσει προς υλοποίηση.

Το προφίλ της επένδυσης

Σύμφωνα με την τελική πρόταση, το νέο ξενοδοχείο θα έχει 327 δωμάτια και 637 κλίνες.

Το έργο θα υλοποιηθεί από την Hellas Museum Hotel, η οποία ελέγχεται από την Boissée Finance μεταξύ άλλων.

Το νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό το μανατζμεντ της Accor, μέσω του value-for-money brand της, Ibis Styles. Στην Ελλάδα λειτουργούν ήδη τα πρώτα Ibis Styles ξενοδοχεία: το Ibis Styles Athens Routes στη Λ. Βουλιαγμένης και το Ibis Styles Heraklion Central στο Ηράκλειο.

Η επένδυση είναι ύψους 30 εκ. ευρώ και θα ολοκλρωηθεί άνευ απροόπτου το 2022.

Το ιστορικό

Η Boissée Finances μίσθωσε το ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 1.900 τ.μ. που βρίσκεται στην γωνία Πατησίων 55 και Μάρνη 2, με μακροχρόνια παραχώρηση, για 25+25 χρόνια, από την ιδιοκτήτρια Τριάντειο Επαγγελματική και Βιοτεχνική Σχολή το 2016.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε τη δημιουργία ξενοδοχείου 377 κλινών, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2019. Ωστόσο στη συνέχεια η επένδυση επεκτάθηκε (με τη συμφωνία και για άλλο όμορο ακίνητο) και μεγάλωσε το προτεινόμενο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα την πρόταση των 10 ορόφων και 600 κλινών, πρόταση η οποία απερρίφθη από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Advertisement

TRENDING