ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

«Πρεμιέρα» για το πολυτελές Moxy Hotel στην Πάτρα – Τι σχολιάζουν Αλεξόπουλος, Φωτήλας

Published

on

Τις πύλες του με κάθε επισημότητα άνοιξε τη Δευτέρα 15 Απριλίου το Moxy Hotel στην Πάτρα, σε επιβεβαίωση προηγούμενου ρεπορτάζ του bizness.gr. Το 3άστερο κατάλυμα υποδέχθηκε τους πρώτους του επισκέπτες, όπως και τα ΜΜΕ της περιοχής που ξεναγήθηκαν στους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους. Σημειώνεται, πως η νέα ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και ανασχηματίστηκε, στο κτίριο που παλαιότερα στεγαζόταν το ιστορικό ξενοδοχείο «Μορέας».

Η νέα εντυπωσιακή μονάδα του αμερικανικού ομίλου Marriot στην Ελλάδα είχε κόστος ανακατασκευής 6 εκατ. ευρώ, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται από την εταιρεία «Ελίν Τεχνική». Θυμίζουμε, ότι η μίσθωση του ακινήτου είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2016 από την Real Estate θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, την ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑ.

Το Moxy Hotel διαθέτει 116 δωμάτια (σ.σ. μεταξύ άλλων σ’ αυτά δίνεται έμφαση στο ξύλινο στοιχείο), πολυτελείς χώρους αναψυχής, όμορφη επίπλωση, parking, roof garden με θέα τη θάλασσα, καθώς και μεγάλη πισίνα η οποία θα αρχίσει να λειτουργεί για το κοινό από τον Μάιο. Ακόμη, υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές που έχουν τηρηθεί για την εξυπηρέτηση των τουριστών/επισκεπτών ΑΜΕΑ. Γενικώς πρόκειται για ένα σύγχρονο δημιούργημα, με τις νέες τεχνολογίες να κυριαρχούν.

Η αχαϊκή πρωτεύουσα υπολείπεται σε μεγάλες επενδύσεις (σ.σ. ξενοδοχειακές και όχι μόνο), γι’ αυτό το άνοιγμα μίας μονάδας που και θα αναβαθμίσει συνολικά την πόλη, αλλά και που θα ανοίξει παράλληλα νέες θέσεις εργασίας, κρίνεται αδιαμφισβήτητα θετικό. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για μία επένδυση ενός brand ισχυρού, όπως καθίσταται αυτό της Marriot.

Το bizness.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων και νυν Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να συνεχιστεί η επενδυτική ροή στην αχαϊκή πρωτεύουσα: Για την ακρίβεια ο κ. Αλεξόπουλος υπογράμμισε:

«Ο μεγάλος στόχος είναι να αναπτυχθεί η Πάτρα σε όλα τα επίπεδα. Και κυρίως να αναπτύξει την επενδυτική της δραστηριότητα, να αποδείξει ότι είναι μία φιλόξενη πόλη και βέβαια να έχει μεγάλο χαρακτήρα εξωστρέφειας. Γιατί βασικός στόχος είναι να μπορέσουμε να έχουμε νέες θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο πλέον βασικός στόχους του συνδυασμού μας, «Πρωτεύουσα Ξανά». Άρα, το ότι έχουμε αυτή τη στιγμή μία ιδιωτική επένδυση όπως το Moxy, η οποία έγινε στην Πάτρα, είναι ευχάριστο, αποδεικνύει το πόσο μπορούμε να δούμε τα πράγματα μακροπρόθεσμα με αυτή τη λογική. Και όχι με τη λογική του να διώχνουμε επενδύσεις από την περιοχή μας, κάτι που συμβαίνει σήμερα».

Ακόμη, στο bizness.gr με αφορμή την επένδυση του Moxy μίλησε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιάσων Φωτήλας. Συγκεκριμένα επισήμανε: «Η έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου «Moxy Patras Marina», που στεγάζεται στο σημείο που λειτούργησε για αρκετές δεκαετίες ο θρυλικός «Μορέας», αποτελεί σημαντικό γεγονός στην πόλη μας. Δείχνει τις δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των ξενοδοχειακών υποδομών με επενδύσεις που δημιουργούν δεκάδες νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Και δείχνει ότι μπορεί να γίνει εξαιρετικά, όταν συνδυάζει τη φαντασία με τη δημιουργική ικανότητα αλλά και τον σεβασμό στην παράδοση και στην ιστορία του χώρου. Καλές δουλειές!».

 

Χρήστος Δημόπουλος-bizness.gr

Advertisement

TRENDING