ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρά η διαδικασία για νέο πολυτελές ξενοδοχείο σε γνωστό κτίριο στην Πανεπιστημίου

Published

on

Το ακίνητο στην οδό Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα - Πηγή: Google Maps

Προχωρά η διαδικασία για την αξιοποίηση ακινήτου – φιλέτου στην Πανεπιστημίου καθώς εγκρίθηκε η οικονομοτεχνική μελέτη για τη δημιουργία ξενοδοχείου με εμπορικούς χώρους.

Ο λόγος για το ακίνητο που βρίσκεται στην Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο διαχειρίζεται το ΕΚΠΑ εκ κληροδοτήματος “Αντωνίου Παπαδάκη”.

Συγκεκριμένα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ενέκρινε την οικονομοτεχνική μελέτη και πλέον προχωρά η διαδικασία με τελικό στόχο την προκήρυξη διαγωνισμού για την εύρεση του μισθωτή – επενδυτή.

Το ακίνητο στην οδό Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα – Πηγή: Google Maps

Πώς θα αξιοποιηθεί το ακίνητο – φιλέτο

Η κύρια χρήση θα είναι μικτή και συγκεκριμένα θα είναι ξενοδοχειακή επιχείρηση στους ορόφους και καταστήματα – γραφεία στον ημιώροφο, στο ισόγειο και στο υπόγειο. Το ξενοδοχείο θα είναι 4* αστέρων ή 5 αστέρων.

Η μελέτη προβλέπει και μίνιμουμ επένδυση από τον μισθωτή με στόχο τη διατήρηση και αύξηση της αξίας του ακινήτου.

Το ποσό των 6.000.000 € και των 7.000.000 € θα είναι το κατώτερο όριο του προϋπολογισμού για την περίπτωση 4άστερου ξενοδοχείου (ξενοδοχειακή επιχείρηση) και για το ξενοδοχείο 5 αστέρων (ξενοδοχειακή επιχείρηση) αντίστοιχα για την υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 3 έτη. Τα τρία έτη γίνονται αποδεκτά ως χρόνος αναγκαίος, λόγω της πολύ κακής κατάστασης του κτηρίου και των ειδικών χαρακτηριστικών του ως «έργο τέχνης» και «διατηρητέο».

Επισημαίνεται ότι στον εν λόγω προϋπολογισμό δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός.

Ειδικότερα για τις θέσεις στάθμευσης το κόστος της οποιαδήποτε λύσης – πρότασης για τις θέσεις στάθμευσης θα βαρύνει εξ’ ολοκλήρου τον επενδυτή και σε καμία περίπτωση δε θα μετακυληθεί η εν λόγω δαπάνη, άμεσα ή έμμεσα στον ιδιοκτήτη – κληροδότημα.

Η διάρκεια μίσθωσης θα ορίζεται στα τριάντα (30) χρόνια με δέκα (10) χρόνια δυνατότητα παράτασης κατόπιν νέας συμφωνίας και επανεκτίμησης της μισθωτικής αξίας.

Το μηνιαίο μίσθωμα δεν μπορεί κατά την διεξαγωγή της Β΄ Φάσης της παρούσας διαδικασίας να εκκινεί από ποσό μικρότερο των 12.000€, πλέον χαρτοσήμου, για το ξενοδοχείο 4 αστέρων (ξενοδοχειακή επιχείρηση) και από ποσό μικρότερο των 20.000€, πλέον χαρτοσήμου, για το ξενοδοχείο 5 αστέρων (ξενοδοχειακή επιχείρηση) με έναρξη μετά την περίοδο ανακατασκευής/αποκατάστασης του ακινήτου.

Κατά τη Β΄ Φάση οι μετέχοντες υποψήφιοι επενδυτές καλούνται να πλειοδοτήσουν είτε ως προς το ποσό αυτό, είτε ως προς την υψηλότερη κλιμάκωσή του κατά τη διάρκεια της Μακροχρόνιας Μίσθωσής, είτε ως προς και τα δύο ανωτέρω.

Advertisement

TRENDING