ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρά η εμβληματική επένδυση Delphi Golf Resort στη Φωκίδα

Published

on

H περιοχή της Δεσφίνας στη Δωρίδα, όπου θα αναπτυχθεί το νέο Delphi Golf Resort

Με το γύρισμα του έτους βρίσκεται σε τροχιά επανεκκίνησης η νέα μεγάλη τουριστική επένδυση στη Φωκίδα με το όνομα Delphi Golf Resort της Scorpios Construction.

Όπως μαρτυρά και το όνομά της, η επένδυση είναι στον κλάδο του τουρισμού γκολφ, ένα αναδυόμενο και στην Ελλάδα πλέον είδος τουρισμού, υψηλών προδιαγραφών. Είναι ένας κλάδος που και η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση ως κομμάτι του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Για αυτό το λόγο, πρόσφατα το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σε απλοποίηση των διαδικασιών και απάλειψη της γραφειοκρατίας για να δώσει κίνητρα για νέες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις γκολφ στη χώρα μας, με την προϋπόθεση ότι οι εγκαταστάσεις προσαρμόζονται στις κατά τόπους γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες και, κυρίως, συμβάλλουν στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του εκάστοτε τοπίου

Τί περιλαμβάνει η επένδυση

Η επένδυση στην περιοχή της Δεσφίνας, στη Φωκίδα, περιλαμβάνει τη δημιουργία γηπέδου γκολφ 36 οπών, ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 300 δωματίων και την κατασκευή «wellness village» (χωριό ευεξίας).

Ακόμα θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία διεθνών τουρνουά γκολφ, συνεδριακοί χώροι, όπως και χώροι ψυχαγωγίας.

Στην έκταση των 3.000 στρεμμάτων θα δημιουργηθούν τεχνητές λίμνες και το τοπίο θα δενδροφυτευθεί.

Πρόκειται για μία επένδυση που στόχο έχει να αναδείξει  όχι μόνο τη Δεσφίνα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή με τους Δελφούς, την Ιτέα, την Άμφισσα, το Γαλαξίδι, την Αράχωβα ως προορισμό πολυτελείας, δημιουργώντας τις συνθήκες για την προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδημάτων.

Η επένδυση  που έχει χαρακτηριστεί ως “στρατηγικής σημασίας” θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες επίσπευσης (fast track) και αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

Σύμφωνα με το project plan στην πρώτη φάση υλοποίησης της επένδυσης θα απασχοληθούν 400 άτομα, ενώ με την πλήρη λειτουργία των εγκαταστάσεων το προσωπικό θα αριθμεί 1.500 άτομα.

Τουρισμός golf

Το γκολφ θεωρείται παγκοσμίως ως μία ανερχόμενη και προσοδοφόρος μορφή τουρισμού. Με σκοπό ή και απλώς ως αφορμή το συγκεκριμένο άθλημα, μια πολύ μεγάλη και υπολογίσιμη μερίδα ταξιδιωτών επιλέγει αυτούς, σαν προορισμούς διακοπών.

Σήμερα το γκολφ αποτελεί εδραιωμένη αλλά και αναπτυσσόμενη δραστηριότητα σε περισσότερες από 200 χώρες του κόσμου.

Η τάση θέλει τη δημιουργία  “Golf Resorts“, δηλαδή τουριστικών συγκροτημάτων στα οποία η φιλοξενία συνδυάζεται με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ειδικά για το γκολφ.

Και καθώς προϋπόθεση για την ανάπτυξη του γκολφ είναι κλιματικές συνθήκες κατάλληλες για υπαίθριες δραστηριότητες, η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εφόσον διαθέτει όλα τα επιμέρους στοιχεία ώστε να αναδειχθεί σε πόλο έλξης για τους θιασώτες του αθλήματος από την Ευρώπη και όχι μόνον.

Σύμφωνα με στοιχεία διεθνών τουριστικών οργανισμών περισσότεροι από 55 εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν συστηματικά το συγκεκριμένο άθλημα. Αυτό σημαίνει ότι το γκολφ μπορεί να συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και στην ουσιαστική αύξηση των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα μας.

Οι φίλοι του γκολφ, ως παίκτες ή θεατές, κατά το πλείστον ανήκουν στην ανώτερη ή και ανώτατη εισοδηματική κατηγορία, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σημαντικό για την αύξηση των εσόδων και, ευρύτερα, την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο τουρισμός του γκολφ έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και η ανάπτυξη θα συνεχίζεται  όσο εισέρχονται στην αγορά περισσότεροι προορισμοί με νέα προϊόντα γκολφ.

Η Ευρώπη διαθέτει περισσότερα από 6.000 γήπεδα γκολφ και εκτιμάται ότι ο τουρισμός του γκολφ συνεισφέρει άμεσα στην  ευρωπαϊκή οικονομία περί τα 20 δισ. ευρώ.

Το έργο στη Δεσφίνα, ανοίγει το δρόμο σ΄ ολόκληρη την περιοχή να κερδίσει μία θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και είναι μία επένδυση που θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η χώρα μας θέλει να αναπτύξει τον τουρισμό του γκολφ, διαθέτει μόνο ένα γήπεδο 36 οπών.

Με την ολοκλήρωση του έργου DELPHI GOLF RESORT η Δεσφίνα θα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα όχι μόνο σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς γκολφ στην Ελλάδα, αλλά και σε σχέση με ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους προορισμούς.

Το κάλεσμα στην τοπική κοινωνία

Η εταιρεία SCORPIOS CONSTRUCTION SA προσκαλεί όσους έχουν ιδιοκτησίες στην ευρύτερη περιοχή στη Λίμνη Δεσφίνας και ενδιαφέρονται να πουλήσουν, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6942293086, στο e-mail: DelphiGolfResort@gmail.com, ή να επισκεφθούν τα νέα γραφεία που βρίσκονται στη διεύθυνση Παπαστάθη 1, Δεσφίνα Φωκίδας.

Advertisement

TRENDING