ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρά η μεγάλη τουριστική επένδυση στο Costa Ofrynio – Πράσινο φως για το πρώτο ξενοδοχείο

Published

on

Η νέα τουριστική επένδυση Alexandrou Chora Project στο Costa Ofrynio - Φωτό: Kourtidis Group

Προχωρά η διαδικασία για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στο Costa Ofrynio, στην Καβάλα, καθώς δόθηκε το πράσινο φως για τους Περιβαλλοντικούς Όρους για το πρώτο ξενοδοχείο στην έκταση.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για τη δημιουργία του ξενοδοχείου 4 αστέρων στο project “Alexandrou Chora” από τον όμιλο Κουρτίδη.

Το νέο 4άστερο ξενοδοχείο με spa, με το όνομα Alexandrou Spa Hotel, θα έχει δυναμικότητα 157 κλινών. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει 6 δίκλινες σουίτες, 15 διόροφες τρίκλινες κατοικίες (σουίτες), 20 δίκλινα και 20 τρίκλινα δωμάτια.

Το ξενοδοχείο θα αποτελείται από 1 κεντρικό κτίριο και όλα τα δωμάτια, κατοικίες και σουίτες θα βρίσκονται σε ακόμη 15 κτίρια εντός της έκτασης των 26,6 στρεμμάτων.

Η συγκεκριμένη έκταση έχει παραχωρηθεί στην εταιρεία μέσω μακροχρόνιας παραχώρησης, για 35 έτη.

Η συνολική επιφάνεια του ξενοδοχείου θα ανέλθει σε 4.307 τ.μ..

Το επενδυτικό σχέδιο για το ξενοδοχείο έχει μάλιστα υπαχθεί και στο καθεστώς ενίσχυσης από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Φορέας της επένδυσης είναι η ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε..

Το κόστος της επένδυσης ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθεί με το ποσό των 2,17 εκατ. ευρώ περίπου με τη μορφή επιχορήγησης.

Τί περιλαμβάνει η επένδυση

Στόχος της επένδυσης είναι να επανατοποθετήσει την περιοχή στην παγκόσμια αγορά τουρισμού ως «Costa Ofrynio», μέσω της δημιουργίας του τουριστικού συγκροτήματος «Alexandrou Chora Project» από τον επιχειρηματικό όμιλο Kourtidis Group.

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει δύο ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας 300 κλινών, ένα τουριστικό χωριό σε έκταση 85 στρεμμάτων και ένα μεγάλο ιστορικό θεματικό πάρκο με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο.

Οι νέες τουριστικές υποδομές, σε συνδυασμό με την εκστρατεία τουριστικής προβολής της περιοχής, που ο όμιλος πραγματοποιεί στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν στο Οφρύνιο πολλές χιλιάδες τουρίστες.

Μάλιστα, το θεματικό πάρκο για τον Μέγα Αλέξανδρο, που θα δημιουργηθεί εντός του συγκροτήματος κι εκτιμάται ότι θα προσελκύει 100.000 επισκέπτες ετησίως (μαθητές, οικογένειες και τουρίστες), στόχος είναι να συνδέεται απόλυτα με τον κοντινό αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης κι ήδη ετοιμάζονται σχετικές προτάσεις προς τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η μεγάλη επένδυση έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026-2028.

Ανοιχτοί σε επενδυτικές συνεργασίες

Η επενδυτική πρόταση για τη δημιουργία του συγκροτήματος θα υλοποιηθεί με ίδια κεφάλαια, επιχορήγηση στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 και δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς. «Παράλληλα, το project έχει ήδη προσελκύσει κρούσεις από επενδυτές σημαντικών ή μικρότερων budget από Ελλάδα και Κύπρο και είμαστε ανοιχτοί για να πληροφορήσουμε όποιον ενδιαφέρεται», διευκρινίζει ο κ. Κουρτίδης, πρόεδρος του Kourtidis Group.

Advertisement

TRENDING