ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρά ο σχεδιασμός για τα 2 πολυτελή ξενοδοχεία στο Ελληνικό

Published

on

Η νέα μορφή του παράκτιου μετώπου στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development

Προχωρά ο σχεδιασμός και οι συμφωνίες για το μεγάλο τουριστικό έργο στο Ελληνικό από την Lamda Development και την ΤΕΜΕΣ.

Σύντομα μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα ανακοινωθούν και οι αλυσίδες που θα αναλάβουν τη διαχείριση των δύο πολυτελών ξενοδοχείων και των κατοικιών που θα τα συνοδεύουν.

Εν αναμονή των εξελίξεων και ανακοινώσεων του Σεπτεμβρίου, και οι δύο εταιρείες δουλεύουν πυρετωδώς για να κάνουν πραγματικότητα το στόχο της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό: να καταστήσουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Τι προβλέπει η μεγάλη συμφωνία Lamda – ΤΕΜΕΣ

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα.

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300 εκ. ευρώ.

Η ανάπτυξη των μονάδων θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού (Special Purpose Venture – SPV), στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα.

O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators).

Advertisement

TRENDING