ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρά το επενδυτικό σχέδιο για την επέκταση του Fresh Hotel στη Σοφοκλέους

Published

on

Το Fresh Hotel στη Σοφοκλέους - Πηγή: Fresh Hotel

Από παλιό κτίριο σε έναν υποβαθμισμένο δρόμο του κέντρου μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο με το όνομα Fresh Hotel και τώρα προχωρά στο επόμενο στάδιο το επενδυτικό σχέδιο για την επέκταση του ξενοδοχείου και πάνω στην οδό Αθηνάς.

Πρόσφατα μάλιστα εντάχθηκε στο καθεστώς χρηματοδότησης μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 η επένδυση της εταιρείας που αφορά το έργο της επέκτασης.

Το έργο αφορά την επέκταση της δυναμικότητας του ξενοδοχείου από 133 δωμάτια σε 150 δωμάτια 257 συνολικά κλινών, με τη λειτουργική συνένωση με το όμορρο κτίριο που λειτουργούσε παλιά το ξενοδοχείο “Πίνδαρος” στον αριθμό 24 της Σοφοκλέους.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και με την επέκταση του Fresh Hotel θα αποκατασταθεί αλλά και μεγαλώσει σε ύψος.

Με τον τρόπο αυτό, το ξενοδοχείο αποκτά όψη στην οδό Αθηνάς, η οποία σταδιακά μεταμορφώνεται με το άνοιγμα νέων τουριστικών καταλυμάτων αλλά και σύγχρονων εμπορικών επιχειρήσεων.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 3,21 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθεί μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου με το ποσό των 462.οοο ευρώ με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΕ.

Μάλιστα η ίδια εταιρεία έχει στην περιοχή της Ομόνοιας ένα ακόμη τουριστικό έργο. Αφορά την ανακαίνιση κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Παναγή Τσαλδάρη (Πειραιώς) 12 και τη μετατροπή του σε ξενώνα φιλοξενίας νέων. Και το εν λόγω κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο.

TRENDING