ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρούν 5 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Ελλάδα – Δείτε πού θα γίνουν

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva

Οι επενδύσεις σε ξενοδοχειακά ακίνητα 5 αστέρων απαιτούν σημαντικά κεφάλαια, αλλά εξίσου υψηλές είναι και οι αποδόσεις τέτοιων επενδύσεων, εφόσον γίνει σωστή διαχείριση του καταλύματος.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ετήσιες αποδόσεις από επενδύσεις σε 5άστερα ξενοδοχεία υπερβαίνουν κατά πολύ αυτές που συνδέονται με άλλες μορφές ακινήτων.

Δείτε τις 5 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, που αφορούν σε ανεγέρσεις νέων μονάδων, επεκτάσεις υφισταμένων ή ανακαινίσεις, κάποιες φορές με αναβάθμιση κατηγορίας σε 5 αστέρων.

  • ‘Πράσινο φως’ δόθηκε για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Ζάκυνθο. Το έργο αφορά στην ανέγερση νέου 5άστερου ξενοδοχείου, 2 ορόφων. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 2,2 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Αρκαδίων, στην Ζάκυνθο και έχει ήδη λάβει την σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ζακύνθου. Σύμφωνα με την άδεια, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΣΠΥΡΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΞΤΕΕ.
  • Στα σκαριά βρίσκεται επένδυση για νέο ξενοδοχείο 5άστερου ξενοδοχείου με κολυμβητικές δεξαμενές στη Χαλκιδική, το οποίο θα ανεγερθεί σε έκταση 20,3 περίπου στρεμμάτων στο Παλιούρι Κασσάνδρας. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νέας Προποντίδας. Σύμφωνα με την άδεια, την επένδυση υλοποιεί η εταιρεία ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ M.A.E. Η συγκεκριμένη επένδυση έχει ήδη υπαχθεί και στο καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου, από τον οποίο θα ενισχυθεί με το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ περίπου με τη μορφή επιχορήγησης. Σύμφωνα με την απόφαση υπαγωγής, το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 100 κλινών.
  • Προχωρά σε ανακαίνιση το 5άστερο ξενοδοχείο “Cretan Malia Park” που βρίσκεται στην περιοχή Μάλια, στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Για το έργο έχει προεγκριθεί η οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηρακλείου. Σύμφωνα με αυτή, οι εργασίες περιλαμβάνουν νομιμοποίηση τμημάτων κτιρίων, κολυμβητικών δεξαμενών & διαμορφώσεων περιβάλλοντα χώρου, αντικατάσταση στέγης εστιατορίου, τροποποίηση διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου & κεντρικής πισίνας, προσθήκη ημιυπαίθριων χώρων, κατασκευή φυτεμένων δωμάτων. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣΙΣ Α.Ε.
  • Εγκρίθηκε επένδυση επέκτασης και αναβάθμισης ξενοδοχείου στο Ηράκλειο. Αναλυτικά, η Γενική Δ/νση Περιβ/κής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την τροποποίηση ΑΕΠΟ του υφιστάμενου ξενοδοχείου «Lyttos Beach», 4 αστέρων, λόγω επέκτασής του (κατά κλίνες και εμβαδό γηπέδου) και αναβάθμισής του σε κατηγορία 5 αστέρων. Η επένδυση αφορά σε αύξηση δυναμικότητας από 1.148 κλίνες / 655 δωμάτια σε 1.809 κλίνες / 1.052 δωμάτια. Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο θα βρίσκεται πλέον σε έκταση 226,23 στρεμμάτων, στην θέση «Ανισσαράς», του Δήμου Χερσονήσου, στο Ηράκλειο Κρήτης. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ – ΞΕΝ/ΚΕΣ- ΚΑΤ/ΚΕΣ- ΕΜΠΟΡ/ΚΕΣ ΕΚΜΕΤ/ΣΕΙΣ ΘΑΛ/ΣΙΩΝ ΣΠΟΡ -ΠΑΡΑΛΙΩΝ & ΣΚΑΦΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και δ.τ. «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ Α.E. ( STAR BEACH S.A.)»
  • Τέλος, εγκρίθηκε η επένδυση επέκτασης γνωστού 5άστερου ξενοδοχείου στη Μεσσηνία, με την τροποποίηση ΑΕΠΟ του έργου «Λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας κλασικού τύπου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κατηγορίας πέντε αστέρων (5*) και δυναμικότητας 129 κλινών, ιδιοκτησίας “PROXTEA Α.Ε. Πρότυπες Ξενοδοχειακές Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανάληψης Ανώνυμης Εταιρείας”. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη θέση Τραγάνα ή Βάλτος ή Γλώσσες, εκτός σχεδίου του Δ.Δ. Ανάληψης του Δήμου Μεσσήνης, της ΠΕ Μεσσηνίας». Στην ενιαία έκταση επιφανείας 19.440τ.μ., εδρεύει και λειτουργεί το υφιστάμενο ξενοδοχείο ενώ, σε τμήμα αυτής, λειτουργεί εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού -και προβλέπεται η επέκτασή του καθώς επίσης και η είσοδος-έξοδος του ξενοδοχείου. H επαύξηση της δυναμικότητας από 129 κλίνες σε 150 κλίνες θα επιτευχθεί με εσωτερικές τροποποιήσεις του υφιστάμενου ξενοδοχείου, χωρίς επέκταση δόμησης των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Advertisement

TRENDING