ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρούν δύο νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων στο Ηράκλειο

Published

on

Ηράκλειο - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Unsplash

Δύο νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που αφορούν ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Κρήτη εγκρίθηκαν ως προς τη χρηματοδότησή τους από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το πρώτο επενδυτικό σχέδιο αφορά την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό ενός υφιστάμενου ξενοδοχείου και την αναβάθμισή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων. Το ξενοδοχείο 2 αστέρων βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 191, στη Χερσόνησο Ηρακλείου και έχει δυναμικότητα 40 δωματίων / 76 κλινών. Με την ανακαίνιση / αναβάθμιση σε 5άστερο θα προστεθούν επιπλέον 90 δωμάτια / 234 κλίνες. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία DI-ΜΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 11,335 εκ. ευρώ και θα ενισχυθεί μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, με το ποσό των 2,77 εκ. ευρώ περίπου, με τη μορφή επιχορήγησης.

Το δεύτερο επενδυτικό σχέδιο που εγκρίθηκε αφορά τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων μέσα στην πόλη του Ηρακλείου. Το νέο ξενοδοχείο θα βρίσκεται στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου 87-93, στο Ηράκλειο, και θα έχει δυναμικότητα 116 δωματίων / 238 κλινών. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΜΟΝΖΑ Α.Ε.. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 9,4 εκ. ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό των 3 εκ. ευρώ περίπου, με τη μορφή επιχορήγησης.

Advertisement

TRENDING