ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρούν δύο νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Κρήτη

Published

on

Το ξενοδοχείο Cretan Blue Beach Hotel στο Ηράκλειο - Πηγή: Cretan Blue Beach Hotel

Δύο νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Χανιά και Ηράκλειο πήραν το πράσινο φως ως προς τη χρηματοδότησή της από τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Το πρώτο επενδυτικό σχέδιο αφορά τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων στην περιοχή Πικροβληχάδι εντός του οικισμού Χωραφάκια στα Χανιά. Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου θα είναι 20 δωμάτια / 55 κλίνες. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΦΑΕΘΩΝ ΕΠΕ. Το ύψος της εγκεκριμένης επένδυσης ανέρχεται σε περίπου 2,5 εκ. ευρώ ενώ θα ενισχυθεί κατά 782.000 ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης.

Το δεύτερο επενδυτικό σχέδιο αφορά το έργο επέκτασης του ξενοδοχείου Cretan Blue Beach Hotel, στην περιοχή Γουργούθια Χερσονήσου στο Ηράκλειο. Το ξενοδοχείο θα επεκταθεί από δυναμικότητα 31 δωματίων / 80 κλινών σε δυναμικότητα 51 δωματίων / 135 κλινών. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑΚΕΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Το ύψος της εγκεκριμένης επένδυσης ανέρχεται σε 1,269 εκ. ευρώ και θα ενισχυθεί κατά περίπου 560.000 ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης.

Advertisement

TRENDING