REAL ESTATE

Προχωρούν οι διαδικασίες για 3 σημαντικά ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ στη Μακεδονία

Published

on

Το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας - Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ

Προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση 3 σημαντικών ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ στη Μακεδονία.

Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το Υπερταμείο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των ρυθμών που κινείται το ΤΑΙΠΕΔ και στη μεγάλη σημασία που έχουν και οι περιφερειακές αξιοποιήσεις, πέρα από τα εμβληματικά έργα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ταχύτητα στην αξιοποίηση των ακινήτων και ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αντιληφθούν ότι “οι επενδυτές δεν περιμένουν” τονίζοντας ότι στο τελικό αποτέλεσμα έχει σημασία πότε θα μπορέσει “να μπει το πρώτο τούβλο” από τους επενδυτές.

Στο πλαίσιο της ταχύτητας, αναφέρθηκε σε μια νέα στρατηγική που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ, ειδικά για απλούς διαγωνισμούς ακινήτων, που αφορά τη διεξαγωγή τους σε μια φάση. Αυτό μεταφράζεται σε απευθείας λήψη δεσμευτικών προσφορών, παραλείποντας το στάδιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σημείωσε επίσης ότι όσο και να τρέξει το ΤΑΙΠΕΔ και κινήσει γρήγορα τις διαδικασίες, αν ο επενδυτής χρειάζεται έως και 10 χρόνια για να πάρει τις σχετικές άδειες και να ξεκινήσει την επένδυση, υπάρχει κίνδυνος να επενδύσει τελικά αλλού τα κεφάλαιά του.

Στη συνέχει αναφέρθηκε στην πορεία σημαντικών ακινήτων η αξιοποίηση των οποίων “τρέχει” αυτή την περίοδο στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα:

  • Ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα. Έως τέλος του έτους θα έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον επενδυτή. Ο φάκελος έχει ήδη σταλεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
  • Ακίνητο στην Αγία Τριάδα. Η αξιοποίησή του είναι σε προχωρημένο στάδιο καθώς το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος έχει ήδη περάσει από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης και σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Εκτιμάται ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα έχει προκηρυχθεί έως το τέλος του 2022.
  • Ακίνητο στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Η διαδικασία βρίσκεται λίγο πιό πίσω αλλά εκτιμάται ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα έχει προκηρυχθεί εντός του Α’ τριμήνου του 2023.

Τέλος, ο κος Πολίτης αναφέρθηκε και σε άλλους ανοικτούς διαγωνισμούς για σημαντικά ακίνητα που βρίσκονται σε διαδικασία εύρεσης επενδυτών, με σημαίνον έργο τη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα, όπου σε 6 εβδομάδες αναμένεται η κατάθεση των προσφορών. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που δίνει το ΤΑΙΠΕΔ στον ιαματικό τουρισμό, παράδειγμα του οποίου αποτελεί το παραπάνω έργο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης ο διαγωνισμός για το ακίνητο – φιλέτο στους πρώην εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, στο Ρίο, αλλά και η αξιοποίηση για το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο.

Advertisement

TRENDING