ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προκηρύχθηκε από την ΕΤΑΔ ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ξενία στην Κοζάνη

Published

on

Ξενία Κοζάνης - Πηγή: ΕΤΑΔ

Προκηρύχθηκε από την ΕΤΑΔ ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ξενία στην Κοζάνη, που θα γίνει μέσω εκμίσθωσης του ακινήτου στον πλειοδοτούντα επενδυτή.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα έπαψε να λειτουργεί το 1996 και η κυριότητά του έχει περάσει εξ ολοκλήρου στην ΕΤΑΔ Α.Ε..

Το ακίνητο βρίσκεται σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Κοζάνης και ο σκοπός του ηλεκτρονικού διαγωνισμού είναι η μακροχρόνια εκμίσθωσή του, με στόχο την ανάπτυξη τουριστικής μονάδας.

Το συγκεκριμένο ακίνητο στην Κοζάνη αποτελείται από οικόπεδο επιφανείας 5.046,47τμ, επί του οποίου υπάρχει το διατηρητέο κτίριο – ξενοδοχείο συνολικής επιφάνειας κύριων χώρων 1763,46 τ.μ. (Ισόγειο 1274,53 τ.μ., Α’ όροφος 488,93 τ.μ.) και βοηθητικών χώρων 742,89 τ.μ. στο υπόγειο.

Η διάρκεια μίσθωσης ορίζεται σε 35 έτη από την υπογραφή της σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης για 15 επιπλέον έτη, κατόπιν συμφωνίας και των δύο μερών.

Η τιμή εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας είναι 40.000 ευρώ κατ’ έτος και ο χρόνος λήξης της είναι στις 12 Μαΐου 2022.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει τις δαπάνες για την πλήρη ανακατασκευή και λειτουργία του ακινήτου, με βάση την ήδη υπάρχουσα δόμηση.

Advertisement

TRENDING