ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός από την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του Ξενία Καρτερού στην Κρήτη

Published

on

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός από την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του Ξενία Καρτερού στην Κρήτη.

Σκοπός είναι η διεξαγωγή ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού (e-auction) για τη μακροχρόνια εκμίθωση του ακινήτου.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε σαράντα (40) έτη από την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης.

Η τιμή εκκίνησης για το διαγωνισμό, δηλαδή το ύψος του ελάχιστου προσφερόμενου Ετήσιου Μισθώματος θα αφορά την έκταση εκτός αιγιαλού και παραλίας και ορίζεται στο ποσό των Εκατόν Δεκαπέντε Χιλιάδων Ευρώ (115.000 €).

Ο νέος διαγωνισμός της ΕΤΑΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τις 16/01/2024.

Ξενία Καρτερού – Πηγή: ΕΤΑΔ

Το προφίλ του ακινήτου

Η προς μίσθωση έκταση αποτελεί επιφάνεια 81.784,94 τ.μ. με τον έμπροσθεν αυτής αιγιαλό και παραλία, εντός της οποίας βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα Ξενία Καρτερού, αποτελούμενο από επτά (7) ισόγεια κτήρια σε σχήμα Π και λειτουργούσε ως ξενοδοχείο Β Κατηγορίας, δυναμικότητας 84 κλινών.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, οι δαπάνες για την αναβάθμιση και λειτουργία του ακινήτου ως ξενοδοχειακή μονάδα με την ήδη πραγματοποιηθείσα δόμηση βαρύνουν τον μισθωτή και δεν συμψηφίζονται με μισθώματα.

Ο μισθωτής μπορεί να δομήσει με δαπάνες του κάνοντας χρήση του υπολειπόμενου συντελεστή υπό την προϋπόθεση ότι θα του χορηγηθούν οι σύμφωνα με την νομοθεσία απαραίτητες άδειες, κατόπιν σύναψης σχετικής συμφωνίας με την ΕΤΑΔ και με επανεκτίμηση του ετήσιου μισθώματος από ανεξάρτητο πιστοποιημένο εκτιμητή επιλογής της Εκμισθώτριας.

Advertisement

TRENDING