ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Προς ολοκλήρωση το νέο κτιριακό project της Dimand στα Κάτω Πατήσια

Published

on

Το κτίριο της ΕΕΔΕ στα Κάτω Πατήσια που αγόρασε η Dimand

Ουκ ολίγα είναι τα κτιριακά πρότζεκτ που “τρέχει” αυτή τη στιγμή η Dimand, εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αθηναϊκή κυρίως αγορά real estate.

Προς ολοκλήρωση οδεύει ακόμη ένα από αυτά, που αφορά ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση υπάρχοντος κτιρίου γραφείων στα Κάτω Πατήσια.

Ο λόγος για το γνωστό κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στη συμβολή της Λεωφόρου Ιωνίας 200 με την οδό Ιακωβάτων 61.

Το κτίριο έχει συνολική επιφάνεια 11.500 τ.μ. και σύμφωνα με όσα είχαν αναφερθεί από μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρο καθώς σε μηνιαία βάση το κόστος λειτουργίας του ανερχόταν σε 20.000 ευρώ.

Στη δίνη των εξελίξεων στην ΕΕΔΕ (ζητήματα κακοδιαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων, υπέρογκου δανεισμού, ανεξόφλητων απαιτήσεων, παραιτήσεις στελεχών και μελών του Δ.Σ. και πολλά άλλα) και σε μια προσπάθεια να σωθεί η κατάσταση, πωλήθηκε τελικά το κτίριο της Ιακωβάτων στην Dimand, το Φεβρουάριο του 2020, ακριβώς λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

To κτίριο πουλήθηκε αντί 7,3 εκ. ευρώ (ποσό που δεν επαρκούσε για να καλύψει το οικονομικό “άνοιγμα” της ΕΕΔΕ).

Η Dimand θα το μετατρέψει σε βιοκλιματικό κτίριο σύγχρονων γραφείων, σε μια επένδυση που υπολογίζεται σε περίπου 15 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, το κτίριο θα έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο (πιθανότατα τέλος Οκτωβρίου) ενώ ήδη γίνεται αναζήτηση για την εύρεση των κατάλληλων εταιρειών που θα μισθώσουν χώρους του (ή και ολόκληρο το κτίριο).

Advertisement

TRENDING