REAL ESTATE

Προς πλειστηριασμό οδεύει γνωστό ακίνητο στη Λεωφόρο Συγγρού

Published

on

Πηγή: eauction.gr

Προς πλειστηριασμό οδεύει γνωστό ακίνητο των Αθηνών, επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Πρόκειται για το μεγάλο ακίνητο του πρώην “Athenaeum Palace & Luxury Suites”, γνωστού ξενοδοχείου 4 αστέρων, στη Λεωφόρο Συγγρού, το οποίο πλέον είναι κλειστό.

Επισπεύδουσα είναι η Παγκρήτια Τράπεζα, με τον επικείμενο πλειστηριασμό να έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Το ελάχιστο τίμημα για το ακίνητο ανέρχεται στα 15,57 εκατ. ευρώ ενώ για τη συμμετοχή απαιτείται εγγύηση ύψους 4,67 εκατ. ευρώ.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα eauction.gr.

Το προφίλ του ακινήτου

Το ακίνητο στο οποίο εδράζει το πρώην “Athenaeum Palace & Luxury Suites”, βρίσκεται επί της διασταυρώσεως της Λεωφόρου Συγγρού αριθμός 125 και της οδού Τορβά αριθμός 1, θέση «Μολυβά ή Μάλαμα», προ του Αγίου Σώστη , στον Δήμο Αθηνών, επί οικοπέδου 1.550,90 τ.μ. που προέκυψε από τη συνένωση τριών επιμέρους όμορων οικοπέδων, άρτιου και οικοδομήσιμου, εντός του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών.

Στο ακίνητο, ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλαθάκη, αρχικά ανεγέρθηκε κτίριο γραφείων και καταστημάτων, ωστόσο από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία χρόνια το κτίριο είχε αλλάξει χρήση από καταστήματα-γραφεία σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με την επωνυμία “Athenaeum Palace & Luxury Suites”, δυναμικότητας 108 δωματίων.

Σύμφωνα με την αναφορά του εκτιμητή, το κτίριο αποτελείται από:
– Δ’ ΥΠΟΓΕΙΟ συνολικής επιφάνειας 1.025,06τ.μ.
– Γ’ ΥΠΟΓΕΙΟ συνολικής επιφάνειας 1.025,06τ.μ.
– Β’ ΥΠΟΓΕΙΟ συνολικής επιφάνειας 1.025,06τ.μ.
– Α’ ΥΠΟΓΕΙΟ συνολικής επιφάνειας 1.025,06τ.μ.
– ΙΣΟΓΕΙΟ συνολικής επιφάνειας 869,34τ.μ.
– Α’ ΟΡΟΦΟ συνολικής επιφάνειας 649,22τ.μ.
– Β’ ΟΡΟΦΟ συνολικής επιφάνειας 649,22τ.μ.
– Γ’ ΟΡΟΦΟ συνολικής επιφάνειας 649,22τ.μ.
– Δ’ ΟΡΟΦΟ συνολικής επιφάνειας 611,62τ.μ.
– Ε’ ΟΡΟΦΟ συνολικής επιφάνειας 611,62τ.μ.
– ΣΤ’ ΟΡΟΦΟΣ συνολικής επιφάνειας 611,62τ.μ.
– ΔΩΜΑ συνολικής επιφάνειας 94,85τ.μ.

Εξωτερικά φαίνεται να βρίσκεται σε τυπική κατάσταση συντήρησης, ενώ η κατασκευή του θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε το 2008. Βάσει εξωτερικής αυτοψίας δεν εντοπίζονται εμφανείς φθορές. Στο ισόγειο υπάρχει τζαμαρία στην πρόσοψη επί της Λ. Συγγρού, όπου είναι και η κεντρική είσοδος, ενώ δεύτερη είσοδος φαίνεται να πραγματοποιείται και από την οδό Τορβά.

Σε όλη την μπροστινή όψη υπάρχουν ανοίγματα (στο κάθε επίπεδο του κτιρίου). Στην πλάγια όψη (επί της οδού Τορβά) υπάρχουν τόσο ανοίγματα όσο και ημιυπαίθριοι χώροι.

Τα τελευταία 2 χρόνια το εν λόγω κατάλυμα παρέμεινε κλειστό, λόγω πυρκαγιάς το 2020. Η αυτοψία που πραγματοποιήθηκε ήταν μόνο εξωτερική, οπότε δεν είναι γνωστή η τωρινή εσωτερική κατάσταση του κτηρίου, ούτε η έκταση των φθορών, που υπέστη από τον εμπρησμό.

Advertisement

TRENDING