ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προς πώληση δύο εμβληματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα στο Αιγαίο

Published

on

Το Out of the Blue Capsis Elite Resort στην Κρήτη

Στη δίνη της οικονομικής κρίσης της περασμένης δεκαετίας και της νέας κρίσης λόγω της πανδημίας, πολλά είναι τα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα που οδεύουν προς πώληση ή πλειστηριασμό. Ανάμεσά τους και πολλά μεγάλα συγκροτήματα, που τις περασμένες δεκαετίες έλαμψαν με την αίγλη τους.

Ωστόσο, η προσωρινή αναστολή πλειστηριασμών και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, έως τις 13 Μαΐου, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων δίνει ανάσα ζωής σε αρκετά από αυτά που είχαν προγραμματιστεί προς πώληση.

Αυτή τη στιγμή σε αντίστοιχη διαδικασία πώλησης βρίσκονται δύο εμβληματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Κρήτη και Κω. Για το ένα προγραμματίζεται η διαδικασία πώλησης εντός των επόμενων εβδομάδων ενώ για το άλλο εκκρεμεί να λάβει χώρα ο πλειστηριασμός.

Το Out of the Blue, Capsis Elite Resort στην Κρήτη

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Κρήτη, σε έκταση 167 στρεμμάτων, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Έχει συνολικά 5 ξενοδοχειακές μονάδες: το Classic Collection, το Lifestyle Collection, το Exclusive Collection, το Unique Villa Collection καθώς και τη μονάδα Medical – Wellness, με εγκαταστάσεις spa, αισθητικής και fitness.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Ημερησία, το εν λόγω συγκρότημα βγαίνει προς πλειστηριασμό εντός του Απριλίου. Η εταιρεία βρίσκεται υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης από το Μάιο 2020. Εκτιμάται ότι το Μάιο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, με ένα τίμημα που μπορεί να αγγίξει και τα 90 εκ. ευρώ.

Τόσο περίπου είναι και το ποσό των δανείων που έχει η εταιρεία στις Τράπεζες (Πειραιώς, Αττικής, Eurobank, Τράπεζα Χανίων) οι οποίες σε περίπτωση εκποίησης θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν με το 65% του ύψους πώλησης. Το υπόλοιπο κατανέμεται στο Δημόσιο (25% του συνόλου) και σε προμηθευτές (10% του συνόλου).

Το Kipriotis Resort Complex στην Κω

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Κω, αυτή της οικογένειας Κυπριώτη, πήρε το δρόμο προς τον πλειστηριασμό. Οι πιστώτριες τράπεζες Eurobank και Πειραιώς (μέσω της σουηδικής Intrum η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας) προχωρούν σε πλειστηριασμό του συνόλου των ξενοδοχείων της εταιρείας καθώς και άλλων εκτάσεων ιδιοκτησίας της, με ελάχιστο τίμημα τα 88.831.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκρότημα Kipriotis Resort Complex αποτελείται από πέντε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία στο νησί, συνολικής δυναμικότητας 1.500 δωματίων: το 5αστέρων Kipriotis Panorama Hotel & Suites, το επίσης 5 αστέρων Kipriotis Maris Suites και τα 4 αστέρων ξενοδοχεία Kipriotis Village Resort, Kipriotis Hippocrates Hotel και Kipriotis Aqualand Hotel.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ήταν προγραμματισμένος για τις 3 Μαρτίου 2021 αλλά πλέον βρίσκεται σε αναστολή. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank είχαν καταφύγει στα δικαστήρια αξιώνοντας να υπαχθεί ο όμιλος Κυπριώτη σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και να εκποιηθεί η περιουσία της εν λειτουργία. Ωστόσο, οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κω και στη συνέχεια από το Εφετείο Δωδεκανήσου.

Advertisement

TRENDING