ΑΡΘΡΑ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Prosperty: Η εξωτερική ζήτηση «ζεσταίνει τις μηχανές» του real estate

Published

on

Ισχυρή αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό στον κλάδο του real estate διαπιστώνει ηλεκτρονική πλατφόρμα Prosperty.

Εκπρόσωποι της εταιρίας, μιλώντας στο bizness.gr, σημείωσαν ότι διακρίνουν ισχυρή αναθέρμανση των επενδυτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό -και ειδικά από Έλληνες του εξωτερικού- στην αγορά εξοχικής κατοικίας σε νησιά και παραθεριστικούς προορισμούς.

Επενδυτικές ευκαιρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επιπλέον, η πρωτοποριακή startup διακρίνει επενδυτικές ευκαιρίες με επίκεντρο τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), «στοιχείο που οφείλουμε να κεφαλαιοποιήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το κομμάτι των αγοραπωλησιών, η αγορά των οικιστικών ακινήτων παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρόλη την αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών.

Η εταιρεία διαβλέπει ομαλοποίηση τόσο της προσφοράς όσο και της ζήτησης, η οποία αναμένεται να εξομαλυνθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, ανακτώντας σταδιακά το προηγούμενο σημείο ισορροπίας.

Οι μεταβολές από την υιοθέτηση νέων συνθηκών εργασίας

Η Prosperty τηρεί στάση αναμονής όσον αφορά τις όποιες μόνιμες αλλαγές που μπορεί τελικά να επιφέρει η υιοθέτηση νέων συνθηκών εργασίας και η επίπτωσή τους στην αγορά ακινήτων.

Ως παραδείγματα αναφέρει την πιθανότητα αυξανόμενης ζήτησης για ακίνητα μεγαλύτερου εμβαδού και την αύξηση της ζήτησης για ακίνητα ή γη σε πιο απομακρυσμένα προάστια ή ακόμα και εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, σε περίπτωση που εξακολουθήσει και καθιερωθεί σε μεγάλο βαθμό η πρακτική του social distancing.

Η πανδημία και τα νέα δεδομένα στην αγορά ακινήτων

Σε ερώτηση του bizness.gr, για το πως η εταιρεία επηρεάζεται από τη νέα κανονικότητα που διαμορφώνεται λόγω της υγειονομικής κρίσης, εκπρόσωποι της εταιρείας σημειώνουν ότι πανδημία πρακτικά επιτάχυνε περαιτέρω τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Κι αυτό διότι ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για παροχή ψηφιακών και απομακρυσμένων υπηρεσιών, σε κάθε διάσταση της οικονομικής δραστηριότητας, μεταξύ των οποίων και στην αγορά ακινήτων.

Η είσοδος στην αγορά των NPLs

Εκτός όμως από την αγορά ακίνητης περιουσίας η Prosperty προτίθεται να δραστηριοποιηθεί και στην εμπορική αξιοποίηση και διαχείριση των ακινήτων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης (servicers).

«Υπάρχουν συζητήσεις με πολλούς θεσμικούς επενδυτές και τράπεζες αυτή τη στιγμή για την ανάληψη προς αξιοποίηση χαρτοφυλακίων ακινήτων που έχουν προκύψει ή θα προκύψουν από τη διαχείριση απαιτήσεων», αναφέρει η εταιρεία και προσθέτει:

«Σήμερα υπάρχουν αρκετά ώριμα ακίνητα στα χέρια των θεσμικών και ξεκινάμε με αυτά αλλά η μεγάλη πλειοψηφία ακινήτων προς διάθεση (πώληση ή/και ενοικίαση) αναμένεται να προκύψει τους επόμενους 6-12 μήνες».

H Prosperty είναι έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες από το στάδιο της ωρίμανσης (Νομικό και Τεχνικό έλεγχο) των ακινήτων αυτών, τη συλλογή αναλυτικών δεδομένων, της ενεργούς διαχείρισης του χαρτοφυλακίου σε καθημερινή βάση (διαχείριση μισθώσεων και συντήρηση), αλλά και την επαγγελματική παρουσίαση μέσω εξελιγμένων εργαλείων (3D Virtual Tours, Drone videos, ψηφιακές κατόψεις, κλπ.) καθώς και την προώθησή τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πού διαφοροποιείται η εταιρία

Η σημαντική προστιθέμενη αξία και η μεγάλη διαφοροποίηση της εταιρείας έχει να κάνει αφενός με την πλήρως ψηφιοποιημένη εμπειρία και την end-to-end διαχείριση του κλεισίματος ενός συμβολαίου αγοράς ή ενός μισθωτηρίου ενός ακινήτου, ελαχιστοποιώντας το χρόνο είσπραξης εσόδων για τους θεσμικούς ιδιοκτήτες, και η οποία βελτιώνει σημαντικά τα αποτελέσματα και τις αποδόσεις, και αφετέρου με τη δυνατότητα παροχής real-time πληροφόρησης από τους θεσμικούς ιδιοκτήτες των χαρτοφυλακίων ακινήτων η οποία δίνει τη δυνατότητα διαρκούς παρακολούθησης.

H Prosperty επενδύει σημαντικά στη διαρκή ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, στην ανάλυση δεδομένων, την εξυπηρέτηση πελατών και στην επικοινωνία.

Φιλοδοξεί να γίνει το βασικό κανάλι αγοραπωλησίας και ενοικίασης ακινήτων στην Ελλάδα παρουσιάζοντας στους πελάτες της συνεχώς νέες υπηρεσίες.

Στη μετά κορoνοϊού εποχή, η πλατφόρμα της Prosperty επιδιώκει να ηγηθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του real estate και να αποτελέσει το ιδανικό εργαλείο για ιδιοκτήτες, αγοραστές και ενοικιαστές, παρέχοντας τη δυνατότητα να διαχειρίζονται ψηφιακά πολλά – αν όχι όλα – τα στάδια αγοραπωλησίας και ενοικίασης ακινήτων χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία.

Πηγή φωτογραφίας: Prosperty

Η εταιρεία ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο από τους Αντώνη Μαρκόπουλο (φωτό), Νίκο Πατσιόγιαννη και Αντώνη Δεσποτάκη. Έχει ήδη λάβει seed financing ύψους 1.1. εκατ. ευρώ από τα Funds Velocity Partners Metavallon καθώς και από Angel Investors.

Advertisement

TRENDING