ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ψηφίζουν Ελλάδα οι Ισπανοί της HIP – Οι νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στα νησιά

Published

on

Το νέο Domes of Corfu, πρώην Grand Hotel, υπό τo brand της Marriott - Φωτό: HIP

Το 2019 η εξαγορά από την Hotel Investment Partners (HIP) πέντε ελληνικών ξενοδοχείων σε δημοφιλή ελληνικά νησιά προκάλεσε αίσθηση στην αγορά και η εταιρεία συνεχίζει με νέες εξαγορές και επενδύσεις και το 2021, παρά την πανδημία.

Ήδη στο πρώτο γκρουπ ξενοδοχείων που εξαγόρασε το 2019 ξεκίνησαν οι επενδύσεις ανακαίνισης, με αφετηρία την Κέρκυρα, ενώ πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε και η νέα εξαγορά του φημισμένου ξενοδοχείου Elounda Blu στην Κρήτη.

Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, ο  Alejandro Hernández-Puértolas, CEO και founding partner της HIP, η επενδυτική τους δραστηριότητα “επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της εταιρείας για δυναμική επανατοποθέτηση, επένδυση και μετασχηματισμό του χαρτοφυλακίου της στην Ελλάδα, βοηθώντας τη χώρα να διατηρήσει τη θέση, που δικαιωματικά κατέχει, ως ένας κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών”.

Η HIP αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη ξενοδοχειακών μονάδων στην Νότια Ευρώπη και ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone.

Η νέα εξαγορά στην Κρήτη

Η εταιρεία μόλις πριν λίγες ημέρες υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της ξενοδοχειακής μονάδας Elounda Blu από τη Ledra Hotels & Villas.

To Elounda Blu είναι ξενοδοχείο 4 αστέρων με δυναμικότητα 183 δωματίων και βρίσκεται στην Ελούντα της Κρήτης.

Η Blackstone και η HIP θα επενδύσουν περισσότερα από €6 εκατ. για την αναβάθμιση, μετατροπή και επανατοποθέτηση του ξενοδοχείου στην αγορά ως ένα διεθνές επώνυμο θέρετρο 5 αστέρων.

Το σχέδιο αναβάθμισης προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, την ανάπτυξη νέων σουιτών, νέας πισίνας και εστιατορίου, αναβαθμίζοντάς έτσι συνολικά το ακίνητο καθώς πάνω από το 90% των δωματίων θα έχουν θέα στη θάλασσα.

Το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Ledra Hotels & Villas, υπό διεθνή σημαία 5 αστέρων μετά την ανακαίνιση.

Το πρόγραμμα επενδύσεων στα 5 ξενοδοχεία του 2019

Πρώτο στη σειρά μπαίνει το 4άστερο ξενοδοχείο Grand Hotel Glyfada, στην Κέρκυρα, καθώς εγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για τις εργασίες που αφορούν την ανακαίνιση και αναβάθμισή του σε πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, 440 κλινών.

Το ξενοδοχείο μάλιστα μετονομάστηκε σε Domes of Corfu και εντάχθηκε στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο ανεξάρτητων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο της Autograph Collection Hotels της αλυσίδας Marriott International.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η HIP αγόρασε 5 ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Κρήτη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο, μέσω της εταιρείας Leonidas Holdco S.A.r. έναντι ποσού 178,6 ε. ευρώ.

Μάλιστα, λόγω του μεγάλου αριθμού ξενοδοχείων της συναλλαγής, απαιτήθηκε και η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία δόθηκε το Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Οι πέντες ξενοδοχειακές μονάδες που αγοράσθηκαν είναι:

Σημειώνεται οτι τα ξενοδοχεία θα συνεχίσει να τα διαχειρίζεται η Louis Group, υπό τη διοίκηση της εταιρείας hospitality HIP.

Advertisement

TRENDING