ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

“Πράσινο φως” για νέες επενδύσεις στο 5άστερο της Πάτμου – Η πορεία του από το SMERC στη Marriott

Published

on

Το ξενοδοχείο Patmos Aktis - Πηγή: SMERemediumCap

“Πράσινο φως” δόθηκε για νέες επενδύσεις στο 5άστερο της Πάτμου, Patmos Aktis.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καλυμνίων η οικοδομική άδεια που αφορά τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών δωματίων με πισίνες και σε λειτουργική συνένωση με το υφιστάμενο Patmos Aktis 5 αστέρων, μαζί με νομιμοποίηση και αλλαγή χρήσης υφιστάμενης κατοικίας.

Η νέα επέκταση θα γίνει σε όμορρο με το υφιστάμενο ξενοδοχείο οικόπεδο, επιφάνειας 2,8 στρεμμάτων περίπου.

Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά την επέκταση της δυναμικότητας των υφιστάμενων 56 σουιτών του παραθαλάσσιου συγκροτήματος με την κατασκευή 34 επιπλέον σουιτών με θέα τη θάλασσα, σε συνεργασία με τα αρχιτεκτονικά γραφεία 3SK Stylianidis και Patricia Anastasiadis.

Πηγή: Patmos Aktis

Σημειώνεται ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το έργο ανακαίνισης του ξενοδοχείου με στόχο να ανοίξει ανανεωμένο το 2024 υπό την ομπρέλα της Marriott, ενώ προγραμματίζονται και νέες επενδύσεις για το 2025.

Το σχέδιο της ανακαίνισης το οποίο έχουν αναλάβει τα αρχιτεκτονικά γραφεία Stylianidis Vaggelis Architects και Anastassiadis Architecture & Design, περιλαμβάνει τα 56 δωμάτια, σουίτες και βίλες, την κατασκευή επιπλέον δωματίων το 2025, και τη δημιουργία ενός σύγχρονου εστιατορίου που θα σερβίρει τοπικά εδέσματα με μια μοντέρνα προσέγγιση και ένα μπαρ στη βεράντα με μαγευτική θέα τον κόλπο.

Είναι χαρακτηριστικό πως το σύνθετο επενδυτικό σχέδιο ανακαίνισης του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, καθώς και το επενδυτικό πλάνο επέκτασης σε όμορο, ιδιόκτητο οικόπεδο, που βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη, εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν εν μέρει από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Patmos Aktis – Πηγή: SMERemediumCap

Το “διαμάντι” των Δωδεκανήσων

Το Patmos Aktis θεωρείται ως ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία των Δωδεκανήσων και πλέον ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, εξυπηρέτησης, ποιότητας, βιωσιμότητας και αειφορίας.

Αποτελεί το μοναδικό πολυτελές θέρετρο στο νησί της Πάτμου, έναν προορισμό που φημίζεται για τη γραφική του ακτογραμμή και τη μοναδική, πνευματική ενέργεια.

Το SMERemediumCap (SMERC) εξαγόρασε το ξενοδοχείο τον Μάιο του 2022 ενώ το 2023 η Marriott International ανακοίνωσε την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης του ξενοδοχείου Patmos Aktis Suites & Spa στo brand The Luxury Collection, μετά από την εκτεταμένη ανακαίνιση του ξενοδοχείου.

Advertisement

TRENDING