ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σε εξέλιξη η προετοιμασία για το μεγάλο διαγωνισμό ΣΔΙΤ στο ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ

Published

on

Ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, βρίσκεται η μεγάλη επένδυση ΣΔΙΤ που σχεδιάζεται στο πρώην ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ στην Πειραιώς.

Μια-μια οι εκκρεμότητες για να πάρει το έργο το δρόμο προς την προκήρυξη του διαγωνισμού ΣΔΙΤ διευθετούνται, με στόχο να μπορέσει να προχωρήσει γρήγορα η επένδυση που θα αλλάξει την όψη της Πειραιώς και θα αποτελέσει κόμβο έρευνας και καινοτομίας.

Στην τελευταία του συνεδρίαση, στο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) εξετάστηκε το θέμα της δημιουργίας του Κέντρου Καινοτομίας “Πολιτεία Καινοτομίας” στο πρώην ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ και καθορίστηκαν συμπληρωματικοί ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης.

Υπενθυμίζουμε οτι έχει ανατεθεί η “Τοπογραφική Αποτύπωση του οικοπέδου “ΧΡΩΠΕΙ” και του περιβάλλοντος χώρου επί της οδού Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο Αττικής”, στην εταιρεία “ANK TECHNICAL CONSULTANTS”.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η προετοιμασία για τη δημοπράτηση του διαγωνισμού ΣΔΙΤ με τρεις εταιρείες να έχουν ήδη αναλάβει και επίσημα θέσεις συμβούλου, στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας:

  • ΣΑΛΦΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ για τεχνικά θέματα
  • DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING για χρηματοοικονομικά θέματασ
  • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΔΗ για νομικά θέματα

Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο της «ΧΡΩΠΕΙ», έκτασης 17,893 τ.μ., επί της οδού Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο πρόκειται να μετατραπεί στην Πολιτεία Καινοτομίας, η οποία θα φιλοξενεί Ερευνητικά Κέντρα, startup επιχειρήσεις, αλλά και τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης επιχειρήσεων και μεγάλων βιομηχανιών με σκοπό να ενισχυθούν οι συνέργειες εντός του εγχώριου οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Advertisement

TRENDING