ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το μεγάλο real estate project του ΤΕΕ στο Μαρούσι

Published

on

Το "δαχτυλίδι" της Αττικής Οδού στο Μαρούσι - Πηγή: Αντώνης Νικολόπουλος / Eurokinissi

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το μεγάλο real estate project του ΤΕΕ στο Μαρούσι.

Λίγες μόνο ημέρες πέρασαν μετά την ανακοίνωση του μεγάλου έργου για τα νέα κτίρια γραφείων της PwC από την Dimand, στη Λ. Κηφισίας πριν το Δαχτυλίδι, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του ΤΕΕ για την αξιοποίηση του ακινήτου – φιλέτου που διαθέτει λίγο παραπάνω στην Κηφισίας στο Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του έργου με τίτλο “Aξιοποίηση μέσω αντιπαροχής ακινήτου ιδιοκτησίας Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος”.

Το ακίνητο βρίσκεται επί των οδών Λ. Κηφισίας, Διστόμου, Αλαμάνας και Αττικής Οδού στο Μαρούσι, στο Δαχτυλίδι.

Το ακίνητο προς αξιοποίηση του ΤΕΕ στο Μαρούσι – Πηγή: Google

Σε αυτό, με τη μέθοδο της αντιπαροχής, θα ανεργεθεί από τον ανάδοχο κτίριο ή κτίρια, μέρος των οποίων θα δοθούν πίσω στο ΤΕΕ όταν ολοκληρωθεί το έργο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ 20 εκατ.) και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 26/07/2022 ενώ στις 28/07/2022 θα πραγματοποιηθεί η αποσφράγιση των προσφορών.

Η διάρκεια των εργασιών θα είναι 24 μήνες (2 χρόνια) από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Η ταυτότητα του έργου

Το Συμβατικό Αντικείμενο του Αναδόχου αφορά στην αξιοποίηση του Ακινήτου με την υλοποίηση επένδυσης, μέσω συμφωνίας αντιπαροχής με την Αναθέτουσα αρχή, για την ανέγερση και κατασκευή νεόδμητου κτιρίου/κτιρίων επ’ αυτού, κατόπιν διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με ανοικτή διαδικασία, με βάση τις προβλεπόμενες χρήσεις γης, τους όρους δόμησης του Ακινήτου και τους κείμενους κανόνες της πολεοδομικής και εν γένει σχετικής νομοθεσίας και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά επί τη βάσει μόνο της τιμής.

Στο Συμβατικό αντικείμενο προβλέπεται το έργο της ανέγερσης και της αξιοποίησης του Ακινήτου, με τις αναγκαίες παρεμπίπτουσες εργασίες κατασκευής, διαρρύθμισης, και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου που αποτελούν συνέπεια και συμπλήρωμα του αντικειμένου, ήτοι της συμφωνίας επί αντιπαροχής.

Το έργο θα εκτελεστεί με αποκλειστική χρηματοδότηση του Αναδόχου. Στο συμβατικό αντικείμενο περιλαμβάνεται και η προηγούμενη κατεδάφιση ημιμόνιμης κατασκευής (οικίσκου) που ευρίσκεται εντός του ακινήτου.

Πηγή: ypodomes.com

[ΦΩΤΟ] Έτοιμο το 2024 από την Dimand το νέο συγκρότημα γραφείων της PwC στο Μαρούσι

Advertisement

TRENDING