REAL ESTATE

Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για τη μεγάλη επένδυση της Orilina Properties στο Ελληνικό – Νέες επενδύσεις στα σκαριά

Published

on

To ακίνητο της Orilina Properties στην Κηφισιά - Πηγή: Orilina Properties

Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για τη μεγάλη επένδυση της Orilina Properties στο Ελληνικό ενώ νέες επενδύσεις βρίσκονται ήδη στα σκαριά.

Η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό αφορά την ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών αλλά και εμπορικών χρήσεων σε εκτάσεις που βρίσκονται ανάμεσα στα δύο landmarks της παραλιακής ζώνης, τον ουρανοξύστη κατοικιών Riviera Tower και το εμπορικό κέντρο Riviera Galleria.

Το σχεδιασμό της επένδυσης αρχιτεκτονικά επιμελείται ήδη το διεθνώς καταξιωμένο γραφείο Kengo Kuma & Associates.

Παράλληλα, η εταιρεία στρέφεται στρατηγικά και σε άλλους τομείς του real estate με στόχευση σε έργα logistics. Το 2022 απέκτησε έκταση γης, επιφάνειας 46.854 τ.μ., στο 1ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Χαλάστρας – Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, με άμεση πρόσβαση στην κύρια οδική αρτηρία, σε περιοχή που σχετίζεται με τον τομέα διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας.

To ακίνητο της Orilina Properties στη Σίνδο – Πηγή: Orilina Properties

Στα σκαριά νέο ομολογιακό δάνειο

Σχετικά με το θέμα της κεφαλαιακής διάρθρωσης, ο Όμιλος δεν έχει συνάψει συμβάσεις δανεισμού και η δραστηριότητά του στηρίζεται έως σήμερα αποκλειστικά και μόνο σε Ίδια Κεφάλαια.

Υπάρχει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, με το υπόλοιπο των διαθεσίμων κεφαλαίων σε λογαριασμούς όψεως να υπερβαίνει τα €21 εκατ.

Παράλληλα, ο Όμιλος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαδικασίας έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως € 50 εκατ., ποσό που θα χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα επενδύσεών του.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Orilina

Στις 30.06.2022, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της Εταιρείας, περιλάμβανε 5 ακίνητα καθώς και το σύνολο των εταιρικών μεριδίων της εταιρείας «ΟΡΙΛΙΝΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία από 31.5.2019 ανήκει στον Όμιλο, και το 80% της εταιρείας «ΛΗΜΑΡ ΕΤΑΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε η οποία από 24.06.2022 ανήκει στον Όμιλο και ενοποιείται στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις του Ομίλου.

Συνολικά, την 30.6.2022, ο Όμιλος διέθετε 13 ακίνητα, από τα οποία 11 είναι επενδυτικά ακίνητα, ενώ δύο ιδιοχρησιμοποιούνται.

Οι εύλογες αξίες των επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου, όπως υπολογίστηκαν από Πιστοποιημένο Εκτιμητή, σημείωσαν αύξηση στο πρώτο εξάμηνο του 2022, με τη συνολική τους αξία την 30.06.2022 να φτάνει τις 97,255 εκατ. ευρώ, ενώ για την Εταιρεία ανήλθαν σε 73,29 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος προέβη σε εκτίμηση της εύλογης αξίας και των ακινήτων που ιδιοχρησιμοποιούνται, η οποία την 30.6.2022 ανέρχεται σε 1.670 χιλιάδες ευρώ.

Ο Όμιλος συνεχίζει να διατηρεί την υψηλή εισπραξιμότητα των μισθωμάτων με μηδενικό ποσοστό επισφαλειών, γεγονός που χαρακτηρίζει την ποιότητα κερδών του ως υψηλή.

H εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

Σύμφωνα με την με αριθμό 6/962/31.08.2022 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, χορηγήθηκε η άδεια για την παράταση της προθεσμίας εισαγωγής των μετοχών της Orilina Properties ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέχρι και την 14η Δεκεμβρίου 2023.

Νέα κοινή επένδυση της Lamda με εταιρεία real estate σε ακίνητα κοντά σε μεγάλο mall της Θεσσαλονίκης

Advertisement

TRENDING