ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε ισραηλινά χέρια το Ξενία της Κύθνου

Published

on

To Ξενία Κύθνου - Πηγή: ΕΤΑΔ

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Ξενία Κύθνου (μαζί με τις δύο ιαματικές πηγές του) και το ακίνητο τελικά κατέληξε σε ισραηλινά χέρια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ισραηλινός επιχειρηματίας Avraham Ravid, που έχει και μεγάλη αλυσίδα supermarket στη χώρα του, πλειοδότησε για το ακίνητο με τιμή υπερδιπλάσια της αρχικής τιμής εκκίνησης.

Το τελικό τίμημα ανέρχεται σε 2,86 εκ ευρώ και αφορά το δικαίωμα επιφανείας του Ξενία και των ιαματικών πηγών του για 99 χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνολική επένδυση στο Ξενία θα ανέλθει σε 6 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που θα διατεθεί για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και την ανάδειξη της περιοχής.

Το προφίλ του Ξενία Κύθνου

Το ακίνητο 7.018,4 τ.μ. αποτελείται από ξενοδοχείο δυναμικότητας 96 κλινών σε 46 δωμάτια, υδροθεραπευτήριο με 14 μαρμάρινα λουτρά σε διατηρητέο κτίριο, υδρομασάζ και υποστηρικτικές υποδομές συνολικής δομημένης επιφάνειας 4.040,45 τμ, στον οικισμό Λουτρά, Δήμου Κύθνου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Θεωρείται η πρώτη τουριστική υποδομή spa στην Ελλάδα. Σχεδιάστηκε από τον βασιλικό αρχιτέκτονα την Οθωμανική περίοδο, Christian Hansen, ενώ μεταξύ 1871-1891, το κτίριο τροποποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Τσίλλερ.

Υπάρχουν 2 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές, η πηγή «Άγιοι Ανάργυροι» που βρίσκεται στο Υδροθεραπευτήριο και η «Κακάβος» η οποία βρίσκεται 50 μ. μακριά από την πρώτη.

Advertisement

TRENDING