ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε πόλη των Αγγέλων μετατρέπεται η Αθήνα για την περίοδο των Χριστουγέννων
Published
7 έτη agoon
By
NewsroomΤα γιορτινά της φοράει η Αθήνα για 36 ημέρες στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων. Με μορφές αγγέλων να κατακλύζουν την πόλη η Αθήνα κι οι γειτονιές της ετοιμάζονται να υποδεχτούν το 2019 με πλήθος μουσικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, προβολών κι εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
«Το φετινό θέμα αντλεί έμπνευση από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τους Κορινθίους. Ετοιμάσαμε για την πόλη μας, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ένα πρόγραμμα γεμάτο αγάπη με οδηγούς μας τους αγγέλους» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αθηνών, για την ανακοίνωση του εορταστικού προγράμματος. Και πρόσθεσε: «Περισσότερες από 230 εκδηλώσεις που θα είναι εντελώς δωρεάν μεταμορφώνουν την Αθήνα, το κέντρο και τις γειτονιές της σε πόλη των αγγέλων. Ήδη από προχθές και για 36 μέρες η πόλη γεμίζει μουσική».
«Αυτά τα Χριστούγεννα συμπίπτουν με την επαναλειτουργία του ιστορικού “Ολύμπια”, του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου Μαρία Κάλλας, που θα φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις. Θα γιορτάσουμε μαζί τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, στις 21 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο. Φέτος μεγάλη έμφαση θα δώσουμε στις γειτονιές της πόλης με σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους, όπως στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων, στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, στη Δημοτική Πινακοθήκη στην πλατεία Αυδή, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.
Ακόμη, ο δήμαρχος τόνισε: «Με αγάπη για την Αθήνα και τους Αθηναίους ενώσαμε τον δήμο με όλες τις ενεργές δυνάμεις της πόλης, το έμψυχο δυναμικό μας, που βλέπει πάντα ευκαιρίες για να αλλάξει τα πράγματα, ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες. Καταλάβαμε από πολύ νωρίς ότι αν επενδύσουμε στην ανθεκτικότητα , στην κουλτούρα θα συμβάλουμε στην κοινωνική συνοχή, στην προσέλευση επισκεπτών άρα και στη δημιουργία νέων θέσεων, επομένως και στην οικονομία της χώρας γι’ αυτό βάλαμε τα δυνατά μας και τα καταφέραμε. Τα καταφέραμε μαζί ανοίγοντας τις πόρτες του δημαρχείου μας σε όλους να κάνουμε την Αθήνα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα καινοτομίας για το 2018».
Καταλήγοντας σημείωσε: «Χρονιά και φέτος θα αλλάξουμε στο Θησείο, στο καθιερωμένο σημείο της πόλης που συμβολίζει αυτό που είναι η Αθήνα, μια πόλη με αρχαίο παρελθόν αλλά δυναμικό παρόν και μέλλον. Και φέτος το καλλιτεχνικό πρόγραμμα υπογράφει η ομάδα των Γιάννη Κακλέα, Φρόσω Λύτρα και Μανώλη Παντελιδάκη. Μας φέρνουν τους αγγέλους στην πόλη για να μας θυμίσουν ότι η αγάπη είναι η κύριος δύναμη που μπορεί να αλλάξει όχι μόνο εμάς αλλά κι ό,τι αγγίζει».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης επισήμανε: «Ο τρόπος δουλειάς μας οδήγησε σε όλο κι αρτιότερα καλλιτεχνικά προγράμματα με έναν προϋπολογισμό που δεν ξεπερνάει το ¼ προηγούμενων δημαρχιών». Και πρόσθεσε: «Από τις 22 έως τις 30 Δεκεμβρίου, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, νέοι καλλιτέχνες ανεβαίνουν στην πιο κεντρική σκηνή της Αθήνας, γεμίζουν την πόλη με μουσική και σκορπούν γιορτινές και χαρούμενες μελωδίες». Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων στο Σύνταγμα δεν είναι άλλο από το Glasshouse, το αγαπημένο μουσικό project που πραγματοποιείται στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα.
«Ραδιοφωνικοί παραγωγοί και djs θα δίνουν τον παλμό και θα μας καλούν να γίνουμε μέρος της μεγάλης γιορτής, ενώ τα έσοδα του project θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό», κατέληξε ο κ. Μπιτζάνης.
Παίρνοντας τον λόγο η πρόεδρος της Τεχνόπολης δήμου Αθηναίων, Πόπη Διαμαντάκου, υπογράμμισε: «Δίνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς την πόλη, μιας κι οι άγγελοι είναι αυτοί που φέρνουν την αγάπη στην πόλη. Φτερά αγγέλων παντού. Το concept “Άγγελοι στην Πόλη” είναι ότι ο καθένας από εμάς είναι άγγελος και θέλουμε ο καθένας να ξεδιπλώσει τα φτερά του και να πετάξει προς την αισιοδοξία».
«Τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου θα τη γιορτάσουμε μαζί με τον Κ. Βήτα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών», γνωστοποίησε η κ. Διαμαντάκου .
«Από τη θρησκεία μέχρι και τις τέχνες οι άνθρωποι εμπνέονται από ανθρωπόμορφους αγγέλους. Τα φτερά συμβολίζουν την ανύψωση κι οι άγγελοι συμβολίζουν το καλό», τόνισε η σκηνοθέτης Φρόσω Λύτρα.
Αναλυτικότερα, το επίσημο έναυσμα έναρξης των γιορτών θα δοθεί, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 19.00, από τον Γιώργο Καμίνη στην Πλατεία Συντάγματος, όπου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων, της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών θα φωταγωγηθεί η πόλη και θα λάμψει το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η εορταστική βραδιά θα συνεχιστεί με την Πέννυ Μπαλτατζή και την Athens Big Band, αλλά και το χορευτικό δρώμενο «’Αγγελοι στην πόλη». Η 21η Δεκεμβρίου, η μεγαλύτερη νύχτα του έτους , θα εορταστεί με μία “ηλεκτρονική γιορτή” με τον Κωνσταντίνο Βήτα, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Από τις 22-30 Δεκεμβρίου πλήθος μουσικών εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα στο Σύνταγμα.
Επιπλέον, το Μοναστηράκι μεταμορφώνεται σε πίστα για ατέλειωτο χορό, από τις 22 Δεκεμβρίου. Χορευτικές ομάδες μετατρέπουν την πιο ζωντανή και πολύχρωμη πλατεία στη μεγαλύτερη χορευτική σκηνή με swing και πολύ rock ‘n’ roll.
Η γιορτινή ατμόσφαιρα συνεχίζεται με ακόμα περισσότερες δράσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας. Το πρόγραμμα έχει ακόμα μουσικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα στις ανακαινισμένες παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων, δράσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και στο Εμπορικό Τρίγωνο, τη χοροθεατρική παράσταση «Για μια στιγμή άγγελοι» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Τα σύμβολα που κοσμούσαν πέρσι την πόλη, θα τοποθετηθούν και φέτος σε επιλεγμένα σημεία: Το Δέντρο με πεταλούδες στην Κοραή, το Βαρέλι στον ‘Αγιο Παντελεήμονα, το Δέντρο Νέον πλατεία Αυδή, η Λέξη Όνειρο στο Μοναστηράκι, 6 φιγούρες στην Τριλογία, το Φωτεινό φεγγάρι στο Αστεροσκοπείο, το Καράβι στην πλατεία Αιγύπτου, η Λέξη Αθήνα στο πάρκο Ελευθερίας, η Φάτνη στην Αγία Φωτεινή Ιλισσού.
Ακόμη, στις 31 Δεκεμβρίου, την αυλαία θα ανοίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, στο Θησείο. Οικοδεσπότης της γιορτινής βραδιάς θα είναι ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Στη συνέχεια σειρά έχει η Χριστίνα Μαξούρη σε ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την Κατερίνα Κούκα και τον Θέμη Καραμουρατίδη.
Από την πλευρά της η κ. Κούκα επισήμανε: «Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που μέλημά μας είναι η ευγένεια, το υψηλό επίπεδο, η ομορφιά του ελληνικού τραγουδιού. Χαίρομαι που άκουσα σήμερα σε αυτή την αίθουσα τη λέξη αγάπη, αν εστιάσουμε λίγο σε αυτή τη λέξη όλα θα είναι υπέροχα».
Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, θα υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης, μορφές αγγέλων, εικαστικές παρεμβάσεις από διακεκριμένους καλλιτέχνες, όπως ο Αχιλλέας Χαρίτος και ο CacaoRocks.
Το παρών στην παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων έδωσαν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, η Κατερίνα Κούκα, ο Θέμης Καραμουρατίδης, η Χριστίνα Μαξούρη, ο Γιάννης Κακλέας, ο Μανώλης Παντελιδάκης κι η Φρόσω Λύτρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ποιές είναι οι πιό ακριβές και πιό οικονομικές περιοχές της Ελλάδας για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στη Θάσο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει
“Πράσινο φως” για έργο νέου ξενοδοχείου στην Πάρο
Ανοίγει έως το Πάσχα το Food Hall στη νέα Στοά Αρσακείου στην Πανεπιστημίου – Τι σημαίνει η επένδυση για την αγορά real estate στην περιοχή
Ανοίγει το Μάιο το νέο 5άστερο ξενοδοχείο The Landmark Rhodes – Σε ποιά περιοχή θα βρίσκεται
Ποιές είναι οι 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο Ιόνιο – Σε ποιά νησιά θα υλοποιηθούν
“Στα σκαριά” νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στην Κεφαλονιά
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
8 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται στην Κρήτη – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν
“Στα σκαριά” νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στο Ηράκλειο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Εγκαταστάθηκε ο Σκλαβενίτης στο νέο mega logistics center στον Ασπρόπυργο ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις logistics στη Δυτική Αττική
Ξεκίνησε η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια – Πού κατασκευάζεται και τι περιλαμβάνει
Σε αδειοδοτική διαδικασία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Εγκρίθηκε το έργο για το νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Σε ποιό ύψος θα γίνει
Σε εξέλιξη έργο για νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο Ψυχικό – Ποιό γνωστό κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας μεταμορφώνεται
“Κατεβαίνει” Αθήνα η Anatolia Hospitality – Ποιό γνωστό κτίριο στο Σύνταγμα θα μετατρέψει σε 5άστερο ξενοδοχείο
Ξεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο
Σε 5 νέα κτίρια φοιτητικών εστιών εντός και εκτός Αττικής επενδύει η Premia Properties – Σε ποιές πόλεις τα επόμενα openings το 2026
The Ellinikon: στα 150 μέτρα ύψος “σκαρφαλώνει” ο Riviera Tower – Στα 200 μέτρα το 2026, σε λειτουργία από το 2027
“Στα σκαριά” νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στο Ηράκλειο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει
Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project
[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά
[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό
[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη
TRENDING
-
LOGISTICS5 ημέρες agoΕγκαταστάθηκε ο Σκλαβενίτης στο νέο mega logistics center στον Ασπρόπυργο ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις logistics στη Δυτική Αττική
-
RESIDENTIAL1 ημέρα agoΞεκίνησε η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια – Πού κατασκευάζεται και τι περιλαμβάνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΣε αδειοδοτική διαδικασία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες agoΕγκρίθηκε το έργο για το νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Σε ποιό ύψος θα γίνει
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα agoΣε εξέλιξη έργο για νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο Ψυχικό – Ποιό γνωστό κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας μεταμορφώνεται





