Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε πόλη των Αγγέλων μετατρέπεται η Αθήνα για την περίοδο των Χριστουγέννων

Newsroom

Published

on

Τα γιορτινά της φοράει η Αθήνα για 36 ημέρες στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων. Με μορφές αγγέλων να κατακλύζουν την πόλη η Αθήνα κι οι γειτονιές της ετοιμάζονται να υποδεχτούν το 2019 με πλήθος μουσικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, προβολών κι εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

«Το φετινό θέμα αντλεί έμπνευση από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τους Κορινθίους. Ετοιμάσαμε για την πόλη μας, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ένα πρόγραμμα γεμάτο αγάπη με οδηγούς μας τους αγγέλους» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αθηνών, για την ανακοίνωση του εορταστικού προγράμματος. Και πρόσθεσε: «Περισσότερες από 230 εκδηλώσεις που θα είναι εντελώς δωρεάν μεταμορφώνουν την Αθήνα, το κέντρο και τις γειτονιές της σε πόλη των αγγέλων. Ήδη από προχθές και για 36 μέρες η πόλη γεμίζει μουσική».

«Αυτά τα Χριστούγεννα συμπίπτουν με την επαναλειτουργία του ιστορικού “Ολύμπια”, του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου Μαρία Κάλλας, που θα φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις. Θα γιορτάσουμε μαζί τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, στις 21 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο. Φέτος μεγάλη έμφαση θα δώσουμε στις γειτονιές της πόλης με σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους, όπως στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων, στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, στη Δημοτική Πινακοθήκη στην πλατεία Αυδή, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

Ακόμη, ο δήμαρχος τόνισε: «Με αγάπη για την Αθήνα και τους Αθηναίους ενώσαμε τον δήμο με όλες τις ενεργές δυνάμεις της πόλης, το έμψυχο δυναμικό μας, που βλέπει πάντα ευκαιρίες για να αλλάξει τα πράγματα, ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες. Καταλάβαμε από πολύ νωρίς ότι αν επενδύσουμε στην ανθεκτικότητα , στην κουλτούρα θα συμβάλουμε στην κοινωνική συνοχή, στην προσέλευση επισκεπτών άρα και στη δημιουργία νέων θέσεων, επομένως και στην οικονομία της χώρας γι’ αυτό βάλαμε τα δυνατά μας και τα καταφέραμε. Τα καταφέραμε μαζί ανοίγοντας τις πόρτες του δημαρχείου μας σε όλους να κάνουμε την Αθήνα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα καινοτομίας για το 2018».

Καταλήγοντας σημείωσε: «Χρονιά και φέτος θα αλλάξουμε στο Θησείο, στο καθιερωμένο σημείο της πόλης που συμβολίζει αυτό που είναι η Αθήνα, μια πόλη με αρχαίο παρελθόν αλλά δυναμικό παρόν και μέλλον. Και φέτος το καλλιτεχνικό πρόγραμμα υπογράφει η ομάδα των Γιάννη Κακλέα, Φρόσω Λύτρα και Μανώλη Παντελιδάκη. Μας φέρνουν τους αγγέλους στην πόλη για να μας θυμίσουν ότι η αγάπη είναι η κύριος δύναμη που μπορεί να αλλάξει όχι μόνο εμάς αλλά κι ό,τι αγγίζει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης επισήμανε: «Ο τρόπος δουλειάς μας οδήγησε σε όλο κι αρτιότερα καλλιτεχνικά προγράμματα με έναν προϋπολογισμό που δεν ξεπερνάει το ¼ προηγούμενων δημαρχιών». Και πρόσθεσε: «Από τις 22 έως τις 30 Δεκεμβρίου, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, νέοι καλλιτέχνες ανεβαίνουν στην πιο κεντρική σκηνή της Αθήνας, γεμίζουν την πόλη με μουσική και σκορπούν γιορτινές και χαρούμενες μελωδίες». Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων στο Σύνταγμα δεν είναι άλλο από το Glasshouse, το αγαπημένο μουσικό project που πραγματοποιείται στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα.

«Ραδιοφωνικοί παραγωγοί και djs θα δίνουν τον παλμό και θα μας καλούν να γίνουμε μέρος της μεγάλης γιορτής, ενώ τα έσοδα του project θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό», κατέληξε ο κ. Μπιτζάνης.

Παίρνοντας τον λόγο η πρόεδρος της Τεχνόπολης δήμου Αθηναίων, Πόπη Διαμαντάκου, υπογράμμισε: «Δίνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς την πόλη, μιας κι οι άγγελοι είναι αυτοί που φέρνουν την αγάπη στην πόλη. Φτερά αγγέλων παντού. Το concept “Άγγελοι στην Πόλη” είναι ότι ο καθένας από εμάς είναι άγγελος και θέλουμε ο καθένας να ξεδιπλώσει τα φτερά του και να πετάξει προς την αισιοδοξία».

«Τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου θα τη γιορτάσουμε μαζί με τον Κ. Βήτα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών», γνωστοποίησε η κ. Διαμαντάκου .

«Από τη θρησκεία μέχρι και τις τέχνες οι άνθρωποι εμπνέονται από ανθρωπόμορφους αγγέλους. Τα φτερά συμβολίζουν την ανύψωση κι οι άγγελοι συμβολίζουν το καλό», τόνισε η σκηνοθέτης Φρόσω Λύτρα.

Αναλυτικότερα, το επίσημο έναυσμα έναρξης των γιορτών θα δοθεί, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 19.00, από τον Γιώργο Καμίνη στην Πλατεία Συντάγματος, όπου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων, της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αθηνών θα φωταγωγηθεί η πόλη και θα λάμψει το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η εορταστική βραδιά θα συνεχιστεί με την Πέννυ Μπαλτατζή και την Athens Big Band, αλλά και το χορευτικό δρώμενο «’Αγγελοι στην πόλη». Η 21η Δεκεμβρίου, η μεγαλύτερη νύχτα του έτους , θα εορταστεί με μία “ηλεκτρονική γιορτή” με τον Κωνσταντίνο Βήτα, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Από τις 22-30 Δεκεμβρίου πλήθος μουσικών εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, το Μοναστηράκι μεταμορφώνεται σε πίστα για ατέλειωτο χορό, από τις 22 Δεκεμβρίου. Χορευτικές ομάδες μετατρέπουν την πιο ζωντανή και πολύχρωμη πλατεία στη μεγαλύτερη χορευτική σκηνή με swing και πολύ rock ‘n’ roll.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα συνεχίζεται με ακόμα περισσότερες δράσεις στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας. Το πρόγραμμα έχει ακόμα μουσικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα στις ανακαινισμένες παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων, δράσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και στο Εμπορικό Τρίγωνο, τη χοροθεατρική παράσταση «Για μια στιγμή άγγελοι» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Τα σύμβολα που κοσμούσαν πέρσι την πόλη, θα τοποθετηθούν και φέτος σε επιλεγμένα σημεία: Το Δέντρο με πεταλούδες στην Κοραή, το Βαρέλι στον ‘Αγιο Παντελεήμονα, το Δέντρο Νέον πλατεία Αυδή, η Λέξη Όνειρο στο Μοναστηράκι, 6 φιγούρες στην Τριλογία, το Φωτεινό φεγγάρι στο Αστεροσκοπείο, το Καράβι στην πλατεία Αιγύπτου, η Λέξη Αθήνα στο πάρκο Ελευθερίας, η Φάτνη στην Αγία Φωτεινή Ιλισσού.

Ακόμη, στις 31 Δεκεμβρίου, την αυλαία θα ανοίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, στο Θησείο. Οικοδεσπότης της γιορτινής βραδιάς θα είναι ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Στη συνέχεια σειρά έχει η Χριστίνα Μαξούρη σε ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την Κατερίνα Κούκα και τον Θέμη Καραμουρατίδη.

Από την πλευρά της η κ. Κούκα επισήμανε: «Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που μέλημά μας είναι η ευγένεια, το υψηλό επίπεδο, η ομορφιά του ελληνικού τραγουδιού. Χαίρομαι που άκουσα σήμερα σε αυτή την αίθουσα τη λέξη αγάπη, αν εστιάσουμε λίγο σε αυτή τη λέξη όλα θα είναι υπέροχα».

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, θα υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης, μορφές αγγέλων, εικαστικές παρεμβάσεις από διακεκριμένους καλλιτέχνες, όπως ο Αχιλλέας Χαρίτος και ο CacaoRocks.

Το παρών στην παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων έδωσαν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, η Κατερίνα Κούκα, ο Θέμης Καραμουρατίδης, η Χριστίνα Μαξούρη, ο Γιάννης Κακλέας, ο Μανώλης Παντελιδάκης κι η Φρόσω Λύτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Macon
Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Sunwing Makrigialos & Ocean Beach Club - Πηγή: Premia Properties
REAL ESTATE2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέα mega αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 40 εκατ. ευρώ της Premia Properties – Σε ποιούς 5 τομείς θα επενδυθούν τα κεφάλαια

Rocca a Mare Heraklion - Πηγή: Accor
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Ανοίγει το 2025 στην Κρήτη το πρώτο ξενοδοχείο Handwritten Collection της Accor στην Ελλάδα – Πού θα βρίσκεται

Premia Properties
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Σε μικρή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών προχώρησε η PREMIA Properties

Ρόδος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Ρόδο

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Piraeus Retail Park - Φωτό: Trade Estates
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ4 ημέρες ago

Ανοίγει το νέο εμπορικό πάρκο της Trade Estates στο Ηράκλειο – Και δεύτερο retail park “στα σκαριά” στην πόλη

Golden Milos Beach House by Domotel - Πηγή: Domotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Ξεκινά το Μάιο το νέο ξενοδοχείο Golden Milos Beach House από την Domotel – Πού βρίσκεται

REAL ESTATE4 ημέρες ago

To 25% της Prosperty απέκτησε η Eurobank – Πώς θα προωθήσει άμεσα μέσω της πλατφόρμας 800 ακίνητα στην αγορά

Τα κεντρικά γραφεία της Prodea Investments - Πηγή: Prodea Investments
REAL ESTATE5 ημέρες ago

Εκτινάχθηκαν ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της Prodea το 2024 – Σε ποιά στρατηγική κίνηση οφείλονται

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

“Στα σκαριά” 4 νέα έργα για ξενοδοχεία στην Ζάκυνθο

Τα έργα στο Μινιόν - Φωτό: POOL / ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ / EUROKINISSI
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Σε φάση ολοκλήρωσης το νέο Μινιόν – Ποιοί είναι οι ένοικοι των γραφείων και καταστημάτων

Το ακίνητο της οδού Κοραή που θα ανακαινίσει η Dimand για την Piraeus Bank - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο κτίριο της Πειραιώς στην Κοραή – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο της Dimand

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” 5 νέα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Μέσω Αναπτυξιακού προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει

Λήμνος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βασίλης Πρωτόπαπας / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση “στα σκαριά” στη Λήμνο – Τι περιλαμβάνει το Master Plan του Limnos Resort

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL5 ημέρες ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Πηγή: Blend Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιά άλλα έργα υλοποιεί στην Αθήνα η Blend Development

Η νέα 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κύμη Ευβοίας - Πηγή: ΥΠΕΝ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για το νέο κτίριο γραφείων The Syndesis Hub στο Ελληνικό – Ποιός όμιλος επενδύει στο ακίνητο

Athens Riviera Falirikon - QG Investments / 314 Architecture Studio
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στο Παλαιό Φάληρο – Πώς θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL5 ημέρες ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: “ψηλώνει” και άλλο ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Athens Riviera Falirikon - QG Investments / 314 Architecture Studio
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στο Παλαιό Φάληρο – Πώς θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ποιά είναι τα 4 μεγάλα έργα για νέα “πράσινα” κτίρια γραφείων στο Μαρούσι που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ

Το νέο οικιστικό έργο στην οδό Λόντου 42, στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Ξεκίνησε νέα οικιστική επένδυση στη Γλυφάδα η Ten Brinke

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Piraeus Gate: πώς θα μεταμορφωθεί μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Πηγή: LAMDA Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] The Ellinikon: πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα real estate στο Ελληνικό – “Σηκώθηκε” και άλλο ο Riviera Tower

To οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Γορτυνίας 7 στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη τα έργα για μια ακόμη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Πηγή: LAMDA Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα έργα στο Ελληνικό

To οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Άρτης 13 στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).