REAL ESTATE

Σε real estate και τουρισμό η νέα εστίαση του ομίλου Στέγγου μετά την πώληση του Πόρτο Καρράς

Published

on

Με την ολοκλήρωση της πώλησης του συγκροτήματος Porto Carras στην Belterra Investments του Ιβάν Σαββίδη, ο όμιλος Στέγγου της Τεχνικής Ολυμπιακής εστιάζει πλέον και σε πολλούς άλλους τομείς. Αλλά και πάλι στον τουρισμό, μέσω όμως άλλης οδού.

Σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο του ομίλου σχετικά με την επέκταση των δραστηριοτήτων του, προκύπτει ότι 4 θα είναι οι κλάδοι στους οποίους θα επενδύσει τα επόμενα χρόνια:

  • κατασκευές
  • ναυτιλία
  • finance
  • τουρισμός

Για τους τρεις πρώτους κλάδους μάλιστα έχουν ήδη ιδρυθεί τρεις νέες εταιρείες αντίστοιχα: η T.O. Constructions Α.Ε. για τις κατασκευές, η T.O. Shipping Ltd για τη ναυτιλία και η PFC Premier Finance Corporation Ltd για το finance.

Ο νέος μετασχηματισμός του ομίλου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022. Η χρηματοδότησή του αναμένεται να γίνει κυρίως μέσω της ρευστότητας που θα αποκτηθεί από την πώληση του Πόρτο Καρράς αλλά δεν αποκλείεται, αν χρειαστεί, και τραπεζικός δανεισμός.

Τα νέα πλάνα του ομίλου για το real estate

Με την ίδρυση της PFC, ο όμιλος θα μπει στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σκοπός είναι η απόκτηση συμμετοχής σε ήδη αδειοδοτημένη εταιρεία στην Ελλάδα με στόχο «την εκμετάλλευση τυχόν ευκαιριών στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία θα συνδέονται με περιουσιακά στοιχεία ξενοδοχειακών εταιρειών ή/και συναφούς αντικειμένου εταιρειών, καθώς επίσης και άλλων κατηγοριών ακινήτων – κτίρια γραφείων, εμπορικά ακίνητα, οικιστικά ακίνητα, εγκαταστάσεις logistics, κ.ά.».

H επανεμπλοκή με τον τουρισμό

Μέσω της PFC, ο όμιλος σκοπεύει να αποκτήσει και υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες, που λειτουργούν ήδη ή έχουν εγκαταλειφθεί, με στόχο να συνεχίσει τη δραστηριοποίησή του στον τομέα του τουρισμού, στον οποίον διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, από το 1999.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται και η ανάπτυξη ή κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνεται στο δελτίο ο όμιλος «θα επιδιώξει την εξεύρεση και εκμετάλλευση επενδυτικών και αναπτυξιακών ευκαιριών στον τομέα του τουρισμού, εντός και εκτός Ελλάδος, που θα του επιτρέψουν την επαναδραστηριοποίησή του σε αυτόν τον, γνωστό για τον όμιλο, επιχειρηματικό τομέα».

Advertisement

TRENDING