ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Σε τι στάδιο βρίσκεται η μεγάλη επένδυση στις Γούρνες Ηρακλείου – Πότε θα ολοκληρωθεί

Published

on

Η έκταση της πρώην Αμερικανικής Βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου - Φωτό: ΤΑΙΠΕΔ

Σε φάση μελετών και ολοκλήρωσης της αγοράς του ακινήτου βρίσκεται η μεγάλη επένδυση της REDS στις Γούρνες Ηρακλείου.

Μιλώντας στο 7ο Φόρουμ των Δελφών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της REDS, Γιώργος Κωνσταντινίδης, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα.

Σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών για την έναρξη των έργων, επεσήμανε ότι “το χρονοδιάγραμμα των αναπτύξεων είναι από 5 έως 7 χρόνια. Ιδανικά θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε το έργο μέσα στην 5ετία.

Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να ολοκληρώσουμε την αγορά του ακινήτου εντός του 2022, ενώ παράλληλα προχωράμε και με το θέμα των επιμέρους μελετών για το τί ακριβώς θα περιλαμβάνουν οι αναπτύξεις μέσα στο ακίνητο”.

Η μεγάλη επένδυση στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου επιστεγάζει την πρώτη μεγάλη φάση αναπτύξεων στις οποίες θα επικεντρωθεί η εταιρεία.

Όπως σημείωσε ο κος Κωνσταντινίδης, η εταιρεία δε σκοπεύει να επεκταθεί με νέες μεγάλες επενδύσεις για τον επόμενο 1,5 έτος καθώς εκτός των δικών της επενδύσεων διαχειρίζεται επιπρόσθετα και περισσότερα από 230 ακίνητα του ομίλου Ελλάκτωρ.

Για τα τελευταία, η εταιρεία πρέπει να εξετάσει την ωρίμανση και μεγιστοποίηση των αξιών τους προς όφελος του ομίλου και των μετόχων του.

Το προφίλ της επένδυσης της REDS

Κατά τα άλλα, προχωρά  γοργά ο σχεδιασμός για το “μικρό Ελληνικό” της Κρήτης, με τη μεγάλη επένδυση της REDS να κινείται στα πρότυπα της ανάπτυξης στο Ελληνικό.

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 200 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του ήδη βρίσκεται και αυτή στο στάδιο της οριστικοποίησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί επενδυτές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, καθώς και μεγάλος χρηματοπιστωτικός όμιλος, ενώ πιθανόν είναι να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι, τα πρώτα πλάνα μιλούν για 2 πολυτελή ξενοδοχεία ενώ θα τα συμπληρώνουν τουριστικές κατοικίεςσυνεδριακό κέντροεμπορικοί χώροι καθώς και μια νέα μαρίνα.

Το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά ήδη με γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες για την παραχώρηση του ακινήτου στην REDS, όπως τις άδειες και την απαραίτητη ΚΥΑ.

Στη συνέχεια η σύμβαση θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση και τελικά στη Βουλή προς κύρωση.

Advertisement

TRENDING