ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε τροχιά εκκίνησης το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στο Κουκάκι

Published

on

Τα σχέδια για το νέο πολυτελές ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στην περιοχή του Μακρυγιάννη - Πηγή: ASPA Design

Με την έκδοση της οικοδομικής άδειας προχωρά το νέο επενδυτικό πλάνο της Μπλε Κέδρος στο Κουκάκι. Επόμενο βήμα, η εκκίνηση των εργασιών για το νέο ξενοδοχείο, κάτι που αναμένεται να τρέξει με γοργούς ρυθμούς. Στόχος μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να τεθεί σε λειτουργία.

Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στην οδό Φαλήρου 22-22β και στον δρόμο πίσω, στο ίδιο τετράγωνο, την οδό Δημητρακοπούλου 21-23-25. Το ακίνητο αγοράστηκε από την Μπλε Κέδρος το 2018 μετά από πλειστηριασμό, έναντι τιμήματος 1,38 εκ. ευρώ.

Σε αυτό είχε δημιουργηθεί 9ώροφος σταθμός αυτοκινήτων (parking) με δύο υπόγεια, στο κέλυφος διατηρητέου κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 5.410 τ.μ., σε οικόπεδο 814 τ.μ.

Το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στο Κουκάκι θα ενταχθεί στην οικογένεια των ξενοδοχείων Coco-Mat, πιθανότατα με το όνομα Φphi και θα είναι 4 αστέρων.

Αναμένεται να έχει δυναμικότητα 129 δωματίων με 259 κλίνες, σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο ASPA KST, που έχει αναλάβει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται να γίνει

  • ενοποίηση- ενσωμάτωση στη λειτουργία του κτιρίου των διατηρητέων όψεων (τα ανοίγματα των οποίων χρησιμοποιούνται π.χ. για την είσοδο-έξοδο στο ξενοδοχείο) και αποκατάστασή τους
  • ενσωμάτωση των ελεύθερων ακάλυπτων χώρων (περίκλειστη αυλή) στη λειτουργία του κτιρίου
  • σχεδιασμός όψεων νέου κτιρίου με ανάδειξη των διατηρητέων όψεων, υλικό και διαχείριση όψεων που “δένουν” αρμονικά με τις διατηρητέες και τους προσδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο

Το ύψος της επένδυσης από την Μπλε Κέδρος υπολογίζεται στα 10 εκ. ευρώ.

Advertisement

TRENDING