RESIDENTIAL

Σε τροχιά εκκίνησης οι νέες επενδύσεις της Μπλε Κέδρος – Που σχεδιάζει ξενοδοχεία & κτίρια κατοικιών

Published

on

Τα σχέδια για το νέο πολυτελές ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στην περιοχή του Μακρυγιάννη - Πηγή: Ble Kedros

Σε τροχιά εκκίνησης βρίσκονται τα νέα ξενοδοχειακά έργα της Μπλε Κέδρος εντός και εκτός Αθήνας.

Όπως ειπώθηκε στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, από τον επικεφαλής της εταιρείας, Μάικ Ευμορφίδη, το πρότζεκτ για το νέο ξενοδοχείο στην περιοχή του Μακρυγιάννη ξεκίνησε ήδη, με την έναρξη των κατεδαφίσεων στις 10 Ιουλίου και ορίζοντα ολοκλήρωσής τους σε 6 μήνες.

Όπως ανέφερε, “Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει περάσει 2-3 φορές από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και έχει ύψος 24 μέτρα. Η συνολική δομημένη επιφάνεια της νέας μονάδας 5 αστέρων με κόστος κατασκευής στα 12,4 εκατ. ευρώ θα είναι 4.800 τ.μ., με 113 δωμάτια. Το ξενοδοχείο θα είναι πιστοποιημένο κατά Leed Gold και είμαστε στη διαδικασία το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης”.

Το νέο ξενοδοχείο Φphi αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το Α’ τρίμηνο του 2025, όπως ανάφερε ο Μ. Ευμορφίδης.

Τρεις νέες επενδύσεις στην Αθήνα

Παράλληλα, η Μπλε Κέδρος προχωρά τις διαδικασίες και για τις τρεις έτερες επενδύσεις στην Αττική: μια ξενοδοχειακή στο κέντρο και δύο οικιστικές στο κέντρο και τα Βόρεια Προάστια.

Η ξενοδοχειακή επένδυση αφορά το ακίνητο στην οδό Φειδίου, το οποίο προορίζεται για ξενοδοχείο 50 δωματίων. Σχετικά με το έργο, ο Μ. Ευμορφίδης ανέφερε ότι, “Είμαστε στη διαδικασία για τα πρώτα σχέδια, ώστε να τα υποβάλλουμε στις αρμόδιες αρχιτεκτονικές Επιτροπές”.

Στο κέντρο της Αθήνας, η εταιρεία δρομολογεί ένα νέο μικρό οικιστικό έργο με 7 διαμερίσματα, συνολικής επιφάνειας 550 τ.μ., στην οδό Ασκληπιού 96-96Α, ενώ μια νέα επένδυση σε κτίριο σύγχρονων κατοικιών, συνολικής επιφάνειας 1.600 τ.μ., δρομολογεί και στην Πεύκη, σε παλιό βιομηχανικό ακίνητο.

Οι νέες τουριστικές επενδύσεις σε Μονεμβασιά & Ρίο

Εκτός Αττικής, η Μπλε Κέδρος δρομολογεί δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.

H πρώτη αφορά το ακίνητο στη Μονεμβασιά, όπου η εταιρεία σχεδιάζει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου και συγκροτήματος με 59 τουριστικές κατοικίες.

Η επένδυση 20 εκατ. ευρώ προχωρά στην αδειοδοτική της διαδικασία, πρώτα για το ξενοδοχείο και εν συνεχεία και για τις κατοικίες.

“Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα κατατεθούν οι φάκελοι για τις πρώτες κατασκευές του ξενοδοχείου με την προέγκριση αδειοδότησης. Ευελπιστούμε ότι μέσα στο έτος θα υποβάλουμε και για τα 59 σπίτια, επιφάνειας μεταξύ 70 και 195 τ.μ.”, ανέφερε ο Μ. Ευμορφίδης.

Για την έτερη τουριστική επένδυση στα Αραχωβίτικα, στο Ρίο, τηρείται στάση αναμονής γιατί οι διαδικασίες έχουν παγώσει λόγω ανακοπών που έχει ασκήσει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου κατά της Cepal που δρομολόγησε τον πλειστηριασμό. Νεώτερα αναμένονται από φθινόπωρο, οπότε και θα εκδικαστούν οι ανακοπές.

Advertisement

TRENDING