ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σε τροχιά εκκίνησης το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος κοντά στην Ακρόπολη

Published

on

Τα σχέδια για το νέο πολυτελές ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στην περιοχή του Μακρυγιάννη - Πηγή: Ble Kedros

Σε τροχιά εκκίνησης βρίσκεται και πάλι το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος κοντά στην Ακρόπολη.

Μετά τους αυστηρότερους όρους που επέβαλε πριν από λίγο καιρό το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προεγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για το νέο ξενοδοχείο της ΑΕΕΑΠ στην περιοχή κοντά στην Ακρόπολη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Μπλε Κέδρος, το εν λόγω project αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2023 και να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024.

Το νέο ξενοδοχείο κοντά στην Ακρόπολη

Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στην οδό Φαλήρου 22-22β και στον δρόμο πίσω, στο ίδιο τετράγωνο, την οδό Δημητρακοπούλου 21-23-25. Το ακίνητο αγοράστηκε από την Μπλε Κέδρος τ0 2018 μετά από πλειστηριασμό, έναντι τιμήματος 1,38 εκ. ευρώ.

Σε αυτό είχε δημιουργηθεί 9ώροφος σταθμός αυτοκινήτων (parking) με δύο υπόγεια, στο κέλυφος διατηρητέου κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 5.410 τ.μ, σε οικόπεδο 814 τ.μ.

Το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος θα ενταχθεί στην οικογένεια των ξενοδοχείων Coco-Matπιθανότατα με το όνομα Φphi, και θα είναι 4 αστέρων.

Αναμένεται να έχει δυναμικότητα 129 δωματίων με 259 κλίνες, σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο ASPA KST, που έχει αναλάβει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται να γίνει

  • ενοποίηση- ενσωμάτωση στη λειτουργία του κτιρίου των διατηρητέων όψεων (τα ανοίγματα των οποίων χρησιμοποιούνται π.χ. για την είσοδο- έξοδο στο ξενοδοχείο) και αποκατάστασή τους
  • ενσωμάτωση των ελεύθερων ακάλυπτων χώρων (περίκλειστη αυλή) στη λειτουργία του κτιρίου
  • σχεδιασμός όψεων νέου κτιρίου με ανάδειξη των διατηρητέων όψεων, υλικό και διαχείριση όψεων που “δένουν” αρμονικά με τις διατηρητέες και τους προσδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 10 εκατ. ευρώ.

Τα σχέδια για το νέο πολυτελές ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στην περιοχή του Μακρυγιάννη – Πηγή: Ble Kedros

Τι προβλέπουν οι νέοι όροι του ΥΠΕΝ

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, με ημερομηνία 22 Μαρτίου 2023, προβλέπεται η τροποποίηση της ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/62370/2379/28.6.2021 απόφασης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Τροποποίηση της υπ΄αρ. 4944/981/14-2- 1995 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων “Καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε ακίνητο εντός του οποίου βρίσκονται όψεις που έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέες και βρίσκεται εντός του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών” (Δ΄232/1996), επί των οδών Δημητρακοπούλου αρ. 21-23-25 και Φαλήρου αρ. 22-22Β, στο Ο.Τ.55037, στην περιοχή Μακρυγιάννη, του Δήμου Αθηναίων (ν. Αττικής)» (Δ΄460) , ως κάτωθι:

1. Στην περίπτωση Α της παραγράφου 1 προστίθεται παρ. 3 ως εξής: «3. Επιβάλλεται η έγκαιρη ενημέρωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, προκειμένου να ορίσει υπάλληλό της αρμόδιο για την επίβλεψη οποιασδήποτε μορφής εκσκαφικών ή χωματουργικών εργασιών απαιτηθεί για την ενίσχυση του στατικού φορέα του κτιρίου (π.χ. τοπικές εκσκαφές στα πέδιλα των υποστυλωμάτων κ.λπ.)».

2. Η περίπτωση Β της παραγράφου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«Β. Όλες οι επιτρεπόμενες εργασίες επισκευής, αποκατάστασης των διατηρητέων όψεων, αναδιάταξης του εσωτερικού του ακινήτου στο σύνολό του με νέο φέροντα οργανισμό και οι λοιπές οικοδομικές εργασίες και διαμορφώσεις στον περιβάλλοντα χώρο του, πραγματοποιούνται σύμφωνα με την Αιτιολογική Τεχνική Έκθεση και φαίνονται στα δεκαεπτά (17) σχετικά πρωτότυπα διαγράμματα της αρχιτεκτονικής μελέτης και συγκεκριμένα: ένα (1) τοπογραφικό διάγραμμα σε κλ. 1:200, ένα (1) διάγραμμα δόμησης σε κλ. 1:200, εννέα (9) κατόψεις, δύο (2) όψεις και τέσσερις (4) τομές σε κλ. 1:50 που θεωρήθηκαν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Είσοδο στην αγορά real estate της Θεσσαλονίκης για την Μπλε Κέδρος – Ποιό ακίνητο απέκτησε

 

Advertisement

TRENDING