REAL ESTATE

Σε τροχιά για ακίνητα 300 εκ. ευρώ η Premia – Οι νέες επενδύσεις και η ΑΜΚ

Published

on

Με νέες επενδύσεις σε επιλεγμένες κατηγορίες ακινήτων και τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα σκαριά, η Premia Properties, του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία, Ηλία Γεωργιάδη, βρίσκεται σε τροχιά να φτάσει γρήγορα στους φιλόδοξους στόχους της.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Διεθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κώστας Μαρκάζος, η εταιρεία θα βρεθεί σύντομα σε νέο επίπεδο που θα μπορεί να υλοποιήσει το επενδυτικό της πλάνο και να φτάσει γρήγορα στο στόχο χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 300. ευρώ.

Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ανέρχεται σε 170 εκ. ευρώ από 114. εκ. ευρώ στην αρχή της χρονιάς, όπως σημείωσε ο κος Μαρκάζος, τονίζοντας ότι τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας έχουν εξυγιανθεί, έχουν κρατηθεί τα καλύτερα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και ήδη το ενεργητικό της αγγίζει τα 170 εκ. ευρώ χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνονται και τα νέα κεφάλαια από την επερχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

«H εταιρεία είναι αυτή την περίοδο σε διαδικασίες αύξησης με εισφορές ακινήτων και μετρητά, που αναμένουμε να εγκριθεί αρχές Ιουλίου, ενώ περί τα μέσα Ιουλίου αναμένουμε να ‘’τρέξει’’ η αύξηση για τους μετόχους. H χρήση του 2020 ήταν μία χρονιά εξυγίανσης και τα μεγέθη δεν ήταν αντιπροσωπευτικά της εικόνας της Premia, η οποία έχει ενισχυθεί ειδικά στον τομέα των logistics με μεγάλο χαρτοφυλάκιο πλέον στα 175.000 τ.μ.

Η εταιρεία οργανώνεται πλέον και στα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης, ενώ σκοπεύει να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα stock option για τα στελέχη της. Πιστεύουμε ότι οι ευκαιρίες είναι μεγάλες στον τομέα των ακινήτων και υπάρχουν συζητήσεις αυτή την περίοδο συζητήσεις για νέες αγορές ακινήτων, σε διάφορα στάδια ωρίμανσης και στο βαθμό που έχουμε κάτι πιο οριστικό θα ανακοινωθεί» επεσήμανε ο κος Μαρκάζος.

Ποιά 7 νέα ακίνητα εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο της Premia Properties

Advertisement

TRENDING