Connect with us

LOGISTICS

Ποιά 7 νέα ακίνητα εντάσσονται στο χαρτοφυλάκιο της Premia Properties

Newsroom

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva Pro
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro

Σε νέα τροχιά δυναμικής ανάπτυξης εισέρχεται η Premia Properties, του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, με τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως 75 εκ. ευρώ, μέσω εισφοράς σε αυτήν νέων ακινήτων και μετρητών.

Όσον αφορά τα ακίνητα, η εταιρεία για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει τη στρατηγική της στόχευση σε δύο κλάδους: τα logistics, με την εισφορά στην εταιρεία 5 συνολικά εγκαταστάσεων αποθήκευσης, σε Δυτική Αττική και Θεσσαλονίκη, και τα big boxes, με την εισφορά των ακινήτων δυο μεγάλων παικτών της αγοράς του λιανεμπορίου (Σκλαβενίτης και Praktiker).

Συνολικά, μέσω της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα εισφερθούν ακίνητα αξίας 27,5 εκ. ευρώ και μετρητά έως 47,5 εκ. ευρώ.

Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων και τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων όσο και για τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης της εταιρείας.

Ποιά ειναι τα 7 νέα ακίνητα

Από τα 7 ακίνητα, τα 6 θα εισφερθούν από την Sterner Stenhus Greece AB, του Ηλία Γεωργιάδη, και ένα ακίνητο από την εταιρεία Elias Tsiklos Holdings Ltd.

  1. Κτίρια αποθηκών logistics, συνολικής επιφανείας 11.982,05 τ.μ., στη θέση «Δύο Πεύκα», στον Δήμο Ασπροπύργου Αττικής εκμισθωμένο στη Friesland Campina Hellas A.E. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε.) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης €15.212.072.
  2. Αποθήκης logistics, συνολικής επιφανείας 7.298 τ.μ., στον Δήμο Ασπροπύργου Αττικής, εκμισθωμένο στη MEDITERRANEAN LOGISTICS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΝ ΔΙΑΝΟΜΩΝ. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 4.276.010.
  3. Κτίρια αποθηκών logistics, συνολικής επιφανείας 15.664,30 τ.μ., στην Μάνδρα Αττικής, εκμισθωμένο στη Henkel Hellas ABEE. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 6.384.157.
  4. Αποθήκες logistics, συνολικής επιφάνειας 25.724,78 τ.μ., στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Σίνδου-Χαλάστρας, εκμισθωμένο στην εταιρεία «ΣΗΓΚΑΛ ΔΙΑΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 14.821.000.
  5. Αποθήκες logistics, επιφανείας 10.148,82 τ.μ. στον Δήμο Ελευσίνας Αττικής, εκμισθωμένο στην SYNERGY IN SUPPLY CHAIN A.E.. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή ( εταιρεία GEOAXIS) με ημερομηνία εκτίμησης την 15.04.2021 και αξία αποτίμησης € 6.670.000.
  6. Κατάστημα επιφανείας 1.374,35 τ.μ., στον Δήμο Κατερίνης, μισθωμένο στηνΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 2.204.000.
  7. Εμπορικό κατάστημα, ισόγειου κτιρίου επιφανείας 2.286,39 τ.μ. με προσθήκη ισογείων κτισμάτων επιφανείας 1.907,23 τ.μ. και υπογείου επιφανείας 268,81 τ.μ., στο 7ο χλμ. Ε.Ο. Καλαμάτας-Τρίπολης, μισθωμένο στην PRAKTIKER HELLAS. Το ακίνητο αποτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή (εταιρεία CBRE ΑΞΙΕΣ Α.Ε) με ημερομηνία εκτίμησης την 31.12.2020 και αξία αποτίμησης € 4.908.000.

Ανανέωση και στα διευθυντικά στελέχη

Την πρόσληψη 2 διευθυντικών στελεχών στους τομείς των επενδύσεων και της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της ανακοίνωσε η Premia Properties.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Πεχλιβανίδη που αναλαμβάνει από 1.8.2021 τη θέση του Chief Property Investment Officer και Γεώργιο Μπάκο ο οποίος αναλαμβάνει από 1.7.2021 τη θέση του Αsset Management Director.

  • Ο κ. Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης διαθέτει πλέον των 30 ετών εμπειρίας στην αξιολόγηση και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Πριν από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε σειρά Ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει επικεφαλής των τμημάτων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την Ελλάδα, στον κλάδο ακίνητης περιουσίας, στις εταιρείες Arthur Andersen, PricewaterhouseCoopers, και Ernst & Young.
  • O κος Γεώργιος Μπάκος διαθέτει σημαντική εμπειρία στην αξιοποίηση και στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας, στην εμπορική και τη λιανική αγορά, στον κατασκευαστικό τομέα και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία. Πριν από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο κος Μπάκος κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε σειρά πολυεθνικών και εισηγµένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. ∆ιετέλεσε Γενικός Διευθυντής στις εταιρείες του Ομίλου Σφακιανάκη και του Ομίλου Ζερίτη, καθώς και στις εταιρείες της Inchcape Holding Hellas/Toyota Hellas. Παράλληλα διετέλεσε Διευθυντής του συμβουλευτικού κλάδου της KPMG και COO της Plural Hellas. Έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ είναι πιστοποιημένος executive coach και εκπαιδευτής.

Ο Κώστας Μαρκάζος, ∆ιευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Η PREMIA Properties συνεχίζει να εμπλουτίζει το ανθρώπινο δυναμικό της µε έμπειρα στελέχη µε στόχο την δημιουργία περαιτέρω προστιθέμενης αξίας για την εταιρεία και τους μετόχους της. Ο Κωνσταντίνος Πεχλιβανίδης και ο Γιώργος Μπάκος είναι καταξιωμένα στελέχη της αγοράς που ταιριάζουν απόλυτα µε την κουλτούρα της PREMIA και θα ενισχύσουν την δυναμική της ανάπτυξη. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους νέους ρόλους τους”.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ώρα ago

Οι 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται σε κέντρο Αθήνας και Γλυφάδα

Σύρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ώρες ago

Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται στη Σύρο – Σε ποιά περιοχή θα αναπτυχθεί

Το νέο boutique ξενοδοχείο Casa Cook Samos στη Σάμο - Πηγή: Fosun
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

Παραμένει στην παγκόσμια ελίτ για τουριστικές επενδύσεις η Ελλάδα – Τι δείχνουν τα 3+1 νέα ξενοδοχειακά deals του 2026

King Jason Zante - Πηγή: Louis Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

Συνεχίζει τις επενδύσεις σε Ελλάδα και Κύπρο η Louis Hotels – Σε ποιές περιοχές και κατηγορίες ξενοδοχείων στοχεύει

Kilada Country Club, Golf & Residences - Πηγή: Dolphin Capital Investors
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

Σε φάση πώλησης το Kilada Hills – Ενδιαφέρον επενδυτών, τράπεζες και διεθνείς operators στο κάδρο

Το Logistics Park της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
REAL ESTATE3 ώρες ago

Άγγιξε τα 288 εκατ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της BriQ Properties το 2026 – Σε ποιά 3 ακίνητα επενδύει

O CEO της Dimand Real Estate, Δ. Ανδριόπουλος, κατά την παρουσίαση της αστικής ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποίας ΦΙΞ. στη Θεσσαλονίκη - Φωτό: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
REAL ESTATE3 ώρες ago

Ανδριόπουλος (Dimand): βελτίωση στο στεγαστικό πρόβλημα μόνο με άμεσο σοκ προσφοράς κατοικιών

Aθηναϊκή Ριβιέρα - Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Οι 9 ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας για νεόδμητα ακίνητα κατοικίας

Ρόδος - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” σε έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Ρόδο

Άποψη ενός data center - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
Χωρίς κατηγορία1 ημέρα ago

“Άνοιγμα” της PRODEA στα data centers με πρώτο σταθμό την Κρήτη – Γιατί προσθέτει και τρίτο πυλώνα ακινήτων μετά τα ξενοδοχεία και τα logistics

To κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού 6 στο Σύνταγμα που θα μετατραπεί στο 5άστερο ξενοδοχείο Onoma Hotel Athens - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Anatolia Hospitality στο Σύνταγμα – Ποιό γνωστό κτίριο θα αξιοποιηθεί

Η νέα 5άστερη τουριστική επένδυση της Μπλε Κέδρος στη Μονεμβασιά - Πηγή: Μπλε Κέδρος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Στα “σκαριά” τα δύο πρώτα Coco-mat Village από την Μπλε Κέδρος – Πώς αλλάζουν το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας

Το Μέγαρο ΤΑΝΠΥ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες ago

Σε διαγωνισμό από τον EΦΚΑ ακίνητο – φιλέτο στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά – Ποιό γνωστό κτίριο αφορά

Το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς στη Θεσσαλονίκη - Φωτό: ThessINTEC
REAL ESTATE6 ημέρες ago

Η Hellenic Properties μπαίνει στο Thess INTEC με συμφωνία για έκταση 10.000 τ.μ.

Πηγή: Alpha Bank
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 ημέρα ago

Προχωρά το μεγάλο κτιριακό έργο της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας – Πώς θα διασυνδεθούν τα 7 κτίρια γραφείων

Ikos Kissamos - Πηγή: SANI / IKOS Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Κρήτη – Πότε ανοίγει το νέο Ikos Kissamos

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ώρα ago

Οι 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται σε κέντρο Αθήνας και Γλυφάδα

Κως - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

7 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

“Στα σκαριά” 3 οικιστικά έργα από τη νεοσύστατη Taurus Development – Γιατί στοχεύει σε μικρά διαμερίσματα και σε ποιές περιοχές θα επενδύσει

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σακελλαρίου και Τεώ - Πηγή: Europe Holdings
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Ποιές είναι οι 2 επενδύσεις σε κτίρια γραφείων που υλοποιεί η Intracom στον Ταύρο – Πότε ολοκληρώνονται

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL5 ημέρες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL6 ημέρες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS6 ημέρες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία4 εβδομάδες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890