ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Siemens: Αύξησε 6% τις παραγγελίες, καθαρά κέρδη στο 1,9 δισ. ευρώ

Published

on

Πραγματοποιήσαμε τις υποσχέσεις μας και πάλι αυτό το τρίμηνο, και μάλιστα υπερβήκαμε τις προσδοκίες σε πολλούς τομείς. Τώρα μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για να γίνουμε μια ακόμη πιο ισχυρή και προσηλωμένη Siemens», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG, μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα η Siemens πέτυχε τα εξής:

• Οι παραγγελίες αυξήθηκαν 6%, στα €23.6 δισ. και τα έσοδα αυξήθηκαν 4%, στα €20.9 δισ. με το δείκτη καταγραφής της τάσης πωλήσεων στο 1.13 και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών στο σημείο ρεκόρ των €142 δισ.
• Σε συγκρίσιμη βάση, εξαιρώντας τις συναλλαγματικές διαφορές και τα αποτελέσματα του χαρτοφυλακίου, οι παραγγελίες αυξήθηκαν 4% και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2018
• Τα προσαρμοσμένα κέρδη προς φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITA) των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων σκαρφάλωσαν κατά 7%, στα €2.4 δισ., με τις περισσότερες επιχειρήσεις να αυξάνουν την απόδοσή τους∙ το περιθώριο προσαρμοσμένων ΕΒΙΤΑ των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων άγγιξε το 11,4%, ακόμη και με τις αποζημιώσεις να παίρνουν 0.3 ποσοστιαίες μονάδες
• Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα €1.9 δισ., κοντά στα επίπεδα του προηγούμενου έτους που επωφελήθηκε σημαντικά από €0.7 δισ. προσαρμοσμένα EBITA από τις κεντρικά διαχειριζόμενες δραστηριότητες χαρτοφυλακίου∙ η τρέχουσα περίοδος επωφελήθηκε από ένα χαμηλότερο συντελεστή φόρου εισοδήματος και βασικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) €2.24 επιβαρύνθηκαν από €0.08 από αποζημιώσεις.

 

 

Advertisement

TRENDING