REAL ESTATE

Σήμερα οι προσφορές για το mega ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στο Μαρκόπουλο

Published

on

Το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκόπουλου - Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ

Σήμερα λήγει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για το mega ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στο Μαρκόπουλο.

Ο διαγωνισμός αφορά τη μακροχρόνια μίσθωση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο, με σκοπό την αξιοποίησή του με βάση τις επιτρεπόμενες χρήσεις που προβλέπει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) που αναμένεται να εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα σύντομα.

Το προς αξιοποίηση ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ έχει έκταση 589,4 στρεμμάτων και περιλαμβάνει κλειστές και ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση αθλημάτων ιππασίας.

Ενδείκνυται για την ανάπτυξη αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) που έχει εκπονηθεί, ορίζεται περιοχή με υποχρεωτική τη χρήση αθλητικής ιππασίας.

Στο υπόλοιπο ακίνητο επιτρέπονται αθλητικές και ήπιες εμπορικές και τουριστικές χρήσεις με συμπληρωματικό χαρακτήρα προς τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τι αφορά ο διαγωνισμός

Το ΤΑΙΠΕΔ με τη Σύμβαση Μίσθωσης του Ακινήτου μισθώνει στην Ανάδοχο Εταιρεία το Ακίνητο έναντι Μισθώματος και για χρονικό διάστημα 40 ετών.

Το Ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί από την Ανάδοχο Εταιρεία σε συμμόρφωση με τις επιτρεπόμενες χρήσεις και στο πλαίσιο των όρων του ΕΣΧΑΔΑ και του ΠΔ, που πρόκειται να εκδοθεί και το οποίο θα κυρώνει το εν λόγω ΕΣΧΑΔΑ.

Η ΑΣ.Π.Α. Ανώνυμη Εταιρεία λειτουργεί για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ως Τεχνικός Σύμβουλος ΕΣΧΑΔΑ και η Πλατής – Αναστασιάδης και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία ως Νομικός Σύμβουλος. Χρέη Χρηματοοικονομικού Συμβούλου εκτελεί η ALPHA BANK.

Advertisement

TRENDING