Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Πέτσας: Μένοντας σπίτι τον Απρίλιο θα χαρούμε τα αποτελέσματα τον Μάιο

Newsroom

Published

on

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους την πλειονότητα των πολιτών που εφαρμόζει τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και τους πολλούς εθελοντές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός».

Τόνισε ότι «η κυβέρνηση εντείνει τη δράση της στους άξονες που όρισε από την αρχή: ανάσχεση της διασποράς του ιού, ενίσχυση του συστήματος υγείας και στήριξη της οικονομίας και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών»

Επεσήμανε πως «χωρίς τα αυστηρά μέτρα θα ζούσαμε δραματικές στιγμές» και υπογράμμισε πως «με τα μέτρα που πήραμε φρενάραμε τον ιό. Ας διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

Είπε επίσης ότι «το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης στη φάση αυτή εστιάζει σε κρίσιμες κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι απαραίτητο να προφυλαχθούν απέναντι στον αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού όπως οι άστεγοι ή όσοι έχουν κάποια εξάρτηση».

Επεσήμανε ότι εντείνονται τα μέτρα και στις δομές φιλοξενίας, κατασκευάζονται χώροι απομόνωσης και περιορίζονται οι έξοδοι.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Ιεράς Συνόδου για να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τόνισε πάντως ότι προκαλούν προβληματισμό φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην Αγία Βαρβάρα και στην Αγία Τριάδα της Πάτρας.

Επανέλαβε ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πως φέτος ο εορτασμός του Πάσχα θα είναι διαφορετικός και ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις των ειδικών.

Για το Σύστημα Υγείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς την ενίσχυσή του, προσλαμβάνοντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αυξάνοντας τις ομάδες εντατικής θεραπείας και πραγματοποιώντας σημαντικές προμήθειες υγειονομικού υλικού. Είπε ότι από 565 που ήταν οι ΜΕΘ πριν από δυόμισι μήνες έχουν αυξηθεί σε 910. Παράλληλα έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού ενώ 2.312 εξ αυτών έχουν ήδη προσληφθεί. Επεσήμανε επίσης ότι προωθείται ΠΝΠ που θα επιτρέπει στα δημόσια νοσοκομεία να συνεργάζονται με ιδιώτες γιατρούς με την έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών.

Προχωρά ο ανασχεδιασμός της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ύστερα από ειδική μελέτη προχωρά ο ανασχεδιασμός της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε δύο άξονες:

Ο πρώτος αφορά τη δημιουργία κέντρων υγείας στον αστικό ιστό μεγάλων πόλεων, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση. Η λειτουργία τους θα είναι υποστηρικτική στο δίκτυο των νοσοκομείων, αποκλειστικά για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού που δεν εμφανίζουν την ανάγκη νοσηλείας ή παραπομπής σε νοσοκομείο.

Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει τα κέντρα υγείας 24ωρης λειτουργίας που θα εξυπηρετούν τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα και θα χειρίζονται τις έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δημιουργείται επίσης δίκτυο επαγγελματιών υγείας των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τακτική επικοινωνία με τους πολίτες. Δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο για την παρακολούθηση και τη διασφάλιση συνεχούς φροντίδας των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό. Μπαίνει τις αμέσως επόμενες μέρες σε εφαρμογή πλατφόρμα τηλεσυμβουλευτικής για τους ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό στο δίκτυο της οποίας θα συμμετέχουν ιδιώτες γιατροί.

Συγκροτούνται άμεσα ομάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα επισκέπτονται τους ασθενείς στο σπίτι

Όπως επίσης είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συγκροτούνται άμεσα ομάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα προχωρούν σε επίσκεψη στο σπίτι ασθενών, με ιδιαίτερη φροντίδα στους ηλικιωμένους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Προβλέπονται επίσης «επισκέψεις κατ’ οίκον από ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ χωρίς καμία επιβάρυνση του ασθενούς. Ξεκινά άμεσα η υπηρεσία της τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης». Υπενθύμισε μάλιστα ότι «ήδη έχει ξεκινήσει και το νέο ηλεκτρονικό σύστημα άυλης συνταγογράφησης μέσω του οποίου όλοι οι ασφαλισμένοι μπορούν να λαμβάνουν τις συνταγές στο κινητό τους».

Τόνισε παράλληλα ότι «όσο σημαντικό είναι να φρενάρουμε τη διασπορά του ιού άλλο τόσο είναι να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε με αξιόπιστα διαγνωστικά τεστ και αποτελεσματικά εμβόλια όταν φθάσουμε στη φάση παρασκευής τους. Γνωρίζετε ήδη την παγκόσμια συζήτηση γύρω απ’ αυτό το θέμα. Ο χρόνος όμως είναι πολύτιμος». Στο σημείο αυτό ο κ. Πέτσας είπε ότι «γι αυτό ο πρωθυπουργός στηρίζει την πρόταση του Ηλία Μόσιαλου για αγορά από τις κυβερνήσεις των σχετικών πατεντών ως δημοσίου αγαθού προκειμένου να εξασφαλιστούν γρήγορα μεγάλες ποσότητες για γενική χρήση από τους πολίτες».

Ιδιαίτερα σημαντική η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup

Αναφορικά με τις ενέργειες που γίνονται για τη στήριξη της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές καθώς έχουν διατυπωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην κοινή επιστολή με άλλους ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Προσδοκούμε μια κοινή συνισταμένη προκειμένου να χρηματοδοτηθούν χαμηλότοκα και χωρίς δεσμευτικούς όρους οι αναγκαίες δράσεις για όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επεσήμανε ταυτόχρονα ότι «θεωρούμε πάντως θετικό το γεγονός ότι έχουν ήδη αναληφθεί πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σημαντικές οι πρωτοβουλίες για την οικονομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Στ. Πέτσας είπε για την «απόφαση της Ε.Κ.Τ. για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, την απόφαση του Eurogroup για την απαλλαγή από τον δημοσιονομικό στόχο για πλεόνασμα 3,5% του Α.Ε.Π. και την απόφαση του Ecofin για τη ρήτρα γενικής διαφυγής από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης».

Όπως είπε: «ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι ύστερα από επιστολή του Πρωθυπουργού προς τους αρμόδιους Επιτρόπους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημα για αυξημένη ευελιξία στην αξιοποίηση κοινοτικών πόρων. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στη χρονιά που διανύουμε, έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε κοινοτικούς πόρους για να ρίξουμε «ζεστό» χρήμα στην αγορά, να στηρίξουμε τους ανέργους, να ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα: Μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε έργα αποκλειστικά και μόνο από κοινοτικούς πόρους, να μεταφέρουμε πόρους ανάμεσα σε Περιφέρειες και να προχωρήσουμε σε απρόσκοπτη χρήση αδιάθετων πόρων προηγούμενων ετών».

Μένοντας σπίτι τον Απρίλιο θα χαρούμε τα αποτελέσματα τον Μάϊο – Πακέτο 24 δισ. στην οικονομία μέχρι το καλοκαίρι

Σε εθνικό επίπεδο όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή ένα συνεκτικό σχέδιο, για τη στήριξη των εργαζομένων και την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα:
  • Ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδας, η υποβολή αιτήσεων για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ και ξεκινά να καταβάλλεται στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.
  • Στις ίδιες ημέρες θα καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση σε 108.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ, καθώς και σε όσους υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  • Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα καταβληθεί και η προκαταβολή 400 (από τα 600) ευρώ στους επιστημονικούς κλάδους (λογιστές, μηχανικούς, ανεξάρτητους δικηγόρους γιατρούς, εκπαιδευτικούς), στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.
  • Μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα θα πρέπει όσοι θέλουν και είναι σε ΚΑΔ που δικαιούνται προστασίας, να αναγγείλουν ηλεκτρονικά ποιες επιταγές τους θέλουν να τύχουν προστασίας για τις επόμενες 75 ημέρες.
  • Την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινά και η επιστροφή σε 51.617 ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοτελώς απασχολούμενους των ποσών που δικαιούνται από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2018 συνολικού ύψους 43,5 εκατ. ευρώ από τις εισφορές Ιανουαρίου 2020.
Σημειώνουμε επίσης ότι:
  • Ξεκίνησε από την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις (με προσωπικό από 1 έως 500 εργαζόμενους) που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν την ενίσχυση της «επιστρεπτέας προκαταβολής».
  • Εξασφαλίστηκε η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να βάλουμε σε λειτουργία (με 2 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ) το ταμείο εγγυοδοσίας, προκειμένου να δοθούν δάνεια για κεφάλαιο κίνησης που θα φτάνουν έως 25% του ετήσιου τζίρου τους.

Το δημοσιονομικό κόστος του σχεδίου αυτού, που εκτείνονται μέχρι τέλος Απριλίου, φτάνει ήδη τα 6,8 δισ. ευρώ. Ποσό που αντιστοιχεί δηλαδή, στο 3,5% του Α.Ε.Π. της χώρας και είναι υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, που είναι στο 3% του Α.Ε.Π., όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup Mario Centeno. Υπογραμμίζεται ότι τα μέτρα αυτά πρόκειται να συνεχιστούν και προβλέπεται να υπερδιπλασιαστούν τον Μάιο.

Σημειώνεται ότι σ’ αυτό τα ποσό δεν περιλαμβάνονται οι κλαδικές πολιτικές που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σε τομείς όπως ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ενέργεια, οι μεταφορές κ.α.

Ούτε φυσικά οι αρχικές παρεμβάσεις ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας στον παραγωγικό ιστό της οικονομίας, μέσω της πιο ευέλικτης αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, της αξιοποίησης του Ειδικού Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου, της δημιουργίας εγγυοδοτικού μηχανισμού, της μόχλευσης πόρων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα θα αναπτύξει, μέχρι το καλοκαίρι ένα δημοσιονομικό δίχτυ προστασίας της οικονομίας ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου και θα θέσει σε κίνηση έναν μοχλό ρευστότητας περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε η υγειονομική κρίση να αφήσει όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία. Ένα συνολικό πακέτο 24 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή περίπου 13% του ΑΕΠ του 2019».

Κλείνοντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις δωρεές και τον εθελοντισμό επισημαίνοντας ότι «μεγάλη ποσότητα μέσων ατομικής προστασίας, μέρος της δωρεάς της ΔΕΗ Α.Ε. στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνολικού ύψους 5 εκ. ευρώ, αφίχθηκε νωρίτερα το πρωί στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ειδικά ναυλωμένη πτήση.

Το υγειονομικό υλικό που παραλήφθηκε σήμερα, αποτελείται από 507.600 μάσκες τύπου FPP2 και 12.022 προστατευτικές στολές τύπου Tyvec.

Για αυτό το «κίνημα δωρεών», έχει ήδη συσταθεί στο Υπουργείο Υγείας μια ταχεία και διαφανής διαδικασία αποδοχής των δωρεών, τόσο σε είδος, για παράδειγμα υγειονομικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, όσο και σε χρήμα.

Υπενθυμίζεται ότι:
  • Ιδρύματα, μεγάλοι όμιλοι, Ενώσεις, Σύλλογοι, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις έχουν ήδη προβεί σε μεγάλες δωρεές για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και γενικότερα για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας.
  • Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, Σύνδεσμοι ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών, οι ποδοσφαιρικές Λίγκες, ιδιοκτήτες ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, έχουν ήδη προχωρήσει σε σημαντικές δωρεές.
  • Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές του στίβου έχουν ανακοινώσει ότι θα δημοπρατήσουν προσωπικά ενθύμια από την καριέρα και τις επιτυχίες τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά».

Ιδιαίτερα σημαντική είναι δράση της εθελοντικής ομάδας Hellas CΟVID-19 3D Printing Supplies – με τους συντονιστές της οποίας είχε τηλεδιάσκεψη Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – η οποία πρωταγωνιστεί στην προμήθεια 3D εκτυπωμένων μέσων ατομικής προστασίας, κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ακόμη η σημαντική ανταπόκριση πολιτών και επιχειρήσεων στις πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεγγύης. Πρόκειται για:
  • Την πλατφόρμα ethelontes.gov.gr στην οποία έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να προσφέρουν εθελοντικά στο Σύστημα Υγείας περισσότεροι από 11.000.
  • Την πλατφόρμα citysolidarity.gov.gr που αφορά στην συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης και ατομικής προστασίας, εξοπλισμού στέγασης, καθώς και υπηρεσιών, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας.
  • Την πλατφόρμα animalsolidarity.gov.gr που αφορά στην συγκέντρωση τροφίμων, αλλά και υπηρεσιών κτηνιατρικής φροντίδας για τα αδέσποτα.
  • Την πλατφόρμα digitalsolidarity.gov.gr που προσφέρει δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία, online κινηματογραφικές παραγωγές, πρόσβαση σε Video Streaming και Enterprise Video Streaming, αλλά και συστήματα τηλεδιάσκεψης, τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες δείχνουν το κλίμα εθνικής ομοψυχίας και αλληλεγγύης, τον νέο πατριωτισμό των Ελλήνων στις δύσκολες αυτές ώρες.

Αποδεικνύουν ότι συντελείται στη χώρα μας μια επανάσταση στη ψηφιακή διακυβέρνηση.

Πιστοποιούν ότι η Ελλάδα σήμερα παρά τη δεκαετή κρίση που πέρασε δεν είναι πια ουραγός, αλλά πρωτοπόρος σε πολλά επίπεδα».

Το αισιόδοξο μήνυμα που επεφύλαξε για το τέλος της ενημέρωσης ήταν ότι «μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, είναι στο χέρι μας τον Μάϊο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας.

Ο Απρίλιος, όπως θα έλεγε ο Λέοναρντ Κοέν, είναι η δική μας χαραμάδα που θα αφήσει να περάσει το φώς.

Και το στοίχημα, τότε, θα είναι πώς θα διαχειριστούμε την επιστροφή στην ομαλότητα, χωρίς λάθη, που θα γκρέμιζαν όσα με τόσο κόπο χτίσαμε από την αρχή της πανδημίας».

Λαμβάνουμε έγκαιρα προληπτικά μέτρα ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή για να προβλέψουμε πότε θα αρχίσει η κάθοδος στην καμπύλη διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Λαμβάνουμε έγκαιρα προληπτικά μέτρα ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών, για να επεκτείνουμε σε βάθος χρόνου την κορύφωση της καμπύλης για να μπορέσει το Εθνική Σύστημα Υγείας να περιθάλψει όσους θα έχουν ανάγκη. Αυτόν τον αγώνα δίνουμε για να κερδίσουμε χρόνο και ελπίζουμε ότι μέρα με τη μέρα κερδίζεται, αρκεί να μην εφησυχάσουμε», τόνισε.

Επ’ αυτού έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα με τις καμπύλες κρουσμάτων και θυμάτων που δείχνει ότι η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα από άλλες χώρες.

Για την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup και τις δηλώσεις του Β. Σόιμπλε κατά της έκδοσης ευρωομολόγου, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για κρίσιμη συνεδρίαση. «Έχουμε βάσιμες ελπίδες να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κοινή αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων. Αν αυτή θα περιλαμβάνει ευρωομόλογο ή άλλους μηχανισμούς όπως πχ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, θα το δούμε αύριο. Η Ευρώπη έφτασε μέχρι εδώ βγαίνοντας πιο ισχυρή μέσα από κρίσεις όπως αυτή», δήλωσε.

Απαντώντας σε παρεμφερή ερώτηση είπε: «Αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθεί μηχανισμός οι χώρες να δανειστούν με ένα λογικό, χαμηλό κόστος. Ένας τέτοιος μηχανισμός θα βρεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν θα είναι ομόλογο ή για παράδειγμα μηχανισμός δανεισμού του από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και μετά διανομής στα κράτη μέλη είναι κάτι που θα το δούμε όσο προχωρούν οι μέρες. Σημασία έχει να υπάρχει η αλληλεγγύη και η κοινή δράση που απαιτούν τέτοιες έκτακτες συνθήκες και πιστεύω ότι όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εμπροσθοβαρές μεγάλο πακέτο στήριξης, ο κ. Πέτσας αναρωτήθηκε ποιος θα ήταν ο χρονικός ορίζοντάς του, κάτι που είπε δεν έχει διευκρινιστεί.

«Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η υγειονομική κρίση. Παίρνουμε μέτρα ώστε να έχουμε τις λιγότερες συνέπειες και στην υγεία των ανθρώπων και στην οικονομία. Τα μέτρα για τα οποία μίλησε ο κ. Σταϊκούρας αφορούν τον Μάιο και τον Ιούνιο και έχουμε φροντίσει να καλυφθούν χρηματοδοτικά».

Επανερχόμενος στο θέμα μετά από παρεμφερή ερώτηση είπε ότι αν η αξιωματική αντιπολίτευση μιλάει για ένα ποσό 30 δις δημοσιονομικών μέτρων, τότε μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο ποσό το οποίο θα δημιουργήσει προφανή προβλήματα. Είπε ότι το ποσό αυτό είναι στο 15% του ΑΕΠ, όσο ήταν το έλλειμμα το 2009. «Δεν θέλω να πιστεύω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει να πάμε σε τέτοια ελλείμματα και να μπούμε σε νέο κύκλο περιπέτειας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το κόστος της ιστοσελίδας του υπουργείου παιδείας προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης από το σπίτι και τη διάθεση του έργου σε ιδιωτική εταιρεία, δήλωσε ότι έχουμε έκτακτες καταστάσεις και επιλέγουμε έκτακτες λύσεις, γρήγορες και με διαφάνεια.

«Το συνολικό κόστος της υπηρεσίας αυτής ήταν 58.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και περιλαμβάνει δράσεις που δεν ήταν εύκολο να παραχθούν από δημόσια υπηρεσία», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά τη αυστηροποίηση των μέτρων για τους παραβάτες, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι θα γίνονται περισσότεροι έλεγχοι εκεί που εντοπίζεται μεγαλύτερη παραβατικότητα.

«Οι έλεγχοι θα είναι περισσότεροι, στοχευμένοι για να πάρουν όλοι το σωστό μήνυμα», υπογράμμισε.

Ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας είπε επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών συμμορφώνεται και με τις οδηγίες της κυβέρνησης και με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών για τους πολίτες, ενώ χαρακτήρισε σύνθετη άσκηση τι θα γίνει με το ‘Αγιο Φως, πώς θα εξασφαλίσουμε ότι θα έρθει και θα γίνει σωστή κατανομή του σε όλη τη χώρα. «Δουλεύουμε για αυτό σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος», ανέφερε.

Τέλος σε ερώτηση για τους μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενεί η Αλβανία σε περιοχή της ελληνικής μειονότητας, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι η Αλβανία ή άλλη χώρα έχει το δικό της πλαίσιο για το που φιλοξενεί πρόσφυγες ή μετανάστες. «Εμείς ζητούμε από την Αλβανία προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητας και της των περιουσιακών δικαιωμάτων», υπογράμμισε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE8 ώρες ago

Τι δυσκολεύει την πώληση εξοχικών κατοικιών άνω των 150 τ.μ.

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ11 ώρες ago

“Πράσινο φως” για νέα ξενοδοχειακή επένδυση στην Ζάκυνθο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει το νέο Caretta Island 2

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ12 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέα ξενοδοχειακή επένδυση στη Λέσβο – Τι περιλαμβάνει και πού θα γίνει

KERANIS Residences - Πηγή: Mercan Greece
RESIDENTIAL13 ώρες ago

Προχωρούν οι επενδυτικές κινήσεις της Mercan στην Ελλάδα – Σε τι φάση βρίσκονται τα έργα σε Πειραιά και Κέρκυρα

Η νέα επένδυση στο ξενοδοχείο Macedonian Sun - Πηγή: WOBI Architects / ΜΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ13 ώρες ago

“Πράσινο φως” για την αναβίωση του Macedonian Sun στη Χαλκιδική – Πώς θα μεταμορφωθεί το έως σήμερα κλειστό ξενοδοχείο

Data Center - Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ13 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέα επένδυση για Data Center στη Βοιωτία – Ποιά εταιρεία τη δρομολογεί

Το νέο Cambas Park στην Παλλήνη - Φωτό: REDS
REAL ESTATE13 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η πώληση του ακινήτου Καμπά στην Παλλήνη από την RED στην Dimand

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Στα σκαριά” νέο έργο για ξενοδοχείο στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Μήλος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στη Μήλο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

H περιοχή που θα υλοποιηθεί το Triopetra Project - Πηγή: Εmerald Developments
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Πώς το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι μετατρέπει την Κρήτη σε hot spot του τουριστικού real estate – Ποιές επενδυτικές κινήσεις βρίσκονται “στα σκαριά”

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Παραδίδεται από το Μάρτιο το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό

The Modernist στο Κολωνάκι - Πηγή: BriQ Properties
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

“Στα σκαριά” το νέο ξενοδοχείο THE MODERNIST στον Πειραιά – Πώς προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση

Το νέο IKOS Kissamos - Πηγή: LinkedIn/Ανδρέας Ανδρεάδης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

[ΦΩΤΟ] Ανοίγει τον Απρίλιο το νέο IKOS Kissamos – Τι περιλαμβάνει το mega ξενοδοχειακό project

Το πολυώροφο κτίριο στη συμβολή των οδών Παπαστράτου και Αγίου Δημητρίου στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Προς ολοκλήρωση η μεγάλη επένδυση της ZEUS στον Πειραιά – Ποιό εμβληματικό κτίριο κοντά στο λιμάνι “μεταμορφώνεται”

Το ξενοδοχείο President στη Λεωφόρο Κηφισίας - Πηγή: President Hotel Athens
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνονται τον Απρίλιο τα έργα ανανέωσης του ξενοδοχείου President στη Λεωφόρο Κηφισίας

Η οδός Αισχύλου στην περιοχή του Ψυρρή - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Δύο νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει η Fattal – Σε ποιό γνωστό δρόμο θα γίνουν

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 εβδομάδες ago

Με “φουλ μηχανές” για νέες επενδύσεις σε data centers η Ten Brinke – “Στα σκαριά” 4 νέα έργα

Φωτό: Apto
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 ημέρες ago

“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο Data Center Olive στα Σπάτα – Ποιά εταιρεία επενδύει και πώς προχωρά το έργο

Το νέο κτίριο γραφείων MOB1 της Hellenic Properties στο Μαρούσι - Πηγή: Hellenic Properties
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ6 ημέρες ago

Προς ολοκλήρωση η επένδυση σε κτίριο γραφείων στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι – Ποιά εταιρεία επενδύει και ποιά άλλα έργα υλοποιεί

Πηγή: Blend Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

Προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία για τη νέα τουριστική επένδυση στο Κουκάκι – Ποιά γνωστή εταιρεία σχεδιάζει νέο ξενοδοχείο

To πρώην ξενοδοχείο Civitel Olympic στο Μαρούσι - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ1 εβδομάδα ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό

To νέο data center στα Σπάτα - Πηγή: Ten Brinke
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα

To πρώην ξενοδοχείο Βέρμιον στη Νάουσα - Πηγή: Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες

Το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Η νέα επένδυση Voria στο Μαρούσι - Όμιλος Regency
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 μήνα ago

[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι

Το νέο συγκρότημα κατοικιών και supermarket της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες - Πηγή: Google Maps
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).