Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Πιτσιόρλας: Στρατηγικής σημασίας η ανάπτυξη των σχέσεων ελληνικής και ασιατικής οικονομίας

Newsroom

Published

on

Συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παραχώρησε ο Υπουργός Βιομηχανίας, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τη στρατηγική του μέλλοντος στη βιομηχανία, την ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων με την Ασία (σ.σ. «Δρόμος του Μεταξιού»), καθώς για τα επιχειρηματικά πάρκα και την ναυπηγοεπισκευή.

Ακολουθεί μέρος των όσων είπε: 

 

Αναφέρετε συχνά ότι η διαμόρφωση μιας «στρατηγικής» για το μέλλον της χώρας, με επένδυση στη «νέα οικονομία», στην καινοτομία, στα δίκτυα και στη «γνώση», με «ισχυρές συμμαχίες», αλλά και με αξιοποίηση της γεωγραφικής, γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, είναι απαραίτητη στη νέα περίοδο που διανύει η χώρα. Που στρέφετε το ενδιαφέρον σας για το επόμενο διάστημα; Ποιές δράσεις έχετε θέσει ως προτεραιότητα;

«Η Ελλάδα για πρώτη φορά διαθέτει αναπτυξιακή στρατηγική. Και η στρατηγική αυτή έχει στόχο τη μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας σε μια οικονομία βασισμένη στη γνώση με στόχο την παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων και την προσφορά σύγχρονων υπηρεσιών. Η ελληνική οικονομία πρέπει να καταστεί ανταγωνιστική στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και ως κομμάτι της ευρωπαϊκής οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανταγωνιστικότητα αυτή θα κατακτηθεί με τη στροφή στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, στην έρευνα και στην καινοτομία, στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στην αξιοποίηση του γεωγραφικού πλεονεκτήματος της χώρας και στην ενσωμάτωση των λογικών της αειφορίας, της καθαρής ενέργειας, της κυκλικής οικονομίας, της συνεχούς εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα και της αύξησης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μας. Βεβαίως όλα αυτά σημαίνουν μια νέα κουλτούρα με την αξία της δημιουργικής εργασίας στο επίκεντρό της. Και προφανώς με πλήρη ρήξη με τις πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος. Η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει στόχους που δεν διανοούμαστε αυτή τη στιγμή. Όμως μέσα από την κρίση αναδύεται μια καινούργια οικονομία που δεν έχει σχέση με το παρελθόν και που αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη των δυνατοτήτων μας. Εάν αυτή την εικόνα τη διαβάσουμε σωστά και ενισχύσουμε αποφασιστικά αυτή την ορατή πια τάση, τότε πραγματικά θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα».

Στο πλαίσιο του «Δρόμου του Μεταξιού» και της ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας στα δυτικά Βαλκάνια ποιες είναι οι προτεραιότητες του τομέα που έχετε την πολιτική του ευθύνη;

«Η ανάπτυξη των σχέσεων της ελληνικής οικονομίας με τις μεγάλες ασιατικές οικονομίες είναι ένα ζήτημα στρατηγικής σημασίας. Βεβαίως απαιτείται πολύ προσεκτική διαχείριση διότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και οι ιστορικές μεταβάσεις είναι πάντα συνδεδεμένες με αναταράξεις. Η Ελλάδα μετέχει στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό δεν μπορούμε να το αγνοούμε. Ταυτόχρονα, λόγω της κρίσης που περάσαμε και της υπερχρέωσής μας έχουμε ανάγκη από την αλληλεγγύη των εταίρων μας και αυτό επηρεάζει προφανώς τα διαπραγματευτικά μας όρια στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών ζυμώσεων και διαπραγματεύσεων. Όμως, παρόλα αυτά, πρέπει σθεναρά να διεκδικήσουμε τον ρόλο της γέφυρας ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία, καθώς και την ισότιμη συμμετοχή μας στη διαχείριση των σχέσεων Ε.Ε. – Αφρικής. Το επιτρέπουν η γεωγραφική μας θέση, η ιστορία μας και κυρίως η μετατόπιση του κέντρου βάρους των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων προς ανατολάς. Με την κατάλληλη λοιπόν διαχείριση μπορούμε να αποκομίσουμε ως χώρα τεράστια οφέλη. Και αναφέρομαι τόσο στην πολιτική διαχείριση, όσο και στην εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών και κάθε είδους δικτύων».

Η μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας είναι από τα βασικά θέματα που σας απασχολούν. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός εκτιμάτε ότι λύνουν ένα σημαντικό πρόβλημα για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας;

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός έχουν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και προφανώς βοηθούν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Όμως το θέμα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ ευρύτερο και πρέπει να πω ότι το σύνολο του κυβερνητικού σχεδιασμού προσπαθεί να απαντήσει σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Η τεράστια δουλειά που γίνεται στα θέματα της χωροταξίας, της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, της αναμόρφωσης του εμπορικού δικαίου, στην αλλαγή της αγοράς ενέργειας και η στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η μεγάλη προσπάθεια να ενταχθεί η λογική της κυκλικής οικονομίας και της οικονομίας μηδενικών ρύπων, η αύξηση των δαπανών για έρευνα και καινοτομία και το νέο θεσμικό πλαίσιο που διευκολύνει τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, η ψηφιοποίηση τω διαδικασιών του δημοσίου, η μεγάλη προσπάθεια για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην οικονομία και η προώθηση μεγάλων έργων υποδομής που θα καταστήσουν εφικτό τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι πλευρές αυτού του συνολικού σχεδιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα». 

Στο πλαίσιο της στρατηγικής που προωθεί η κυβέρνηση για τον τομέα της ναυπηγικής και του ναυτιλιακού εξοπλισμού, ποιές είναι οι δράσεις που σχεδιάζονται; Η πώληση των ναυπηγείων σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

«Η ναυτιλία, η ναυπηγοεπισκευή και η ναυπήγηση είναι μια κομβικής σημασίας αλυσίδα αξίας για την ελληνική οικονομία. Η πρώτη δράση μας λοιπόν σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς είναι το να κατανοηθεί η ίδια η έννοια της αλυσίδας αξία και η ανάγκη των συνεργειών. Η δεύτερη αναφέρεται στο θέμα των υποδομών. Γίνεται τεράστια προσπάθεια για την εξυγίανση και την επαναλειτουργία των μεγάλων ναυπηγείων της χώρας. Ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα και πολύ σύντομα πιστεύουμε ότι θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις τόσο στην Ελευσίνα, όσο και στον Σκαραμαγκά. Η τρίτη αναφέρεται στην ενίσχυση των προσπαθειών που γίνονται στον τομέα του ναυτιλιακού εξοπλισμού όπου αναπτύσσεται ένας πολύ αξιόλογος βιομηχανικός κλάδος. Προφανώς είμαστε μονάχα στην αρχή. Όμως έχει τεράστια σημασία ότι πετύχαμε την αντιστροφή της τάσης παρακμής και διάλυσης που παραλάβαμε και ήδη βρισκόμαστε σε φάση ανόδου και δυναμικής αναζήτησης των αναπτυξιακών προοπτικών».

Η φαρμακευτική και βιομηχανική κάνναβη συγκεντρώνουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. Πόσες αιτήσεις αδειοδότησης εκκρεμούν στο υπουργείο;

«Εάν δεν κάνω λάθος έχουν ήδη αδειοδοτηθεί 9 εταιρείες και βρίσκονται υπό εξέταση 47 ακόμη επενδυτικά σχέδια για την καλλιέργεια και παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Ήδη η Ελλάδα μετατρέπεται σε πολύ σημαντική χώρα σε αυτόν τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα. Με τόλμη αλλά και με μεγάλη προσοχή βάλαμε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός σημαντικού κλάδου φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα μας. Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και με τη βιομηχανική κάνναβη. Οι ίνες της βιομηχανικής κάνναβης θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη νέων υλικών που θα βρουν τη θέση τους σε πολλές βιομηχανικές εφαρμογές. Εδώ λοιπόν έχουμε ένα πολύ απλό παράδειγμα για το πώς πρέπει να κινούμαστε προκειμένου να προωθήσουμε τον καινοτόμο χαρακτήρα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Στόχος είναι με τις νέες ρυθμίσεις για τα βιομηχανικά πάρκα σε συνδυασμό με τις εν εξελίξει καταγραφές των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων και τις μελέτες ανάπτυξης βιομηχανικών πάρκων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας να δημιουργηθεί μια νέα εικόνα συνολικά για την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα. Όμως, πρόσφατα ζητήσατε από τοπικούς και επιχειρηματικούς φορείς να επιταχύνουν τις δικές τους δράσεις. Έχετε θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα προκειμένου οι όποιες αλλαγές να λειτουργήσουν προς όφελος της οικονομίας;

«Το θέμα των Βιομηχανικών Περιοχών και των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων είναι ένα τεράστιο ζήτημα και καθοριστικό για το μέλλον της βιομηχανίας μας. Πρόσφατα ψηφίσαμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μια σειρά ρυθμίσεων που προσπαθούν να βελτιώσουν την εικόνα, όμως οι μερικές βελτιώσεις δεν λύνουν προφανώς το πρόβλημα. Με την ψήφιση των διατάξεων για την οριοθέτηση της ζώνης εξυγίανσης και του Επιχειρηματικού Πάρκου στα Οινόφυτα σηματοδοτήσαμε τη μεγάλη προοπτική. Και ως προς αυτή την προοπτική σχεδιάζουμε πολύ σημαντικά βήματα το επόμενο διάστημα με την επιχειρηματική κοινότητα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η οριοθέτηση και εξυγίανση των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, η ταχύτατη προώθηση της αδειοδότησης Επιχειρηματικών Πάρκων που καθυστερεί χρόνια, η αλλαγή στους κανονισμούς λειτουργίας των ήδη λειτουργούντων Επιχειρηματικών Πάρκων είναι οι μεγάλες μας προτεραιότητες αυτή τη στιγμή.
Όμως με την αφορμή της ερώτησής σας, θα ήθελα να θέσω προς συζήτηση ένα θέμα που θεωρώ κεντρικής σημασίας. Και αναφέρομαι στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ. Θεωρώ ότι άμεσα πρέπει να μας απασχολήσει το πώς θα πρέπει να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ να αποτελέσει ένα πραγματικά αναπτυξιακό εργαλείο στο πλαίσιο μιας εθνικής Βιομηχανικής Στρατηγικής. Επ’ αυτού πιστεύω ότι μετά τις ευρωεκλογές θα πρέπει να ανοίξει μια πολύ σοβαρή συζήτηση».

Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Οι προτάσεις 6 κορυφαίων στελεχών της αγοράς για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος στην Ελλάδα

Κεφαλονιά - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο έργο για ξενοδοχείο στην Κεφαλονιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Wyndham Residences Piraeus Marina Zeas - Πηγή: Wyndham / DKG Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Ποιά νέα έργα ξενοδοχείων δρομολογεί στην Ελλάδα η Wyndham – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν και πότε ανοίγουν

Η ανανεωμένη Στοά Αρσακείου - Πηγή: Legendary Food
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ2 ημέρες ago

Προς ολοκλήρωση η μεγάλη εμπορική επένδυση στη Στοά Αρσακείου – Ποιοί χώροι έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν

Μεσσηνία - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για 4 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο – Ποιές δύο περιοχές μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον

ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 ημέρες ago

Κτίριο γραφείων στην Αιόλου πούλησε η BriQ Properties

Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βερβερίδης Βασίλης / Motionteam
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Οι 4 παράγοντες που επηρεάζουν την προσφορά ακινήτων στην Ελλάδα – Πώς μπορούν 5 στοχευμένα μέτρα να “λύσουν” το στεγαστικό πρόβλημα

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Σε ευκαιρία επενδύσεων real estate μετατρέπονται τα ακίνητα από μη εξυπηρετούμενα δάνεια (REOs) – Πώς θα επιταχυνθεί η ωρίμανση των ακινήτων

Punda Resort Paros - Πηγή: Radisson Hotel Group
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο resort Radisson στην Εύβοια και ακόμη 4 νέα openings σε όλη την Ελλάδα έως το 2026 – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν

Sokio Flisvos, Trademark Collection by Wyndham - Πηγή: Sokio Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο Sokio στην Αθήνα – “Στα σκαριά” ακόμη 3 νέα καταλύματα σε Αττική και Χαλκιδική

Sokio Flisvos, Trademark Collection by Wyndham - Πηγή: Sokio Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο Sokio στην Αθήνα – “Στα σκαριά” ακόμη 3 νέα καταλύματα σε Αττική και Χαλκιδική

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Οι 11 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν

Πολυτελές θέρετρο και ιδιωτικές κατοικίες της Four Seasons στο Πόρτο Χέλι - Πηγή: Four Seasons
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” και με τη “βούλα” για τη μεγάλη τουριστική επένδυση του νέου Four Seasons στο Πόρτο Χέλι – Τι θα περιλαμβάνει

Το ακίνητο στην οδό Αγησιλάου 23-25 και Κολωνού στο Μεταξουργείο - Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σε hot spot νέων ξενοδοχείων μετατρέπεται το Μεταξουργείο – Ποιές δύο νέες επενδύσεις προχωρούν

Athenaeum Eridanus - Πηγή: Athenaeum Hotels
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Οι 3 νέες επενδύσεις της Athenaeum Hotels στην Αθήνα – Που σχεδιάζονται νέα 5άστερα ξενοδοχεία

Η επένδυση στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

The Ellinikon: “στα σκαριά” μια ακόμη νέα γειτονιά με κατοικίες στην ανατολική πλευρά της έκτασης – Τι θα περιλαμβάνει το East Village

Ρόδος - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

5 νέα έργα ξενοδοχείων δρομολογούνται στα Δωδεκάνησα – Ποιό νησί “κυριαρχεί” στις επενδύσεις

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

8 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται στα Ιόνια Νησιά – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Six Senses Porto Heli - Πηγή: Six Senses
REAL ESTATE5 ημέρες ago

Επεκτείνεται και στα έργα real estate η ΕΚΤΕΡ – Ποιά είναι τα 2 έργα – σημαίες

Πηγή: Sani Resort
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για τις αλλαγές στο Sani Resort – Πώς θα συνενωθούν τα 4 πεντάστερα ξενοδοχεία σε ένα

Το νέο Μινιόν, φωταγωγημένο - Πηγή: DIMAND - Φωτογραφίες: ΝΙΚΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
VIDEOS5 ημέρες ago

[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα

Τα έργα σε εξέλιξη στον νέο Riviera Tower στο The Ellinikon - Πηγή: Bizness.gr
VIDEOS1 εβδομάδα ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva
LOGISTICS3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο

Το νέο κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη

Eleusis Project - Πηγή: Karpathios Development
LOGISTICS1 μήνα ago

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες

Η οικιστική επένδυση της Vita Estate Development στην οδό Ιάσονος 42 στη Νέα Σμύρνη - Πηγή: Vita Estate Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Νέα Σμύρνη – Σε ποιά περιοχή κατασκευάζεται

Η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου 80 στην Αργυρούπολη - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην Αργυρούπολη – Πού βρίσκεται το ακίνητο

Το νέο Hard Rock Hotel & Casino Athens στο Ελληνικό - Φωτό: Γιάννης Παναγόπουλος / Eurokinissi
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα σε Riviera Tower, IRC και Little Athens

Filoxenia Kalamata - Πηγή: Grecotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανακαίνισης στο εμβληματικό Filoxenia Kalamata της Grecotel – “Στα σκαριά” και η επόμενη φάση

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).