ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά διαγωνισμός για ξενοδοχείο σε ακίνητο του ΕΦΚΑ κοντά στην Ομόνοια

Published

on

Το ακίνητο του ΕΦΚΑ στην οδό Σωκράτους 65-67 - Φωτό: Google Maps

Στα σκαριά διαγωνισμός για ξενοδοχείο σε ακίνητο του ΕΦΚΑ κοντά στην Ομόνοια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίασή του τη διενέργεια δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμίσθωση και επένδυση στο ακίνητο του οργανισμού στην οδό Σωκράτους 65-67, σε κοντινή απόσταση από την Πλατεία Ομονοίας.

Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 10.247 τ.μ. και μπορεί να εκμισθωθεί μόνο για χρήση ως ξενοδοχείο τουλάχιστον 4 αστέρων.

Η μίσθωση θα συναφθεί για 30 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για 10 επιπλέον έτη.

Το κατώτατο μηνιαίο μίσθωμα ορίστηκε σε 30.000 ευρώ ενώ ο επενδυτής που θα μισθώσει το κτίριο υποχρεούται να διαθέσει κατ’ ελάχιστον 24.000.000 ευρώ για την συντήρηση και ανακαίνιση του κτιρίου (μελέτες, άδειες, τεχνικές εργασίες κλπ).

Ο επενδυτής επίσης θα απαλλαγεί από την καταβολή του μισθώματος για τα 2 πρώτα έτη, όσο διαρκούν οι εργασίες συντήρησης – ανακαίνισης του κτιρίου.

Όταν δημοσιευθεί ο διαγωνισμός από τον ΕΦΚΑ, θα γίνουν γνωστές και οι λοιπές λεπτομέρειες διεξαγωγής του (ημερομηνίες κλπ).

Σημειώνεται ότι μέσα στο καλοκαίρι, ο ΕΦΚΑ προκήρυξε διαγωνισμό για την μακροχρόνια μίσθωση και ενός ακόμη ακινήτου που βρίσκεται μερικά νούμερα μακρυά από το εν λόγω κτίριο στη Σωκράτους.

Και εκείνο το κτίριο, στον αριθμό 53 της Σωκράτους και Ζήνωνος, ουσιαστικά πάνω στην οδό Πειραιώς, κοντά στην Ομόνοια, θα διατεθεί για ξενοδοχείο τουλάχιστον 4 αστέρων. Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για το ακίνητο στη Σωκράτους 53 έχει οριστεί η 30η Νοεμβρίου.

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για ξενοδοχείο στο ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια

Advertisement

TRENDING