REAL ESTATE

Στα σκαριά δύο νέα ακίνητα και το 7ετές πλάνο επενδύσεων της Intercontinental International

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι δραστηριότητες της εταιρείας real estate Intercontinental International ΑΕΕΑΠ το 2021, με δύο νέα ακίνητα να εντάσσονται άμεσα στο χαρτοφυλάκιό της ενώ σε προετοιμασία βρίσκεται το νέο 7ετές πλάνο ανάπτυξης και επενδύσεων.

Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων στη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της ΑΕΕΑΠ, όπου η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε και τους στόχους της τόσο για φέτος όσο και για την επόμενη 3ετία.

Συγκεκριμένα, από 95,5 εκ. ευρώ αξία χαρτοφυλακίου η εταιρεία στοχεύει έως το τέλος του 2021 να φτάσει τα 140 εκ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση άνω του 40%. Αντίστοιχα, ο μεσοπρόθεσμος στόχος είναι να φτάσει τα 200 εκ. ευρώ έως τα μέσα του 2023.

Το νέο 7ετές πλάνο επενδύσεων θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Οι νέες επενδύσεις & η χρηματοδότησή τους

Η χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων θα γίνει με όλους τους πρόσφορους κατά περίπτωση και χρονική περίοδο τρόπους. Ήδη, πριν από μερικές ημέρες, ανακοινώθηκε η έκδοση ομολογιακού δανείου από τη Eurobank, ύψους 40 εκ. ευρώ.

Για τις νέες επενδύσεις, θα εξεταστούν όλες οι λύσεις, συμπεριλαμβανομένων της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, της έκδοσης ομολόγου ή του συνδυασμού και των δύο.

Όσον αφορά τα νέα ακίνητα που θα ενταχθούν στο χαρτοφυλάκιο, από τα 3 που προγραμματίζονται για το 2021, ύψους 30 εκ. ευρώ, τα δύο είναι αρκετά ώριμα με στόχο να αποκτηθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Παρότι δεν δόθηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες για τα ακίνητα, αυτά αναμένεται να είναι στο χώρο των supermarket (είτε καθεαυτού εμπορικά ακίνητα που στεγάζουν supermarket ή εγκαταστάσεις logistics που είναι μισθωμένες σε αλυσίδες supermarket).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η εταιρεία ολοκλήρωσε την απόκτηση ενός μεγάλου κτιρίου γραφείων, ιδιοκτησίας της πολυεθνικής φαρμακευτικής GlaxoSmithKline στη Λεωφόρο Κηφισίας, το μισό από το οποίο έχει ήδη ενοικιάσει στην ίδια εταιρεία για την κάλυψη των γραφειακών της αναγκών.

Advertisement

TRENDING