ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά επένδυση για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στις Σπέτσες

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Τα νησιά τα οποία ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής και πιο συγκεκριμένα οι Σπέτσες γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη αύξηση στις προτιμήσεις τόσο των τουριστών όσο και των επιχειρήσεων που σπεύδουν να επενδύσουν στον τομέα του τουρισμού.

Μια τέτοια επένδυση επιχείρησης έλαβε πρόσφατα έγκριση από αρμόδιο φορέα για την δημιουργία νέας πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας στις Σπέτσες.

Η επένδυση

Πιο αναλυτικά, η επιχείρηση «ΠΡΙΜΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΑΕ» με δ.τ. «ΠΡΙΜΟ ΑΕ» (Υπό Σύσταση), έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (A΄ κύκλος), του επενδυτικού της σχεδίου το οποίο αφορά την ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων στην περιοχή Χέρωμα του Δήμου Σπετσών, της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής.

Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει την ίδρυση ξενοδοχείου δυναμικότητας 60 δωματίων και 146 κλινών το οποίο θα είναι συνολικού επιλέξιμου κόστους 6.192.970,60 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να είναι επίσης στα 6.192.970,60 ευρώ.

Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το επενδυτικό σχέδιο θα λάβει ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 1.737.531,77 ευρώ ενώ από την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που θα ανέρχονται σε 25,33 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Νέα εποχή για το ιστορικό ξενοδοχείο Poseidonion Grand στις Σπέτσες – Προχωρούν επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ

Advertisement

TRENDING