ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά επένδυση για νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού

Published

on

Το κτίριο στον παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού 234 στην Καλλιθέα - Φωτό: Google

Στα σκαριά επένδυση για νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού με γνωστό κτίριο στο ύψος της Καλλιθέας να μετατρέπεται σε κατάλυμα.

Συγκεκριμένα, αφορά το κτίριο που βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού, στον αριθμό 234.

Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καλλιθέας ενέκρινε την αλλαγή χρήσης του κτιρίου σε ξενοδοχείο με πισίνα στο δώμα. Ιδιοκτήτης του κτιρίου εμφανίζεται η εταιρεία NOVA CONSTRUCTIONS Α.Ε..

Το νέο ξενοδοχείο, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, θα διαθέτει 3 υπόγεια με θέσεις στάθμευσης, 6 ορόφους με δωμάτια, και δώμα με πισίνα.

Νωρίτερα το 2022, είχε εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία του ξενοδοχείου. Αφορούσε νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων με δυναμικότητα 77 δωματίων και 206 κλινών.

Φορέας της επένδυσης είχε ορισθεί η εταιρεία ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. με διακριτικό τίτλο KELESI – QUICK LAUNDRY, που σχετίζεται με τη γνωστή αλυσίδας ξενοδοχείων ATHENAEUM, με δύο ξενοδοχεία 4 αστέρων ήδη στη Λ. Συγγρού (το Athenaeum Grand Hotel και το Athenaeum Smart Hotel).

Το ύψος της επένδυσης, σύμφωνα με την απόφαση, ανέρχεται σε 3,64 εκατ. ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό των 764.000 ευρώ περίπου με τη μορφή επιχορήγησης.

Advertisement

TRENDING