ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Στα σκαριά η μεγάλη επένδυση για “πράσινο” κτίριο γραφείων στην Παραλιακή – Ποιά εταιρεία το υλοποιεί

Published

on

To ακίνητο της BriQ στην Παραλιακή που θα μετατραπεί σε "πράσινο" κτίριο γραφείων - Πηγή: BriQ Properties

Στα σκαριά βρίσκεται η μεγάλη επένδυση για το “πράσινο” κτίριο γραφείων στην Παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος, με μεγάλη εταιρεία του real estate να υλοποιεί ήδη το σχέδιό της.

Πρόκειται για την BriQ Properties, η οποία στα πλαίσια της “πράσινης” στρατηγικής της, στοχεύει στην υλοποίηση επενδύσεων με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων που θα δημιουργηθεί στην Παραλιακή, στο ύψος της Καλλιθέας.

Πρόκεται για υφιστάμενο κτίριο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 42, το οποίο βρίσκεται στην ιδιοκτησία της BriQ.

To αυτοτελές, 5ώροφο κτίριο γραφείων με ισόγεια καταστήματα, συνολικής επιφάνειας 1.907,47 m² έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο έκτασης 567,49 m².

Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο και πέντε (5) υπέρ του ισογείου ορόφους με συνολική επιφάνεια 1.650,13 m² και από υπόγειο με επιφάνεια 257,34 m².

Το ακίνητο είναι εν μέρει μισθωμένο σε μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων και συστημάτων πληροφορικής και σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Το σχέδιο της εταιρείας αφορά την ολική ανακαίνιση και μετατροπή του σε σύγχρονο κτίριο γραφείων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, πιστοποιημένο κατά LEED.

Θα είναι το πρώτο αντίστοιχο κτίριο γραφείων στην παραλιακή ζώνη της Ποσειδώνος.

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 2,7 εκατ. ευρώ.

To ακίνητο της BriQ στην Παραλιακή που θα μετατραπεί σε "πράσινο" κτίριο γραφείων - Πηγή: BriQ Properties

Νέα εποχή ESG για την Briq Properties

Η BriQ Properties θα γίνει η πρώτη Α.Ε.Ε.Α.Π. που εισάγεται στον δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών Athex ESG. Η εισαγωγή θα γίνει αμέσως μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 17/12, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης.

Ο δείκτης Athex ESG περιλαμβάνει τις εισηγμένες με καλές πρακτικές και επιδόσεις σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης. Η Εταιρεία αξιολογεί ως πολύ σημαντικό τον ρόλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην προσπάθεια των εισηγμένων να εναρμονιστούν με θέματα ESG.

Τέτοιου είδους πρακτικές αποτελούν πλέον κριτήριο που επηρεάζει σημαντικά την απόφαση ένταξης μιας μετοχής στο χαρτοφυλάκιο διεθνών θεσμικών επενδυτών.

Με αφορμή την ένταξη της BriQ Properties στον δείκτη Athex ESG, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας, Άννα Αποστολίδου, δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία και παράλληλα εναρμονιζόμαστε με την διεθνή τάση των επενδυτών να κατευθύνονται στρατηγικά σε ESG assets».

Οι νέες επενδύσεις του 2022

Επενδύσεις, ύψους 15 εκατ. ευρώ, δρομολογεί το 2022 η Briq Properties ΑΕΕΑΠ με στόχο η αξία του χαρτοφυλακίου της να φτάσει μεσοπρόθεσμα τα 150 εκατ. ευρώ από 120 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.

Όπως ανέφερε η Διευθύνουσα Σύμβουλος, ‘Αννα Αποστολίδου, στο πλαίσιο παρουσίασης των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων του Logistics Park της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο, η εταιρεία κάνει σημαντική στροφή του χαρτοφυλακίου ακινήτων της στον τομέα των logistics με αποτέλεσμα σχεδόν το ήμισυ να αφορά τέτοιου είδους επενδύσεις.

Η BriQ Properties σήμερα

Το χαρτοφυλάκιο της BriQ Properties αποτελείται από 28 ακίνητα η αξία των οποίων ανέρχεται σε € 116,7 εκ. σύμφωνα με τις Ενδιάμεσες Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις της 30.09.2021.

Σημαντική στροφή του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας στον τομέα των logistics αποτυπώνεται στη σύνθεση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων στις 30.09.2021, η οποία ήταν 48% logistics, 30% γραφεία, 17% ξενοδοχεία και 5% λοιπές χρήσεις ενώ την 30.09.2020 ήταν 43% γραφεία, 27% ξενοδοχεία, 14% logistics και 16% οικόπεδα και λοιπές χρήσεις.

Κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου 2021, η Εταιρεία προχώρησε σε νέες επενδύσεις συνολικού ποσού € 9,6 εκ. οι οποίες περιλάμβαναν € 5,8 εκ. επενδύσεις στον τομέα των logistics και € 3,2 εκ. στον τομέα των γραφείων.

έσοδα από ενοίκια του εννεαμήνου 2021 ανήλθαν σε € 4,4 εκ. σημειώνοντας αύξηση 59% κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης των εσόδων από τις νέες επενδύσεις του Ομίλου σε ακίνητα logistics.

Advertisement

TRENDING