ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στο ημιτελές mega ξενοδοχείο στην Αγία Μαρίνα

Published

on

Το ημιτελές ξενοδοχείο στην Αγία Μαρίνα

Στα σκαριά βρίσκεται μια μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στο Λαγονήσι, με το ημιτελές mega ξενοδοχείο να έχει βρει το νέο του επενδυτή ο οποίος στοχεύει να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Ο λόγος για το ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα σε έκταση 65 στρεμμάτων, στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, στην περιοχή της Αλθέας στην Αγία Μαρίνα.

Έχει ονομαστεί και “ξενοδοχείο της χούντας” καθώς η κατασκευή του ξεκίνησε την περίοδο της 7ετούς χούντας στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70 αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Το υπερμεγέθες ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο και σειρές από bungalows μπροστά από αυτό.

Η δυναμικότητά του θα ξεπερνούσε τα 400 δωμάτια καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αττικής.

Η έκταση και το ξενοδοχείο βρίσκεται στα χέρια της Eurobank η οποία κινεί τις σχετικές διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η απόκτησή του από νέο ιδιοκτήτη που θα το αξιοποιήσει.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, μετά από φημολογία πολλών μηνών, την ολοκλήρωση του ημιτελούς ξενοδοχείου και την περαιτέρω ανάπτυξή του ανέλαβε μια γνωστή ελληνική ξενοδοχειακή εταιρεία, η ΣΥΝΘΕΣΙΣ Α.Ε.

Η εταιρεία ανήκει στο επιχειρηματία Νίκο Κούτρα και μέχρι σήμερα επικεντρωνόταν στην ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων στα Δωδεκάνησα: στην Κω από όπου ξεκίνησε και στη Ρόδο.

Σε φάση αδειοδότησης

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά την ολοκλήρωση του ημιτελούς ξενοδοχείου και την ανάπτυξη νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 835 κλινών, το οποίο σε περίπτωση υλοποίησης θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αττικής.

Ο δρόμος για την έναρξη της επένδυσης είναι μακρύς βέβαια καθώς ακόμη βρίσκεται στο στάδιο των εγκρίσεων και αδειών μέχρι να εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Ήδη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) βρίσκεται σε στάδιο εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές με τον Δήμο Κρωπίας να έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά (με όρους) ενώ σήμερα 2 Μαρτίου θα εξεταστεί και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με στόχο τη γνωμοδότηση επ’ αυτής.

Σημειώνεται ότι το ημιτελές ξενοδοχείο βρίσκεται επί 3 γηπέδων που διαχωρίζονται από τη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου και από αγροτική οδό, και βρίσκονται εν μέρει μόνο εντός σχεδίου της περιοχής “Αγία Μαρίνα”, ενώ θα πρέπει να περαιωθεί και η διαδικασία υπαγωγής των αυθαίρετων κατασκευών που υπάρχουν στο νόμο 4495/2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, το επενδυτικό πλάνο έχει ήδη εγκριθεί για την υπαγωγή του στον Αναπτυξιακό Νόμο. Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 7,3 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθεί με το ποσό των 2,181 εκατ. ευρώ με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Το προφίλ της ΣΥΝΘΕΣΙΣ Α.Ε.

Η εταιρεία ανήκει στον επιχειρηματία Νίκο Κούτρα, με σπουδές στην Αμερική, που γυρνώντας στην Ελλάδα ανέλαβε την κατασκευαστική εταιρεία του πατέρα του και τη δεκαετία του 2000 αποφάσισε να εισέλθει στον τουριστικό κλάδο, με το πρώτο ξενοδοχείο στην Κω.

Σήμερα, η εταιρεία έχει δύο ξενοδοχεία στην Κω, από όπου ξεκίνησε: το 4άστερο Akti Beach Club στα Καρδάμαινα, δυναμικότητας 348 δωματίων, και το 5άστερο Akti Palace, δυναμικότητας 189 δωματίων, σε μια έκταση 120 στρεμμάτων επίσης στα Καρδάμαινα.

Σήμερα διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και το εμβληματικό πρώην Sofitel Capsis (της γνωστής οικογένειας) στη Ρόδο, που πλέον λειτουργεί ως το 5 αστέρων ξενοδοχείο Akti Imperial Deluxe Resort & Spa, Dolce by Wyndham, στην Ιξιά.

Advertisement

TRENDING