LOGISTICS

Στα σκαριά η νέα μεγάλη επένδυση logistics στον Ασπρόπυργο – Ποιό fund επενδύει σε πρώην ακίνητο χαλυβουργίας

Published

on

Πηγή: Canva

Στα σκαριά βρίσκεται η νέα μεγάλη επένδυση logistics στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Φορέας της επένδυσης είναι η H.I.G. Capital, στην οποία περιήλθε το mega ακίνητο 300 στρεμμάτων περίπου στην παραλία του Ασπροπύργου, σε αντάλλαγμα για τη συμφωνία εξυγίανσης της ιστορικής Χαλυβουργίας Ελλάδος.

Με τη συμφωνία αυτή, διασώθηκαν οι θέσεις εργασίας της χαλυβουργίας και η συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας στο Βόλο πλέον.

Αυτή τη στιγμή το ακίνητο, στο οποίο λειτουργούσε χαλυβουργείο, βρίσκεται σε κατάσταση καθαρισμού και περιβαλλοντικής αποκατάστασης, με στόχο την εν ευθέτω χρόνο έναρξη υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης logistics.

Η εν λόγω έκταση είναι ιδιαίτερα προνομιακή καθώς βρίσκεται σε μεγάλη εγγύτητα με το λιμάνι του Πειραιά, το σιδηρόδρομο και αυτοκινητόδρομο. Έχει πρόσβαση στη θάλασσα ενώ διαθέτει και άδεια για λιμενική υποδομή από παλιότερα.

Σύμφωνα με τα πλάνα της H.I.G., σχεδιάζεται ένα trimodal κέντρο αποθήκευσης και διεθνών μεταφορών, που θα συνδυάζει τις θαλάσσιες, σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές προϊόντων.

Επίσης, προβλέπεται και η λειτουργία μονάδας συναρμολόγησης προϊόντων, όπως συμβαίνει σε πολλούς αντίστοιχους χώρους logistics στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε πρόσφατα εκπρόσωπος του fund στην Ελλάδα, έχει ήδη κατατεθεί ο φάκελος για το σχετικό Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ), που σημαίνει ότι θα επιχειρηθεί να ενταχθεί η επένδυση και στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων του Enterprise Greece.

Η επένδυση υπολογίζεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Advertisement

TRENDING