ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά νέα επένδυση για ξενοδοχείο 5 αστέρων στα Σφακιά

Published

on

Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στα Σφακιά Χανίων - Πηγή: ΜΠΕ

Στα σκαριά βρίσκεται νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στα Σφακιά Χανίων.

Ήδη ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση (14 Ιουνίου) για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη νότια ακτή των Χανίων.

Το έργο έχει ήδη λάβει τις περισσότερες γνωμοδοτήσεις (όλες θετικές ή θετικές υπό προϋποθέσεις) και ανοίγει έτσι ο δρόμος προς την έγκριση των περιβαλλοντικών του όρων.

Η επένδυση αφορά την κατασκευή και λειτουργία νέου πολυτελούς ξενοδοχείου, δυναμικότητας 88 κλινών, στην περιοχή Άγιος Νεκτάριος – Ασφένδου, στα Σφακιά Χανίων.

Το νέο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί σε αγροτεμάχιο έκτασης 26 στρεμμάτων περίπου, που βρίσκεται εντός του αναδασμού “Άγιος Νεκτάριος – Ασφένδου” Σφακίων του 1976 και αποτελεί ιδιοκτησία της SOUTH CRETAN HOLIDAYS S.A., που είναι και ο επενδυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 5,8 εκατ. ευρώ.

To προφίλ της επένδυσης

Το ξενοδοχείο θα αποτελείται από 28 δωμάτια, μοιρασμένα σε 4 τυπολογίες μεγεθών Τ1, Τ2, Τ3 και Τ4 (30 – 35 – 40 και 60 τμ αντίστοιχα καθαρού εμβαδού), με ιδιωτικές πισίνες και αυλές και ένα κεντρικό κτίριο με τους κοινόχρηστους χώρους για την εξυπηρέτηση αυτών, όπως χώρους υποδοχής, εστιατόριο, γυμναστήριο, χώρο ευεξίας (spa – γυμναστήριο), κοινόχρηστη πισίνα καθώς και βοηθητικούς χώρους και χώρους διοίκησης.

Τα 28 δωμάτια οργανώνονται σε εννέα (9) στατικά ανεξάρτητα κτίρια (Κ1 εώς Κ9), με μικτές τυπολογίες δωματίων. Η τοπογραφία του οικοπέδου με την ήπια κλίση από ΝΔ προς ΒΑ οδήγησε στην επιλογή της ανάπτυξης των κτιρίων των δωματίων κλιμακωτά ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους ξεκινώντας αμέσως μετά το επιτρεπόμενο όριο των 50μ από τη γραμμή του αιγιαλού και τα 10μ απο τις πλάγιες αποστάσεις του γηπέδου.

Οι αποστάσεις μεταξύ των κτιρίων που στεγάζουν τα δωμάτια και η θέση τους υψομετρικά στο οικόπεδο μελετήθηκαν κατά τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα δωμάτια να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη θέα προς τη θάλασσα.

Τα εννέα κτίρια του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων αναπτύσσονται παράλληλα σε συστάδες αφήνοντας ανάμεσα τους ένα δίκτυο πεζοδρόμων και χώρων πρασίνου ενώ όλα είναι ισόγεια με τελικό ύψος στηθαίου τα 3,40μ. από τις κατά τόπους οριστικά διαμορφωμένες στάθμες.

Διάσπαρτοι μέσα στα κτίρια των δωματίων αναπτύσσονται βοηθητικοί χώροι, όπως λινοθήκες και χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Βορειοανατολικά του συγκροτήματος των δωματίων και ακολουθώντας τις φυσικές κλίσεις, χωροθετείται το κεντρικό κτίριο με γωνιώδη ανάπτυξη σε δύο άξονες. Περιμετρικά του κεντρικού κτιρίου οργανώνονται οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων σε άμεση γειτνίαση με την είσοδο του συγκροτήματος.

Όλες οι κοινόχρηστες λειτουργίες του ξενοδοχείου στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο (Κ10) με ισόγειο, υπόγειο και ενδιάμεσους ημιυπαίθριους χώρους πλησίον της κεντρικής πισίνας του συγκροτήματος.

Advertisement

TRENDING