ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στα σκαριά νέα mega τουριστική επένδυση 238 εκατ. ευρώ στην Κρήτη – Πού θα γίνει

Published

on

Στα σκαριά νέα στρατηγική τουριστική επένδυση 238 εκατ. ευρώ στην Κρήτη.

Η επένδυση της εταιρείας Blue Frontier Μονοπρόσωπη Α.Ε. κατατέθηκε στην Enterprise Greece για την υπαγωγή της στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων κατηγορίας 1, προκειμένου η εταιρεία να επωφεληθεί από τα κίνητρα της χωροθέτησης και ταχείας αδειοδότησης.

Το επενδυτικό σχέδιο έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου στη συνέχεια με βάση τα σχόλια που θα προκύψουν και τεθούν υπόψιν να εξεταστεί η αίτηση της εταιρείας και η ανακήρυξή της ή όχι ως Στρατηγική Επένδυση.

Το προφίλ της επένδυσης

Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο, με την ονομασία Project Bali Creta – Cretan Tale, αφορά την ανάπτυξη και λειτουργία ενός Παραθεριστικού Τουριστικού Συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα 5 παραθεριστικών οικιστικών συγκροτημάτων, δύο ξενοδοχειακών μονάδων και μαρίνα.

Το ακίνητο της σχεδιαζόμενης επένδυσης βρίσκεται στην θέση «Άγιος Νικόλαος» της Τοπικής Κοινότητας Μελιδονίου, της Δημοτικής Ενότητας Γεροποτάμου, του Δήμου Μυλοποτάμου, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Η συνολική έκταση της επένδυσης ανέρχεται σε 1.130.372 τ.μ.

Στη δημόσια διαβούλευση τονίζεται ότι η περιοχή της προτεινόμενης επένδυσης δεν υπάρχουν σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, προστατευόμενη ή ευαίσθητη οικολογικά περιοχή (RAMSAR, CORINE, NATURA 2000), ενώ δεν αποτελεί δασική έκταση. Στην περιοχή της επένδυσης δεν υπάρχει εγκεκριμένο ή υπό μελέτη ΓΠΣ ή ΣΧΟΑΑΠ, ΤΠΣ και ΖΟΕ.

Το συνολικό ύψος της προτεινόμενης επένδυσης προϋπολογίζεται σε €238,255,150.00 και θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 75 νέες θέσεις (ΕΜΕ).

Advertisement

TRENDING