ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Στα σκαριά η νέα μεγάλη επένδυση γραφείων των AVAX – DIMAND στον Πειραιά

Published

on

Το ακίνητο της πρώην ΒΕΛΚΑ στο Φάληρο - Πηγή: Αντώνης Νικολόπουλος / Eurokinissi

Μια ακόμη μεγάλη επένδυση για κτίρια γραφείων στο Φάληρο αυτή τη φορά βρίσκεται στα σκαριά.

Ουσιαστικά, δεν αποτελεί νέα επένδυση καθώς τα πλάνα για τη δημιουργία νέων κτιρίων σύγχρονων γραφείων στο ακίνητο – φιλέτο ακριβώς δίπλα στο Στάδιο Καραϊσκάκη του Ολυμπιακού στον Πειραιά δεν είναι καινούρια.

Ήδη από την προηγούμενη δεκαετία είχε ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επένδυση από την J&P DEVELOPMENT. Οι προσπάθειες αξιοποίησης του ακινήτου έγιναν είτε μεμονωμένα από την J&P DEVELOPMENT είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρείες. Ωστόσο δεν ευδοκίμησαν ενώ μετά ήρθε και η οικονομική κρίση και πάγωσε μέχρι νεωτέρας η επένδυση.

Το Σεπτέμβριο του 2021 όμως το project φαίνεται να επανεκκινήθηκε με την ανακοίνωση των AVAX και DIMAND για συμμετοχή τους στην εταιρεία 3V Α.Ε. που είναι κύριος του ακινήτου.

Η νέα πνοή στην επένδυση

Σύμφωνα με την ανακοινωσή τους, η AVAX και DIMAND αυξάνουν τα ποσοστά τους στην εταιρεία. Η μεν πρώτη θα αποκτήσει μερίδιο 15% (από 5% που σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει ήδη αποκτήσει) και η δεύτερη ποσοστό 55% (από 18% που φέρεται ότι κατέχει ήδη στην εταιρεία).

Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται με την καταβολή της πρώτης δόσης από τις εταιρείας ενώ ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της συναλλαγής είναι 12 μήνες.

Σημειώνεται ότι η 3V Α.Ε. ιδρύθηκε το μακρινό 1993 και έχει σκοπό την ανάπτυξη και κατασκευή νέων κτιρίων κατοικιών, γραφείων, εμπορικών χώρων και άλλων χρήσεων, όπως τουριστικές υποδομές (ξενοδοχεία).

Επίσης, σύμφωνα με το καταστατικό της, μπορεί να δραστηριοποιηθεί και σε άλλα στάδια της διαδικασίας αξιοποίησης ή κατασκευής ακινήτων, όπως οι μελέτες, η χρηματοδότηση των έργων, η εκμετάλλευσή τους (π.χ. μέσω μίσθωσης) και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που αφορούν τις παραπάνω δραστηριότητες, εκτός των άλλων.

Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο κ. Χρήστος Ιωάννου, της AVAX, ενώ στο Δ.Σ. μετέχει η τριανδρία της DIMAND: ο κ. Δημήτριος Ανδριόπουλος, ως Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Πάνος Παναγιωτίδης (Chief Operating Officer της DIMAND) και ο κ. Νίκος Δήμτσας (Chief Investment Officer της DIMAND).

Στο Δ.Σ. μετέχει επίσης από πλευράς AVAX DEVELOPMENT, ο κ. Κωνσταντίνος Χασάπης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Η επένδυση αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2022 και το ύψος της αναμένεται να αγγίξει τα 100 εκ. ευρώ.

Το ακίνητο της πρώην ΒΕΛΚΑ στο Φάληρο – Πηγή: Office Park

Το προφίλ του ακινήτου

Αποτελεί το ακίνητο της πρώην ΒΕΛΚΑ και έχει συνολική επιφάνεια 18.730 τ.μ.

Πρόκειται για μια έκταση πραγματικό φιλέτο καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Στάδιο του Ολυμπιακού και σε άμεση γειτνίαση με μέσα μαζικής μεταφοράς (Σταθμός Φάληρο του Μετρό) και μεγάλους οδικούς άξονες (Κηφισός, Παραλιακή λεωφόρος).

Η αξία του ακινήτου όπως αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις της 3V A.E. αγγίζει τα 10,25 εκ. ευρώ.

Για την αξιοποίηση του ακινήτου υπάρχει ήδη οικοδομική άδεια για τη δημιουργία συγκροτήματος 4 κτιρίων σύγχρονων γραφείων, συνολικής επιφάνειας 57.450 τ.μ.

Την αρχική μελέτη και σχεδιασμό της επένδυσης το 2007-2008 είχε αναλάβει το γνωστό γραφείο DECATHLON με ειδικό σύμβουλο την GMW από το Λονδίνο.

Μάλιστα, είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί και μακέτες με το πώς θα γίνει το έργο στο Φάληρο.

Advertisement

TRENDING